Mindent frissen csomagolunk Önnek. Az ajándékokat kézzel készítjük :) Köszönjük érdeklődését.

SÓSÍTOTT KARAMELLÁS mandula - GASTRO csomag 3Kg

Kód: 8151/3 K
Nincs értékelés
Márka: Nutworld.cz
Ft15 367
Jelenleg nem elérhető
Množství:
A választott változat nem áll rendelkezésre. Választott paraméterek visszaállítása.

A karamellás ízű, sóval ízesített csokoládéval bevont mandula nemcsak a hosszú esték kedvelt csemegéje.

Részletes információ

Termék részletes leírása

Elárverezett diófélék
Összetevők: Diófélék: Diófélék: Diófélék: Diófélék: Diófélék: (sovány tejpor, tejsavópor (MILK), cukor, tejzsír, természetes vanília aroma), kakaómassza, Tengeri só, fényezőanyag (E904), fényezőanyag (E414), emulgeálószer (E322) napraforgó lecitin, természetes aroma, repceolaj, kókuszolaj, só, glükózszirup, dextrin
Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó
Minimális eltarthatósági idő: 12 hónap
Származási ország: Hollandia

Nyomokban glutént, egyéb dióféléket, földimogyorót, szóját és szezámot tartalmazhat.

Az összetevők között nagy betűkkel feltüntetett allergének.

Popis (1)

energia
érték:
2357kj /666kcal
zsírok: 38,5g
ebből telített zsírsavak: 15,2g
szénhidrátok: 42,7g
ebből cukrok: 40g
fehérje: 40 g 10,5
só: 0,45g

VĚDĚLI JSTE, ŽE

a mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandula" nyomaira bukkantak, amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza.

Az alább felsorolt okok miatt a mandula az egyik legsokoldalúbban felhasználható dióféle. Napi egy marék mandula elegendő ahhoz, hogy teljesítse az emberi egészséghez szükséges előfeltételeit. Az ideális forma a mandula nyersen, egy éjszakán át langyos vízben áztatva. Ha az íze ellenállhatatlan, és az idő rövid, a mandulát sós vízben áztatva felgyorsíthatjuk a folyamatot, és teljes mértékben felszabadíthatjuk a benne rejlő lehetőségeket.

Mivel a mandula héjában van, fogyasztás előtt célszerű néhány órán át áztatni a mandulát. Így megelőzhetők az emésztési problémák, és a mandula minden tápanyagát megkapja.

A mandula bizonyítottan csökkenti a koleszterinszintet és a vércukorszintet. Ez annak köszönhető, hogy nagyszerű antioxidáns, amely eltávolítja a szabad gyököket és a salakanyagokat a szervezetből. Csökkentik azAlzheimer-kór kockázatát és javítják az agy teljesítményét. A kalcium jelenléte erősíti a csontrendszert és a fogakat. Egy másik ásványi anyag a magnézium, amely az idegrendszer megfelelő működésének előfutára. Az emberi szervezetben akár 300 kémiai folyamatban is részt vesz. Többek között az alvás előtti bevitele elmélyíti a mélyfázist és lerövidíti az elalvás idejét. Rendszeres bevitele megelőzi a görcsöket és a szellemi jólétet.

A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve (füstölve, sózva, mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.

Kétféle mandula létezik: keserű (amygdali amarum mag) és édes (amygdali dulcis mag).

A keserű mandulát nehéz megkülönböztetni az édes mandulától, mivel magasabb az amygdalin-tartalma, amely a keserű ízért felelős anyag. A legjobb édes mandula a valenciai, malagai és szicíliai mandula. A legkisebb és legolcsóbb a marokkói mandula. És hogy milyen a jó mandula? Édesnek, keménynek, belül fehérnek vagy krémesnek kell lennie. Íze lágy, édes és mandulaszerű.

Ha a mandula sárgás színű, akkor nem biztos, hogy friss, és sárgás íze lehet.

Kaliforniában körülbelül 30 mandulafajtát termesztenek. A nonpareil és a karamell a legnagyobb képviselettel rendelkezik.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Csokoládéval bevont mandula GASTRO
Jótállás: 6 - 10 měsíců
EAN vonalkód: 8151/3 K

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés