Mindent frissen csomagolunk Önnek. Az ajándékokat kézzel készítjük :) Köszönjük érdeklődését.

Tiramisu mix - MANDLE-PARA-KESU - GASTRO csomag 3Kg

Kód: 7794/3 K
Nincs értékelés
Márka: Nutworld.cz
Ft13 968
Készleten
Množství:
A választott változat nem áll rendelkezésre. Választott paraméterek visszaállítása.

A tiramisu csokoládé édes-kávés íze egyedülálló, és mi készítettünk neked egy olyan keveréket, amelyben találsz kesudiót, mandulát és gőzölgőt, és nem kell megvenned az összes zacskót! A dióféléket először enyhén szárazon pörköljük, hogy kihozzák az ízét, majd finom fehér és tejcsokoládéval vonjuk be őket

Részletes információ

Termék részletes leírása

MANDLE tiramisu

  • Adminisztratív besorolás: Árverésre bocsátott száraz diófélék
  • Összetevők: MANDLE 31%, tiramisu feltét 69% (cukor, pálma növényi olaj, SYROW (MILK), rizsliszt, napraforgó lecitin, gumiarábikum, sellak, tiramisu aroma, kakaómassza, kakaóvaj).
  • nagybetűvel jelölt allergének
  • Származási ország
  • Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó.
  • Csomagolás

a termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat

výživové údaje

energia
érték:
2413kj /579kcal
zsírok: 38,3g
ebből telített zsírsavak: 14,2g
szénhidrátok: 48,5g
ebből cukrok: 45,3g
fehérje: 45,3 g 8,4g
só: 0,2g

VĚDĚLI JSTE, ŽE

Mandula a mikroszkóp alatt - EGÉSZSÉG ÉS Táplálkozás

A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandula" bizonyítékait találták, amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza. Nézzük meg együtt, miért érdemes mandulát fogyasztani, és hogyan használhatjuk fel az étrendünkben

Amandula vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, magas az élelmi rost- és zsírtartalma, ami nagyon előnyös az emberi szervezet számára.

A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve, önmagában rágcsálnivalóként, de édes vagy sós ételekhez is adhatjuk.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.

Ez az oka annak is, hogy a mandula a világ legtáplálóbb dióféléje. A mandula vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, magas a rost- és zsírtartalma, ami szívbarát. A mandula előnyei szinte végtelenek! Elég naponta egy marék mandula....

Ebben a cikkben nem szeretnék túlságosan belemenni a részletes orvosi szakkifejezésekbe, de egyszerűbben fogalmazva elmondom, miért is a mandula tényleg TOP 1 a diófélék között.

Nézzük először az egészségügyi előnyök, majd a táplálkozás szempontjából (bár ez a két szempont mindig összefonódik).

Egészségügyi szempontok:

  1. amandula bizonyítottan csökkenti a rossz koleszterinszintet
  2. segít megelőzni a vastagbél- és mellrákot
  3. általánosságban a mandula nagyon jó antioxidáns
  4. csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát (amit egy alacsonyabb szénhidráttartalmú étrend szintén megtesz értünk
  5. javítja az agy teljesítményét
  6. stabilizálja a vércukorszintet
  7. erősíti a csontrendszert és a fogakat (kalcium és foszfor)

Táplálkozási szempontok:

A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve(füstölve, sózva, mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.

  1. amandula jó energiaforrás (vagyis olyan energia, amely jóllakat, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal, rostokkal stb. lát el)
  2. amandula csökkenti a vércukorszintet és az élelmiszerek glikémiás indexét

ha a cukorszinted kibillent, az még mindig sóvárgást vált ki belőled, és úgy érzed, hogy az étkezés után egy kis idővel be kell fejezned az ételt, ami ismét kibillenti a glikémiádat, és egy ördögi körbe kerülsz (a szénhidrátos ételek kibillentik a cukorszintedet, minél feldolgozottabbak, annál rosszabb). Ha pl. eszik egy banánt és ad hozzá egy marék mandulát, akkor a banán önmagában nem dobja ki a cukorszintjét (annyira), és ennek a pl. uzsonnának a jóllakást elősegítő hatása elegendő lesz a következő tervezett étkezésig, és nem lesz szüksége arra, hogy időközben befejezze az étkezést, és természetesen ez fokozatos csökkenéshez vezet.

  1. terhes nők számára is alkalmasak
  2. a kalciumnak és a magnéziumnak köszönhetően hatással vannak a haj és a körmök erejére és minőségére, valamint a csontrendszer erősítésére, görcsök megelőzésére szolgálhatnak
  3. jó százalékban tartalmaznak fehérjét, amely makrotápanyag a jól összeállított étrend egyik lényeges eleme, és amely köré a másik kettőt: a zsírokat és a szénhidrátokat állítjuk össze
  4. természetesen hozzájárulnak a pszichológiai jóléthez (ha a teljes étrend jó minőségű élelmiszerekből áll)

Soha semmi sem csak egy élelmiszerről szól. Globális szemszögből kell nézni a dolgokat, de a mandula semmiképpen sem hiányozhat az étrendből. Természetesen mindig jobb, ha a mandulát természetes formájában választjuk a módosított formával szemben.

Mire válasszuk a mandulát?

Mandula mérete - az egy unciában lévő mandula mennyisége:

Amandulát az alábbiakban az 1 uncia súlyú mandulák száma szerint kategorizáljuk ( 1 uncia =28,3495 gramm)

  • 18/20, 20/22, 23/25, 25/27, 27/30, 30/32, 32/34, 34/36, 36/40 - pl. 23-25 1 troy ounce-ban
  • pl. a 23/25-ös méret esetében kb. 23-25 mandula van egy unciára
  • minél kisebb a szám (18/20), annál nagyobb a mandula és fordítva, minél kisebb a mandula, annál nagyobb a szám (36/40)
  • a Cseh Köztársaságban általánosan forgalmazott méretek - mandulák száma unciánként: 23/25, 25/27, 27/30

velikost mandlí

Hogyan lehet felismerni a jó mandulát?

Kétféle mandula létezik, keserű (amygdali amarum mag) és édes (amygdali dulcis mag). A keserű mandulát nehéz megkülönböztetni az édes mandulától, mivel magasabb a keserű ízért felelős amygdalin-tartalma. A legjobb édes mandula a valenciai, malagai és szicíliai mandula. A legkisebb és legolcsóbb a marokkói mandula. És hogy milyen a jó mandula? Édesnek, keménynek, belül fehérnek vagy krémesnek kell lennie. Íze lágy, édes és mandulaszerű. Ha a mandula sárgás színű, akkor nem biztos, hogy friss, és sárgás íze lehet.

Kaliforniában körülbelül 30 mandulafajtát termesztenek. A nonpareil és a karamell a legnagyobb képviselettel rendelkezik.

NONPAREIL MANDULA

Ez a fajta Kaliforniában őshonos. A Nonpareil a kaliforniai termelés mintegy harmadát teszi ki, mivel világszerte nagy a kereslet iránta.

  • népszerű és keresett mandulafajta, amely sokféleképpen felhasználható és könnyen blansírozható
  • közepesen lapos alakú, sima felületű
  • ropogós és diós ízű
  • vékony héjjal rendelkeznek, és kézzel könnyen feltörhetők
  • világosbarna héjjal és éles formával rendelkezik (a karamell héja sötétebb)
  • a mandula keményebb, laposabb, hosszúkás, keményebb héjú.

MANDULA KARMEL

  • a mandulának enyhén ráncos a felülete (nem olyan sima, mint a Nonpareil), közepesen keskeny - kerek, hosszú alakú, sötétbarna héjú
  • sütéshez és blansírozáshoz használják
  • könnyen feldolgozható

Osztályozás

Összetevők: KESU 31%, tiramisu feltét 69% (cukor, pálma növényi olaj, SYROW (MILK), rizsliszt, napraforgó lecitin, gumiarábikum, sellak, tiramisu aroma, kakaómassza, kakaóvaj).
Az allergéneket az összetevőknél nagy betűkkel tüntették fel.

A termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat.

Tárolás: Tárolás: A termék nem tartalmazhat szezámmagot

Származási ország.

Popis (1)

energia
érték:
2331kj /559kcal
zsírok: 35,9g
ebből telített zsírsavak: 15,8g
szénhidrátok: 51,7g
ebből cukrok: 45,5g
fehérje: 45 g 7g
só:

VĚDĚLI JSTE, ŽE

Akesudió az egyik legnépszerűbb dióféle Csehországban. Ez az egyik legnépszerűbb dióféle a Cseh Köztársaságban.

A kesudió száraz termése a nyugati vesediónak nevezett fán nő. Amit sokan nem tudnak, hogy ezek valójában a fán növő kesudió almák magjai, amelyek mindegyikében egy-egy ehető mag van, és ez a mikesudiónk

ledvinovník západní - kešu ořechy

Ismétlem , akesudióegészségügyi előnyeihez nem fér kétség. Azonban, mint a korábbi cikkekben, itt sem az a célom, hogy egyes tanulmányokat, tudományos neveket stb. soroljak fel, hanem az, hogy röviden elmondjam, hogyan járul hozzá a kesudió az egészségünkhöz, hogyan illesszük be az étrendünkbe, és néhány általános információt a tetejéről.

EGÉSZSÉGÜGYI TÉNYEZŐK

  1. A kesudió több vasat tartalmaz, mint más diófélék.
  2. Jó minőségű zsírokat tartalmaznak, amelyek segítenek a jó koleszterinszint emelésében.
  3. Nagyon jó mennyiségű oldható rostot tartalmaznak
  4. A kesudió magnézium-, cink-, réz-, foszfor- és vasforrás. B-vitaminokat, E-vitamint és K-vitamint tartalmaznak.
  5. A legtöbb dióféléhez hasonlóan a kesudió is fontos antioxidáns

És még sok más előnye is van, amelyekről aSZERZŐDÉS bevezető cikkében olvashat.

Íme egy előnézeti kép a kesudió tápértékéről 100 grammonként, ami önmagáért beszél.

nutriční hodnoty kešu ořechů 100g

A diófélék érdekessége aszénhidráttartalmuk, amely többszöröse a többi dióféléhez képest. Ezért az alacsonyabb cukorbevitelen alapuló étrendek esetében akesudiót kisebb mértékben kell fogyasztani, vagy csak más diófélékkel kiegészítve.

TÁPLÁLKOZÁSI SZEMPONTOK

Akesudió sokféleképpen fogyasztható . Fogyasztható nyersen vagy pörkölve (füstölve, sózva,...), önmagában rágcsálnivalóként, vagy édes vagy sós ételekhez adva. Használhatjuk daráltan, pelyhesítve, lisztként és még sok minden mást is

A kesudió jó energiaforrás (vagyis olyan energia, amely jóllakat, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal, rostokkal stb. lát el)

  1. a kesudió csökkenti a vércukorszintet és az ételek glikémiás indexét. bár, mint említettük, nagyobb mennyiségű szénhidrátot tartalmaz, mint más diófélék, zsírjainak köszönhetően jobban stabilizálja a szintet.

"Ha a cukorszinted nincs rendben, az még mindig sóvárgást vált ki belőled, és úgy érzed, hogy az ételt még egy kis idővel az elfogyasztása után is be kell fejezned, ami ismét felborítja a glikémiádat, és egy ördögi körbe kerülsz (a szénhidrátos ételek felborítják a szintedet, minél feldolgozottabbak, annál rosszabb). Ha pl. eszel egy banánt és adsz hozzá egy marék kesudiót, akkor a banán önmagában nem dobja meg a cukorszintedet (annyira), és ennek a pl. uzsonnának a jóllakató hatása elegendő lesz a következő tervezett étkezésig, és nem lesz szükséged arra, hogy időközben befejezd, és ez természetesen fokozatos csökkenéshez vezet.

  1. terhes nők számára is alkalmasak
  2. a kalciumnak és a magnéziumnak köszönhetően hatással vannak a haj és a körmök erejére és minőségére, valamint a csontrendszer erősítésére, és görcsök megelőzésére is szolgálhatnak
  3. jó százalékban tartalmaznak fehérjét, amely makrotápanyag a jól összeállított étrend egyik lényeges eleme, és amely köré a másik kettőt: a zsírokat és a szénhidrátokat állítjuk össze
  4. természetesen hozzájárulnak a pszichológiai jóléthez (ha a teljes étrend jó minőségű élelmiszerekből áll)

Soha semmi sem csak egy élelmiszerről szól. Globális szemszögből kell nézni a dolgokat, de a mandula semmiképpen sem hiányozhat az étrendből. Természetesen mindig jobb, ha a mandulát természetes formájában választjuk a módosított formával szemben.

MILYEN LEGYEN A KESUDIÓ?

Az egészséges és hibátlan diónak világos, krémes színűnek kell lennie, repedések, penész, hibák vagy dohos szag nélkül.

A KESUDIÓ MÉRETE ÉS FELDOLGOZÁSI TÍPUSA

Többféle kesudió létezik, és méret szerint osztályozzák őket - minél nagyobb a dió, annál magasabb az ára, és fordítva, minél félméretűbb a dió, annál alacsonyabb az ára.

VELIKOSTI KEŠU

TÁROLÁS

A kesudiót hűvös és sötét helyen kell tárolni. Ideális esetben olyan edényben kell tárolni, ahol nem jut oxigénhez, vagy jól záródó zacskókban. Ha ezt betartjuk, a diófélék 5-6 hónapig eltarthatók.

Árverésre bocsátott száraz diófélék

Összetevők.
Az összetevőknél nagy betűkkel megjelölt allergének.

A termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat.

Tárolás

Származási ország

Popis (1)

energia
érték:
2484kj /597kcal
zsírok: 42,9g
ebből telített zsírsavak: 17,9g
szénhidrátok: 46,1g
ebből cukrok: 43,6g
fehérje: 5,9g
só: 0,2g

VĚDĚLI JSTE, ŽE


A parajdió a kapszula magja, amely a Juvie ztepila termése. A kapszula belsejében 12-22 mag található, kemény héjjal és vastag, fehéres maggal, amely a mi parajdiónk. Nevét Pará kikötőjéről kapta, ahonnan Európába jutott. Elterjedési területe adél-amerikai Amazonas.

A brazil dió fogyasztásánakegészségügyi előnyei , akárcsak más diófélék esetében, nagyon jótékonyan hatnak a testünkre, az agyunkra és a szervezet összes rendszerére.

Ez a diófajta szeléntartalmáról és az ehhez kapcsolódó ajánlott alacsony fogyasztásáról ismert (1 dió tartalmazza az ajánlott napi adag negyedét, ami 400μg). Ezért ajánlatos naponta két diófélét fogyasztani, mivel a szelénbevitel más, nevezetesen állati eredetű anyagokból is történik. Abban az esetben, ha vegán vagy vegetáriánus vagy, nem riadnék vissza napi három-négy dió fogyasztásától sem. A szelén támogatja a szív- és érrendszert, táplálja a bőrt, a körmöket és a hajat. A gőzölgő dió gyulladáscsökkentő.

Az E-vitaminnal együtt harcol a szabad gyökök ellen, és segít lassítani az öregedést. Más ásványi anyagokat is tartalmaz, például káliumot, amely segíti a szívműködést, csökkenti a vérnyomást és pozitív hatással van az idegrendszerre. A magnézium, amely a több száz pozitív folyamat közül a legnagyobb hatással van az izomösszehúzódásra, és elősegíti a test összes izmának általános mozgását. További ásványi anyagok közé tartozik a cink, a réz és a vas.

Agőzölgő dió a terhes nők számára is fontos. Hozzájárulnak a magzati agy megfelelő fejlődéséhez. A napi két para dió ajánlott napi bevitelével a kismamáknak nem kell aggódniuk semmilyen negatív következmény miatt, inkább ellenkezőleg, értékelni fogják a testre és az elmére gyakorolt összes pozitív hatást.

A szelén negatív hatásai az ajánlott adag túllépése esetén a hányinger, hajhullás, hányás, remegés vagy bőrpír.

A párolt dióféléktápértékei

Makrotápanyagok

100 grammonként

Zsírok

66g

Telített zsírsavak

16g

Transzzsírsavak

-

Egyszeresen telítetlen zsírsavak

22g

Többszörösen telítetlen zsírsavak

25g

Fehérje

14g

Szénhidrátok

5,5g

ebből cukor

2g

Koleszterin

-

Rost

7,5g

Nátrium

3mg

-

Kálium

659mg

Kalcium

160mg

Magnézium

376mg

Vas

2,4mg

C-vitamin

0,7mg

B6-vitamin

0,1mg

PHE

714mg

Afriss párolt dió fehéres-krémes színéről és testes, zsíros ízéről ismerhető fel. A sárga árnyalat az avasodás jele, amelyre a dió magas zsírtartalma miatt hajlamos. Ezért érdemes hűvösebb hőmérsékleten, levegő és közvetlen fény nélküli edényben tárolni.


A dió napi két darab mennyiségben fogyasztható, ami nem kínál kreativitást az étrendben. A párolt diófélék apróra vágott darabjait joghurtba, vagy csak egy gyümölcs- vagy zöldségnassolnivaló részeként adhatjuk hozzá.

Ajánlások minden diófélére. Felhasználás előtt áztassa be vízbe és öblítse le néhányszor. Ezt a hüvelyeseknél automatikusan megtesszük a fitáttartalom miatt, amely gátolja az emésztést, csakúgy, mint a dióféléknél. Az így kezelt diófélék fitáttartalma jelentősen csökken, amit a bennük található kálium ellensúlyoz.

HaÖn háziállat-tulajdonos, különösen kutyákgazdája, gazdagíthatja étrendjét párolt dióval számukra. A kutya esetében a szelén a hidegen sajtolt olajokban található E-vitaminnal együtt elősegíti a szövetek rugalmasságát, megakadályozza a szervezet és a szövetek öregedését az oxidáció ellen. Az oxidáció az a folyamat, amelynek során oxidatív szabad gyökök keletkeznek. Ez fokozott fizikai aktivitás esetén következik be, és ha Ön és kutyusa szeretnek futni vagy bármilyen hosszú túrát tenni, egy para dió sem hiányozhat a tálkájából.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Árverésre bocsátott gyümölcs- és diókeverékek GASTRO
Jótállás: 6 - 10 měsíců
EAN vonalkód: 7794/3 K

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés