Vegyes dió és mazsola - GASTRO csomag 3Kg
Kód: 7644/3Termék részletes leírása
Összetevők: Mogyoró, mogyoró, mogyoró, mogyoró, mogyoró, mogyoró, mogyoró, mogyoró, mogyoró: mANDULA natúr 11% (USA), PARA 11% (Bolívia, Brazília), Dió 11% (Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország), ARACHIDE.héjas 11% (Kína, Argentína), fehérített mogyoró 11% (Törökország), óriás arany mazsola 15%, kén-dioxid, növényi olajok (napraforgó és pálma változó arányban), Óriásmazsola 15%, kén-dioxid, növényi olajok (napraforgó és pálma változó arányban), Sultanamazsola 15%, kén-dioxid, növényi olajok (napraforgó és pálma változó arányban),
Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó.
Minimális eltarthatósági idő: 8-10 hónap
Származási ország: lásd diófélék
Termelőország: Cseh Köztársaság
ez a termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat.
Mandula
energia érték: |
2649kj /632kcal |
zsírok: | 52g |
ebből telített zsírok: | 4g |
szénhidrátok: | 19,1g |
ebből cukrok: | 4,8g |
fehérje: 8,8 g | 18,3g |
só: | <0,025g |
Para
energia érték: |
2857kj /693kcal |
zsírok: | 67,1g |
ebből telített zsírok: | 15,1g |
szénhidrátok: | 4,2g |
ebből cukrok: | 2,3g |
fehérje: 2,2 g | 14,3g |
só: | 0g |
Dió
energia érték: |
716 kcal: 2995kj /716kcal |
zsírok: | 65,2g |
ebből telített zsírsavak: | 6,12g |
szénhidrátok: | 13,7g |
ebből cukrok: | 2,6g |
fehérje: 1,2 g | 15,2g |
só: | 0,005g |
Földimogyoró
energia érték: |
2374kj /567kcal |
zsírok: | 49,2g |
ebből telített zsírsavak: | 6,8g |
szénhidrátok: | 16,1g |
ebből cukrok: | 3,9g |
fehérje: 9,9 g | 25,8g |
só: | 0g |
Mogyoró
energia érték: |
2731kj /654kcal |
zsírok: | 62g |
ebből telített zsírok: | 4,5g |
szénhidrátok: | 11g |
ebből cukrok: | 4,3g |
fehérje: 3,3 g | 14g |
só: | 0,01g |
energia érték: |
1264kj /302kcal |
zsírok: | 0,5g |
ebből telített zsírsavak: | 0,1g |
szénhidrátok: | 79,2g |
ebből cukrok: | 59,2g |
fehérje: 1,5 g fehérje: | 3,4g |
só: | <0,01g |
Adiófélékjellemzője a végtelen mennyiségű egészséges zsírok, vitaminok és ásványi anyagok. A vitaminok közül a mogyoróban az E-vitamin és a B-vitamin-sorozat dominál. Az E-vitamin nagyszerű antioxidáns, vagyis olyan anyag, amely megakadályozza a sejtek megtámadását. Segít leküzdeni a stresszt, ami minden rossznak az oka, ami az emberi életben történik. A hosszú távú E-vitaminhiány legrosszabb esetben meddőséget és hajritkulást okozhat.
Aválogatott mandula bizonyítottan csökkenti a rossz koleszterinszintet, avastagbél- és mellrák megelőzésére szolgál, és általában jó antioxidáns. Emiatt teljesen jogosan szerepel a méregtelenítő keverékünkben.
Mivel a mandula héjában van, ezért fogyasztás előtt érdemes néhány órára beáztatni a mandulát. Így elkerülhetjük az emésztési problémákat, és hozzájutunk minden anyaghoz, amit a mandula nyújtani tud.
A párolás fontos a terhes nők számára. Hozzájárulnak a magzat megfelelő agyfejlődéséhez. A napi három para dió ajánlott napi bevitelével a kismamáknak nem kell aggódniuk semmilyen negatív következmény miatt, hanem inkább értékelniük kell a testre és az elmére gyakorolt összes pozitív hatást.
A királyidió magja a többi dióféléhez hasonlóan jelentős mennyiségű fehérjét, szénhidrátot és ásványi anyagokat (kálium, magnézium) tartalmaz. Egyedi aminosavprofilja is van, amelyet a szervezet nem képes saját maga előállítani. a dió segít a megfelelő elektrolitszint fenntartásában, így hozzájárul a hidratáláshoz. A sportolók, különösen a hosszútávfutók, profitálnak ezekből a tulajdonságokból.
A mogyoró az álcázás mestere, és szinte bárhol felhasználható. Édes vagy sós konyha? Nem probléma. Egészben, zúzva, mogyoróvaj vagy tej formájában. Íze hírhedt, és az idők végezetéig felhasználható.
100 g mazsolában körülbelül 70 g szénhidrát van. A cukrok főként fruktóz és glükóz. A szőlő és a mazsola más gyümölcsökhöz képest nagyobb arányban tartalmaz glükózt, ezért a mazsola glikémiás indexe magasabb - eléri a 65-ös átlagos GI-értéket. Ez azt jelenti, hogy fogyasztásuk után viszonylag gyorsan emelkedik a vércukorszint. A mazsola oldható és oldhatatlan rostokat is tartalmaz, amelyek jótékonyan hatnak az emésztőrendszerre és a gyakori civilizációs betegségek megelőzésére.
Mit tegyünk a magas vércukorszint ellen? Az ideális megoldás egyszerű, csak a kanapén való heverészés helyett tegyük el az edényeket, és menjünk ki sétálni. A vércukorszint emelkedése után nem sokkal végzett aktivitás csökkenti a vércukorszintet, ahol az inzulin kiadja a parancsot, hogy a vérből a benne lévő cukrot a tényleges séta során aktív izomszövetekbe szívja fel.
Még a házimunka is csökkentheti a vércukorszintet. A hosszú távúmagas vércukorszint köztudottan 2-es típusú cukorbetegséget és ezzel együtt veseproblémákat, legrosszabb esetben végtagamputációt okoz.
Nagyon ügyelünk a minőségre, és csak dióféléket adunk a keverékeinkhez, amelyeket külön is csomagolunk, mint exkluzív terméket. A diókeveréket önmagában is elrágcsálhatja, hozzáadhatja a reggeli müzlijéhez vagy zabkásához, vagy felhasználhatja sütéshez és főzéshez.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Vegyes szárított gyümölcsök GASTRO |
---|---|
Jótállás: | 8 - 10 měsíců |
EAN vonalkód: | 7644/3 |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!