tIRAMISU CELOPHANE mandula díszdobozban 50g - BELÜL
Kód: 3436Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Elárverezett diófélék
Összetevők: MANDULA 31%, tiramisu feltét 69% (cukor, pálma növényi olaj, SYROW (MILK), rizsliszt, napraforgó lecitin, gumiarábikum, sellak, tiramisu aroma, kakaómassza, kakaóvaj).
Tárolás: sötét, hűvös és száraz helyen tárolja
Minimális eltarthatósági idő: 12 hónap
Származási ország: Hollandia
Nyomokban glutént, egyéb dióféléket, földimogyorót, szóját és szezámot tartalmazhat.
Az allergének nagy betűkkel vannak feltüntetve az összetevők között.
energia érték: |
2413kj /579kcal |
zsírok: | 38,3 |
ebből telített zsírok: | 14,2g |
szénhidrátok: | 48,5g |
ebből cukrok: | 45,3g |
fehérje: 45,3 g | 8,4g |
só: | 0,02g |
A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandulafák" nyomaira bukkantak, amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza.
Az alább felsorolt okok miatt a mandula az egyik legsokoldalúbban felhasználható dióféle. Napi egy marék mandula elegendő ahhoz, hogy teljesítse az emberi egészséghez szükséges előfeltételeit. Az ideális forma a mandula nyersen, egy éjszakán át langyos vízben áztatva. Ha az íze ellenállhatatlan, és az idő rövid, a mandulát sós vízben áztatva felgyorsíthatjuk a folyamatot, és teljes mértékben felszabadíthatjuk a benne rejlő lehetőségeket.
Mivel a mandula héjában van, fogyasztás előtt célszerű néhány órán át áztatni a mandulát. Így megelőzhetők az emésztési problémák, és a mandula minden tápanyagát megkapja.
Egészségügyi szempontok:
- amandula bizonyítottan csökkenti a rossz koleszterinszintet
- segít megelőzni a vastagbél- és mellrákot
- általánosságban elmondható, hogy a mandula nagyon jó antioxidáns
- csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát (amit az alacsonyabb szénhidráttartalmú étrend szintén megtesz)
- javítja az agy teljesítményét
- stabilizálja a vércukorszintet
- erősíti a csontrendszert és a fogakat (kalcium és foszfor)
Táplálkozási szempontok:
A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve(füstölve,sózva,mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjukszeletelve, pelyhesítve,lisztként, olajként,vajként vagy mandulatejként.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Válogatott finomságok belső bulikhoz |
---|---|
Jótállás: | 6 - 10 měsíců |
Súly: | 0.05 kg |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!