Tiramisu mix - MANDLE-PARA-KESU - GASTRO csomag 3Kg
Kód: 7794/3 KKapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
- Adminisztratív besorolás: Árverésre bocsátott száraz diófélék
- Összetevők: MANDLE 31%, tiramisu feltét 69% (cukor, pálma növényi olaj, SYROW (MILK), rizsliszt, napraforgó lecitin, gumiarábikum, sellak, tiramisu aroma, kakaómassza, kakaóvaj).
- nagybetűvel jelölt allergének
- Származási ország
- Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó.
- Csomagolás
a termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat
energia érték: |
2413kj /579kcal |
zsírok: | 38,3g |
ebből telített zsírsavak: | 14,2g |
szénhidrátok: | 48,5g |
ebből cukrok: | 45,3g |
fehérje: 45,3 g | 8,4g |
só: | 0,2g |
Mandula a mikroszkóp alatt - EGÉSZSÉG ÉS Táplálkozás
A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandula" bizonyítékait találták, amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza. Nézzük meg együtt, miért érdemes mandulát fogyasztani, és hogyan használhatjuk fel az étrendünkben
Amandula vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, magas az élelmi rost- és zsírtartalma, ami nagyon előnyös az emberi szervezet számára.
A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve, önmagában rágcsálnivalóként, de édes vagy sós ételekhez is adhatjuk.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.
Ez az oka annak is, hogy a mandula a világ legtáplálóbb dióféléje. A mandula vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, magas a rost- és zsírtartalma, ami szívbarát. A mandula előnyei szinte végtelenek! Elég naponta egy marék mandula....
Ebben a cikkben nem szeretnék túlságosan belemenni a részletes orvosi szakkifejezésekbe, de egyszerűbben fogalmazva elmondom, miért is a mandula tényleg TOP 1 a diófélék között.
Nézzük először az egészségügyi előnyök, majd a táplálkozás szempontjából (bár ez a két szempont mindig összefonódik).
Egészségügyi szempontok:
- amandula bizonyítottan csökkenti a rossz koleszterinszintet
- segít megelőzni a vastagbél- és mellrákot
- általánosságban a mandula nagyon jó antioxidáns
- csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát (amit egy alacsonyabb szénhidráttartalmú étrend szintén megtesz értünk
- javítja az agy teljesítményét
- stabilizálja a vércukorszintet
- erősíti a csontrendszert és a fogakat (kalcium és foszfor)
Táplálkozási szempontok:
A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve(füstölve, sózva, mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.
- amandula jó energiaforrás (vagyis olyan energia, amely jóllakat, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal, rostokkal stb. lát el)
- amandula csökkenti a vércukorszintet és az élelmiszerek glikémiás indexét
ha a cukorszinted kibillent, az még mindig sóvárgást vált ki belőled, és úgy érzed, hogy az étkezés után egy kis idővel be kell fejezned az ételt, ami ismét kibillenti a glikémiádat, és egy ördögi körbe kerülsz (a szénhidrátos ételek kibillentik a cukorszintedet, minél feldolgozottabbak, annál rosszabb). Ha pl. eszik egy banánt és ad hozzá egy marék mandulát, akkor a banán önmagában nem dobja ki a cukorszintjét (annyira), és ennek a pl. uzsonnának a jóllakást elősegítő hatása elegendő lesz a következő tervezett étkezésig, és nem lesz szüksége arra, hogy időközben befejezze az étkezést, és természetesen ez fokozatos csökkenéshez vezet.
- terhes nők számára is alkalmasak
- a kalciumnak és a magnéziumnak köszönhetően hatással vannak a haj és a körmök erejére és minőségére, valamint a csontrendszer erősítésére, görcsök megelőzésére szolgálhatnak
- jó százalékban tartalmaznak fehérjét, amely makrotápanyag a jól összeállított étrend egyik lényeges eleme, és amely köré a másik kettőt: a zsírokat és a szénhidrátokat állítjuk össze
- természetesen hozzájárulnak a pszichológiai jóléthez (ha a teljes étrend jó minőségű élelmiszerekből áll)
Soha semmi sem csak egy élelmiszerről szól. Globális szemszögből kell nézni a dolgokat, de a mandula semmiképpen sem hiányozhat az étrendből. Természetesen mindig jobb, ha a mandulát természetes formájában választjuk a módosított formával szemben.
Mire válasszuk a mandulát?
Mandula mérete - az egy unciában lévő mandula mennyisége:
Amandulát az alábbiakban az 1 uncia súlyú mandulák száma szerint kategorizáljuk ( 1 uncia =28,3495 gramm)
- 18/20, 20/22, 23/25, 25/27, 27/30, 30/32, 32/34, 34/36, 36/40 - pl. 23-25 1 troy ounce-ban
- pl. a 23/25-ös méret esetében kb. 23-25 mandula van egy unciára
- minél kisebb a szám (18/20), annál nagyobb a mandula és fordítva, minél kisebb a mandula, annál nagyobb a szám (36/40)
- a Cseh Köztársaságban általánosan forgalmazott méretek - mandulák száma unciánként: 23/25, 25/27, 27/30
Hogyan lehet felismerni a jó mandulát?
Kétféle mandula létezik, keserű (amygdali amarum mag) és édes (amygdali dulcis mag). A keserű mandulát nehéz megkülönböztetni az édes mandulától, mivel magasabb a keserű ízért felelős amygdalin-tartalma. A legjobb édes mandula a valenciai, malagai és szicíliai mandula. A legkisebb és legolcsóbb a marokkói mandula. És hogy milyen a jó mandula? Édesnek, keménynek, belül fehérnek vagy krémesnek kell lennie. Íze lágy, édes és mandulaszerű. Ha a mandula sárgás színű, akkor nem biztos, hogy friss, és sárgás íze lehet.
Kaliforniában körülbelül 30 mandulafajtát termesztenek. A nonpareil és a karamell a legnagyobb képviselettel rendelkezik.
NONPAREIL MANDULA
Ez a fajta Kaliforniában őshonos. A Nonpareil a kaliforniai termelés mintegy harmadát teszi ki, mivel világszerte nagy a kereslet iránta.
- népszerű és keresett mandulafajta, amely sokféleképpen felhasználható és könnyen blansírozható
- közepesen lapos alakú, sima felületű
- ropogós és diós ízű
- vékony héjjal rendelkeznek, és kézzel könnyen feltörhetők
- világosbarna héjjal és éles formával rendelkezik (a karamell héja sötétebb)
- a mandula keményebb, laposabb, hosszúkás, keményebb héjú.
MANDULA KARMEL
- a mandulának enyhén ráncos a felülete (nem olyan sima, mint a Nonpareil), közepesen keskeny - kerek, hosszú alakú, sötétbarna héjú
- sütéshez és blansírozáshoz használják
- könnyen feldolgozható
Osztályozás
Összetevők: KESU 31%, tiramisu feltét 69% (cukor, pálma növényi olaj, SYROW (MILK), rizsliszt, napraforgó lecitin, gumiarábikum, sellak, tiramisu aroma, kakaómassza, kakaóvaj).
Az allergéneket az összetevőknél nagy betűkkel tüntették fel.
A termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat.
Tárolás: Tárolás: A termék nem tartalmazhat szezámmagot
Származási ország.
energia érték: |
2331kj /559kcal |
zsírok: | 35,9g |
ebből telített zsírsavak: | 15,8g |
szénhidrátok: | 51,7g |
ebből cukrok: | 45,5g |
fehérje: 45 g | 7g |
só: |
Akesudió az egyik legnépszerűbb dióféle Csehországban. Ez az egyik legnépszerűbb dióféle a Cseh Köztársaságban.
A kesudió száraz termése a nyugati vesediónak nevezett fán nő. Amit sokan nem tudnak, hogy ezek valójában a fán növő kesudió almák magjai, amelyek mindegyikében egy-egy ehető mag van, és ez a mikesudiónk
Ismétlem , akesudióegészségügyi előnyeihez nem fér kétség. Azonban, mint a korábbi cikkekben, itt sem az a célom, hogy egyes tanulmányokat, tudományos neveket stb. soroljak fel, hanem az, hogy röviden elmondjam, hogyan járul hozzá a kesudió az egészségünkhöz, hogyan illesszük be az étrendünkbe, és néhány általános információt a tetejéről.
EGÉSZSÉGÜGYI TÉNYEZŐK
- A kesudió több vasat tartalmaz, mint más diófélék.
- Jó minőségű zsírokat tartalmaznak, amelyek segítenek a jó koleszterinszint emelésében.
- Nagyon jó mennyiségű oldható rostot tartalmaznak
- A kesudió magnézium-, cink-, réz-, foszfor- és vasforrás. B-vitaminokat, E-vitamint és K-vitamint tartalmaznak.
- A legtöbb dióféléhez hasonlóan a kesudió is fontos antioxidáns
És még sok más előnye is van, amelyekről aSZERZŐDÉS bevezető cikkében olvashat.
Íme egy előnézeti kép a kesudió tápértékéről 100 grammonként, ami önmagáért beszél.
A diófélék érdekessége aszénhidráttartalmuk, amely többszöröse a többi dióféléhez képest. Ezért az alacsonyabb cukorbevitelen alapuló étrendek esetében akesudiót kisebb mértékben kell fogyasztani, vagy csak más diófélékkel kiegészítve.
TÁPLÁLKOZÁSI SZEMPONTOK
Akesudió sokféleképpen fogyasztható . Fogyasztható nyersen vagy pörkölve (füstölve, sózva,...), önmagában rágcsálnivalóként, vagy édes vagy sós ételekhez adva. Használhatjuk daráltan, pelyhesítve, lisztként és még sok minden mást is
A kesudió jó energiaforrás (vagyis olyan energia, amely jóllakat, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal, rostokkal stb. lát el)
- a kesudió csökkenti a vércukorszintet és az ételek glikémiás indexét. bár, mint említettük, nagyobb mennyiségű szénhidrátot tartalmaz, mint más diófélék, zsírjainak köszönhetően jobban stabilizálja a szintet.
"Ha a cukorszinted nincs rendben, az még mindig sóvárgást vált ki belőled, és úgy érzed, hogy az ételt még egy kis idővel az elfogyasztása után is be kell fejezned, ami ismét felborítja a glikémiádat, és egy ördögi körbe kerülsz (a szénhidrátos ételek felborítják a szintedet, minél feldolgozottabbak, annál rosszabb). Ha pl. eszel egy banánt és adsz hozzá egy marék kesudiót, akkor a banán önmagában nem dobja meg a cukorszintedet (annyira), és ennek a pl. uzsonnának a jóllakató hatása elegendő lesz a következő tervezett étkezésig, és nem lesz szükséged arra, hogy időközben befejezd, és ez természetesen fokozatos csökkenéshez vezet.
- terhes nők számára is alkalmasak
- a kalciumnak és a magnéziumnak köszönhetően hatással vannak a haj és a körmök erejére és minőségére, valamint a csontrendszer erősítésére, és görcsök megelőzésére is szolgálhatnak
- jó százalékban tartalmaznak fehérjét, amely makrotápanyag a jól összeállított étrend egyik lényeges eleme, és amely köré a másik kettőt: a zsírokat és a szénhidrátokat állítjuk össze
- természetesen hozzájárulnak a pszichológiai jóléthez (ha a teljes étrend jó minőségű élelmiszerekből áll)
Soha semmi sem csak egy élelmiszerről szól. Globális szemszögből kell nézni a dolgokat, de a mandula semmiképpen sem hiányozhat az étrendből. Természetesen mindig jobb, ha a mandulát természetes formájában választjuk a módosított formával szemben.
MILYEN LEGYEN A KESUDIÓ?
Az egészséges és hibátlan diónak világos, krémes színűnek kell lennie, repedések, penész, hibák vagy dohos szag nélkül.
A KESUDIÓ MÉRETE ÉS FELDOLGOZÁSI TÍPUSA
Többféle kesudió létezik, és méret szerint osztályozzák őket - minél nagyobb a dió, annál magasabb az ára, és fordítva, minél félméretűbb a dió, annál alacsonyabb az ára.
TÁROLÁS
A kesudiót hűvös és sötét helyen kell tárolni. Ideális esetben olyan edényben kell tárolni, ahol nem jut oxigénhez, vagy jól záródó zacskókban. Ha ezt betartjuk, a diófélék 5-6 hónapig eltarthatók.
Árverésre bocsátott száraz diófélék
Összetevők.
Az összetevőknél nagy betűkkel megjelölt allergének.
A termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat.
Tárolás
Származási ország
energia érték: |
2484kj /597kcal |
zsírok: | 42,9g |
ebből telített zsírsavak: | 17,9g |
szénhidrátok: | 46,1g |
ebből cukrok: | 43,6g |
fehérje: | 5,9g |
só: | 0,2g |
A parajdió a kapszula magja, amely a Juvie ztepila termése. A kapszula belsejében 12-22 mag található, kemény héjjal és vastag, fehéres maggal, amely a mi parajdiónk. Nevét Pará kikötőjéről kapta, ahonnan Európába jutott. Elterjedési területe adél-amerikai Amazonas.
A brazil dió fogyasztásánakegészségügyi előnyei , akárcsak más diófélék esetében, nagyon jótékonyan hatnak a testünkre, az agyunkra és a szervezet összes rendszerére.
Ez a diófajta szeléntartalmáról és az ehhez kapcsolódó ajánlott alacsony fogyasztásáról ismert (1 dió tartalmazza az ajánlott napi adag negyedét, ami 400μg). Ezért ajánlatos naponta két diófélét fogyasztani, mivel a szelénbevitel más, nevezetesen állati eredetű anyagokból is történik. Abban az esetben, ha vegán vagy vegetáriánus vagy, nem riadnék vissza napi három-négy dió fogyasztásától sem. A szelén támogatja a szív- és érrendszert, táplálja a bőrt, a körmöket és a hajat. A gőzölgő dió gyulladáscsökkentő.
Az E-vitaminnal együtt harcol a szabad gyökök ellen, és segít lassítani az öregedést. Más ásványi anyagokat is tartalmaz, például káliumot, amely segíti a szívműködést, csökkenti a vérnyomást és pozitív hatással van az idegrendszerre. A magnézium, amely a több száz pozitív folyamat közül a legnagyobb hatással van az izomösszehúzódásra, és elősegíti a test összes izmának általános mozgását. További ásványi anyagok közé tartozik a cink, a réz és a vas.
Agőzölgő dió a terhes nők számára is fontos. Hozzájárulnak a magzati agy megfelelő fejlődéséhez. A napi két para dió ajánlott napi bevitelével a kismamáknak nem kell aggódniuk semmilyen negatív következmény miatt, inkább ellenkezőleg, értékelni fogják a testre és az elmére gyakorolt összes pozitív hatást.
A szelén negatív hatásai az ajánlott adag túllépése esetén a hányinger, hajhullás, hányás, remegés vagy bőrpír.
A párolt dióféléktápértékei
Makrotápanyagok |
100 grammonként |
Zsírok |
66g |
Telített zsírsavak |
16g |
Transzzsírsavak |
- |
Egyszeresen telítetlen zsírsavak |
22g |
Többszörösen telítetlen zsírsavak |
25g |
Fehérje |
14g |
Szénhidrátok |
5,5g |
ebből cukor |
2g |
Koleszterin |
- |
Rost |
7,5g |
Nátrium |
3mg |
Só |
- |
Kálium |
659mg |
Kalcium |
160mg |
Magnézium |
376mg |
Vas |
2,4mg |
C-vitamin |
0,7mg |
B6-vitamin |
0,1mg |
PHE |
714mg |
Afriss párolt dió fehéres-krémes színéről és testes, zsíros ízéről ismerhető fel. A sárga árnyalat az avasodás jele, amelyre a dió magas zsírtartalma miatt hajlamos. Ezért érdemes hűvösebb hőmérsékleten, levegő és közvetlen fény nélküli edényben tárolni.
A dió napi két darab mennyiségben fogyasztható, ami nem kínál kreativitást az étrendben. A párolt diófélék apróra vágott darabjait joghurtba, vagy csak egy gyümölcs- vagy zöldségnassolnivaló részeként adhatjuk hozzá.
Ajánlások minden diófélére. Felhasználás előtt áztassa be vízbe és öblítse le néhányszor. Ezt a hüvelyeseknél automatikusan megtesszük a fitáttartalom miatt, amely gátolja az emésztést, csakúgy, mint a dióféléknél. Az így kezelt diófélék fitáttartalma jelentősen csökken, amit a bennük található kálium ellensúlyoz.
HaÖn háziállat-tulajdonos, különösen kutyákgazdája, gazdagíthatja étrendjét párolt dióval számukra. A kutya esetében a szelén a hidegen sajtolt olajokban található E-vitaminnal együtt elősegíti a szövetek rugalmasságát, megakadályozza a szervezet és a szövetek öregedését az oxidáció ellen. Az oxidáció az a folyamat, amelynek során oxidatív szabad gyökök keletkeznek. Ez fokozott fizikai aktivitás esetén következik be, és ha Ön és kutyusa szeretnek futni vagy bármilyen hosszú túrát tenni, egy para dió sem hiányozhat a tálkájából.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Árverésre bocsátott gyümölcs- és diókeverékek GASTRO |
---|---|
Jótállás: | 6 - 10 měsíců |
EAN vonalkód: | 7794/3 K |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!