SÓS KARÁCSONY MIX celofánban és csészében 180g - MERRY CHRISTMAS
Kód: 5414Termék részletes leírása
Pohár magassága 12cm
-
Száraz diófélék különböző arányban
Összetevők: Diófélék: 1:
(KÍNA), pörkölt sózott kesudió ww320(Az összetevők között nagy betűkkel feltüntetett allergének.)(vIETNAM/iNDIE), földimogyoró kesudió és sajtos földimogyoró, búzaliszt, kukoricakeményítő, cukor, kukoricaliszt, pálmaolaj, paradicsom fűszerezés (paradicsompor, só, cukor, fokhagymapor, szójaszószpor (BÚZA, SZÓJA, dextrin, só, koji, színezék (E150c), étkezési sav (E330), hagymapor, ízfokozó (E635)), sajtízesítő (sajtpor (tejjel), só, tejsavópor, paradicsompor, cukor, fűszerek, hidrolizált növényi fehérje, édes chili, élesztőkivonat, csomósodásgátló (E551), sajtaroma, színezék (E160c), ízfokozó (E635)), burgonyakeményítő, emelőanyag (E500), színezék (E160c), színezék (E120)(porcelán), füstölt mandula(édes mandulamag, növényi olajok különböző arányban (napraforgó/pálma), fűszerkeverék.)(származási ország: USA,pörkölt: CZ), Sózott pörkölt mandula 23/25(édes hámozott mandulamag, növényi olajok különböző arányban (napraforgó/pálma), só.)(származási ország: USA,pörkölt: CZ), Sózott pörkölt pisztácia(PISTACHIOS, konyhasó)(USA/Irán)
Az összetevőknél nagybetűvel jelölt allergének.A termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat.
Származási ország: lásd az összetevőket
Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolja
energia
érték:2352kj /562kcal zsírok: 45,3g ebből telített zsírsavak: 5,6g szénhidrátok: 27,5g ebből cukrok: 7,8g fehérje: 8,8 g 20,3g só: 1,4g -
Mandula a mikroszkóp alatt - EGÉSZSÉG ÉS Táplálkozás
A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandulára" utaló nyomokat találtak, amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza. Nézzük meg együtt, miért érdemes mandulát fogyasztani, és hogyan használhatjuk fel az étrendünkben
Amandula vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, magas az élelmi rost- és zsírtartalma, ami nagyon előnyös az emberi szervezet számára.
A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve, önmagában rágcsálnivalóként, de édes vagy sós ételekhez is adhatjuk.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.Ez az oka annak is, hogy a mandula a világ legtáplálóbb dióféléje. A mandula vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, magas az élelmi rost- és zsírtartalma, ami szívbarát. A mandula előnyei szinte végtelenek! Elég naponta egy marék mandula....
Ebben a cikkben nem szeretnék túlságosan belemenni a részletes orvosi szakkifejezésekbe, de egyszerűbben fogalmazva elmondom, miért is a mandula tényleg TOP 1 a diófélék között.
Nézzük először az egészségügyi előnyök, majd a táplálkozás szempontjából (bár ez a két szempont mindig összefonódik).
Egészségügyi szempontok:
- amandula bizonyítottan csökkenti a rossz koleszterinszintet
- segít megelőzni a vastagbél- és mellrákot
- általánosságban a mandula nagyon jó antioxidáns
- csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát (amit az alacsonyabb szénhidráttartalmú étrend szintén megtesz értünk
- javítja az agy teljesítményét
- stabilizálja a vércukorszintet
- erősíti a csontrendszert és a fogakat (kalcium és foszfor)
Táplálkozási szempontok:
A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve(füstölve, sózva, mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.- amandula jó energiaforrás (vagyis olyan energia, amely jóllakat, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal, rostokkal stb. lát el)
- amandula csökkenti a vércukorszintet és az élelmiszerek glikémiás indexét
ha a cukorszinted kibillent, az még mindig sóvárgást vált ki belőled, és úgy érzed, hogy az étkezés után egy kis idővel be kell fejezned az ételt, ami megint kibillenti a glikémiádat, és egy ördögi körbe kerülsz (a szénhidrátos ételek kibillentik a cukorszintedet, minél feldolgozottabbak, annál rosszabb). Ha pl. eszik egy banánt és ad hozzá egy marék mandulát, akkor a banán önmagában nem dobja ki a cukorszintjét (annyira), és ennek a pl. uzsonnának a jóllakást elősegítő hatása elegendő lesz a következő tervezett étkezésig, és nem lesz szüksége arra, hogy időközben befejezze az étkezést, és természetesen ez fokozatos csökkenéshez vezet
- terhes nők számára is alkalmasak
- a kalciumnak és a magnéziumnak köszönhetően hatással vannak a haj és a körmök erejére és minőségére, valamint a csontrendszer erősítésére, görcsök megelőzésére szolgálhatnak
- jó százalékban tartalmaznak fehérjét, amely makrotápanyag a jól összeállított étrend egyik lényeges eleme, és amely köré a másik kettőt: a zsírokat és a szénhidrátokat állítjuk össze
- természetesen hozzájárulnak a pszichológiai jóléthez (ha a teljes étrend jó minőségű élelmiszerekből áll)
Soha semmi sem csak egy élelmiszerről szól. Globális szemszögből kell nézni a dolgokat, de a mandula semmiképpen sem hiányozhat az étrendből. Természetesen mindig jobb, ha a mandulát természetes formájában választjuk a módosított formával szemben.
Mire válasszuk a mandulát?
Mandula mérete - az egy unciában lévő mandula mennyisége:
Amandulát az alábbiakban az 1 uncia súlyú mandulák száma szerint kategorizáljuk ( 1 uncia =28,3495 gramm)
- 18/20, 20/22, 23/25, 25/27, 27/30, 30/32, 32/34, 34/36, 36/40 - pl. 23-25 1 troy ounce-ban
- pl. a 23/25-ös méret esetében kb. 23-25 mandula van egy unciára
- minél kisebb a szám (18/20), annál nagyobb a mandula és fordítva, minél kisebb a mandula, annál nagyobb a szám (36/40)
- a Cseh Köztársaságban általánosan forgalmazott méretek - mandulák száma unciánként: 23/25, 25/27, 27/30
Hogyan lehet felismerni a jó mandulát?
Kétféle mandula létezik, keserű (amygdali amarum mag) és édes (amygdali dulcis mag). A keserű mandulát nehéz megkülönböztetni az édes mandulától, mivel magasabb a keserű ízért felelős amygdalin-tartalma. A legjobb édes mandula a valenciai, malagai és szicíliai mandula. A legkisebb és legolcsóbb a marokkói mandula. És hogy milyen a jó mandula? Édesnek, keménynek, belül fehérnek vagy krémesnek kell lennie. Íze lágy, édes és mandulaszerű. Ha a mandula sárgás színű, akkor nem biztos, hogy friss, és sárgás íze lehet.
Kaliforniában körülbelül 30 mandulafajtát termesztenek. A nonpareil és a karamell a legnagyobb képviselettel rendelkezik.
NONPAREIL MANDULA
Ez a fajta Kaliforniában őshonos. A Nonpareil a kaliforniai termelés mintegy harmadát teszi ki, mivel világszerte nagy a kereslet iránta.
- népszerű és keresett mandulafajta, amely sokféleképpen felhasználható és könnyen blansírozható
- közepesen lapos alakú, sima felületű
- ropogós és diós ízű
- vékony héjjal rendelkeznek, és kézzel könnyen feltörhetők
- héja világosbarna, formája éles (a karamell héja sötétebb)
- a mandula keményebb, laposabb, hosszúkás, keményebb héjú
MANDULA KARMEL
- a mandulának enyhén ráncos a felülete (nem olyan sima, mint a Nonpareil), közepesen keskeny - kerek, hosszú alakú, sötétbarna héjú
- sütéshez és blansírozáshoz használják
- könnyen feldolgozható
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Mikulás és karácsony |
---|---|
Jótállás: | 4 - 8 měsíců |
Súly: | 0.22 kg |
EAN vonalkód: | 5414 |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!