Salátakeverék magvakkal és fenyőmaggal - GASTRO csomag 3Kg
Kód: 7680/3Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Termék |
A keverékben lévő grammok száma 1 kg-onként |
Napraforgó |
300 |
Lista |
300 |
Tök |
300 |
Pinie |
100 |
Összetevők: Cukrászsárga:
Hámozott napraforgó
Olajos magvak
Összetevők: hámozott napraforgómag 100%
Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tároljuk
Minimális eltarthatósági idő: 10-12 hónap
Származási ország: Bulgária
A termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat.
energia érték: |
2445kj /584kcal |
zsírok: | 51,5g |
ebből telített zsírsavak: | 4,5g |
szénhidrátok: | 20g |
ebből cukrok: | 2,6g |
fehérje: 2,2 g | 20,8g |
só: | <0,06g |
Szezámmag
Olajos magvak
Összetevők: hámozott szezámmag 100%
Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tároljuk
Minimális eltarthatósági idő: 10-12 hónap
Származási ország: India
Ez a termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat.
energia érték: |
2399kj /573kcal |
zsírok: | 49,7g |
ebből telített zsírsavak: | 7g |
szénhidrátok: | 23,5g |
ebből cukrok: | 0,3g |
fehérje: 0,0 g | 17,7g |
só: | <0,02g |
A szezámmag, akárcsak a többi dióféle és mag, nagyon jótékony hatással van a szervezetünkre. Diós ízük és enyhén ropogós textúrájuk van. Számos értékes anyagot tartalmaznak: B1-vitamin, B2-vitamin, B3-vitamin, B5-vitamin, B6-vitamin, E-vitamin, béta-karotin, kalcium, réz, vas, mangán, magnézium, foszfor, kálium, cink, rost, fehérje, omega-3, omega-6 és omega-9 telítetlen zsírsavak.
Nagyon magas szerves kalcium-, magnézium- és foszfortartalmuk miatt fontosak a mozgásszervek és a fogak számára is. Kalciumtartalmuk meghaladja a tejét (670 mg kalcium 100 g-onként). Terhes és szoptatós nőknek is érdemes ezeket a magvakat étrendjükbe illeszteniük. De a sportolók, a diákok és a keményen dolgozók se feledkezzenek meg róluk.
A szezámmag fogyasztása a következőkkel van összefüggésben: szív- és érrendszer - szív, erek, mozgásszervi rendszer - csontok, ízületek, porcok, hasnyálmirigy, bőr, köröm, szem, nyálkahártya, haj, CNS és izomösszehúzódások.
a szezámmagot különösen fontos fogyasztani a melegebb éghajlaton élőknek, mivel az izzadsággal együtt ürül, ahol más anyagok a vas és a só.
A szezámmag viszonylag kemény. Az értékes anyagok maximális hasznosítása érdekében fogyasztás előtt célszerű a magokat vagy darálóval ledarálni, vagy mozsárban összetörni, vagy minden egyes falatot nagyon alaposan megrágni.
A magokat lisztté is lehet őrölni, ami aztán a hűtőszekrényben akár három hónapig is eláll. Így mindig kéznél van a kalcium és más anyagok forrása. Ezt a lisztet aztán salátára, különböző koktélokba vagy desszertekbe szórhatjuk.
Tökmag
Olajos magvak
Ingredients.
Sötét, hűvös és száraz helyen tároljuk
Minimális eltarthatósági idő: legalább 6 hónap
Származási ország: Cseh Köztársaság, Lengyelország, Szlovákia, Kína
energia érték: |
2563kj /612kcal |
zsírok: | 49g |
ebből telített zsírok: | 8,6g |
szénhidrátok: | 10,8g |
ebből cukrok: | 2,6g |
fehérje: 6,8 g | 30,5g |
só: | <0,07 |
A tökmag az egészséges táplálkozás sarokköve, és hozzájárul a normál húgyúti működéshez. Fogyasztása különösen lefekvés előtt ajánlott, kb. 50 g-os mennyiségben, hogy jóllakjon, és ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal és nagy mennyiségű vassal lássa el szervezetét, amelyhez egyesek nehezen jutnak hozzá, különösen, ha nem fogyasztanak vörös húst.
A vas főként a fokozott fizikai aktivitással, melynek számos hatása van, mint például a FUTÁS, távozik a szervezetből. A vasat az izzadtság is kiviszi a szervezetből a sóval együtt. Ezért célszerű a fizikai megterhelés és sportolás után vasat és sót tartalmazó ételeket fogyasztani.
A C-vitamin jelenléte ajánlott a benne lévő vas teljes felszívódásához. Például salátaöntetben egy csepp citromlével, vagy turmixban narancslével.
Ezenkívül a tökmag tartalmazza atriptofán nevű aminosavat, amely elősegíti az egészséges alvást, és segít a boldogsághormonnak is nevezett szerotonin hormon kiürítésében.
A tökmagot pörkölés nélkül, természetes állapotában is fogyaszthatjuk. Ha szeretnénk növelni a tápértékét, érdemes néhány órára vízbe áztatni (8 óra az ideális). Az áztatás hatására a magok emészthetőbbé, ízletesebbé válnak, és több tápanyagot juttatnak a szervezetedbe. Akár hagyhatod is csírázni.
Fenyőmag
Fenyőmag
Ingredients.
Tárolás
Minimális eltarthatósági idő: 5-6 hónap
Származási ország: Oroszország, Kína
Nyomokban glutént, egyéb dióféléket, földimogyorót, szóját és szezámot tartalmazhat.
energia érték: |
2816kj /673kcal |
zsírok: | 68,4g |
ebből telített zsírsavak: | 4,9g |
szénhidrátok: | 13,1g |
ebből cukrok: | 3,6g |
fehérje: 3,3 g | 13,7g |
só: | <0,01g |
A fenyőmag, vagy cédrusmag a fenyőfélék ritka magjai, ahol csak a hímivarú fákon nőnek tobozokban kis számban. Édes, gyantás ízűek, és hatalmas forrása az egészséges zsíroknak, emellett minőségi teljes értékű fehérjékben, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdagok.
Ezek az ízletes magok nagyon ritkák, mivel korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre, ezért más diófélékhez képest drágábbak. A fenyőmagok nagy tápértékkel rendelkeznek. Zsírtartalma 100 grammonként 68 g, és ezek a zsírok főként többszörösen telítetlen zsírsavakból állnak. Emellett kiváló minőségű teljes értékű fehérjét is tartalmaz (11,6%).
A világon mintegy 100 fenyőfaj terem, amelyek közül csak 20 fogyasztható.
A fenyők a mediterrán régióban őshonosak, de egész Európában, Oroszországban és Kínában is megtalálhatók. Az utóbbi két országból a fenyőtobozok magjait exportálják a legtöbbet a világba. A mi fenyőtobozaink is ezekből a régiókból származnak.
Javasoljuk, hogy fogyasztás előtt ismét áztassa be őket, mindössze 2 órát, és a "dió" még vajasabb lesz. Ezután a folyamat után turmixolhatjuk a fenyőmagot, és máris a vaj alternatívája lesz a kezünkben. Az újbóli pirítással gazdagabb lesz az íze, és bármelyik ételnek ízesítést ad.
Sós és édes konyha. Főétel vagy desszert. A fenyőmagot bármikor és bárhol felhasználhatja. Rágcsálnivaló esetén tökéletesen eltelít, ezért fogyókúrás diétákban is használják.
Más diófélékkel kombinálva is finom.
A magkeverék hatféle, tápanyagokban gazdag magból áll: napraforgó, szezámmag, arany és barna lenmag, tökmag és chia. ez a keverék megkönnyíti a munkát az ideális magvak kombinálásában és kiválasztásában. A keverék alkalmas müzlihez, kenyérsütéshez, turmixokhoz és még sok máshoz.
Anapraforgómag kiváló rost-, fehérje-, E-vitamin- és B-vitamin-, valamint olyan ásványi anyagok forrása, mint a kálium, magnézium, vas, foszfor, szelén, kalcium és cink. Ezenkívül a napraforgómag fitoszterolokat tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a vér koleszterinszintjének csökkentéséhez.
Aszezámmag , a többi maghoz hasonlóan, nagyon gazdag tápanyagokban. Többek között B-vitaminokat, E-vitamint, béta-karotint, kalciumot, rezet, vasat, mangánt, magnéziumot, foszfort, káliumot, cinket, rostot, fehérjét, omega-3, omega-6 és omega-9 telítetlen zsírsavakat tartalmaznak. Íze diós, állaga enyhén ropogós.
Abarna lenmag közvetlenül tele van fehérjével, rosttal, vassal és omega-3 zsírsavakkal. Javasoljuk a magok őrlését, hogy a legtöbb tápanyagot nyerjük ki belőlük.
Az arany lenmag íze enyhébb, mint a barna lenmagé, de tápanyagtartalmilag hasonlóak. A barna lenhez hasonlóan az arany len is gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és különösen omega-3 zsírsavakban. Javasoljuk, hogy közvetlenül fogyasztás előtt őröljük meg, hogy hatékonyan kivonjuk belőle az összes benne lévő tápanyagot, különösen az omega-3-at
Ahámozott tök, ismertebb nevén a tökmag, vasat biztosít a szervezet számára, amely a sóval együtt főként a testmozgás során oldódik ki. A tökmag a triptofán nevű aminosavat is tartalmazza, amely elősegíti az egészséges alvást és felszabadítja a boldogsághormont (szerotonin)
Achia mag Közép- és Dél-Amerikában őshonos , és a múltban az aztékok étrendjének fontos részét képezte. Természetes forrása a telítetlen omega 3 és 6 zsírsavaknak, teljes értékű fehérjeforrás és gazdag rostforrás, amely hozzájárul az egészséges anyagcseréhez.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | GASTRO magkeverékek |
---|---|
Jótállás: | 4 - 8 měsíců |
EAN vonalkód: | 7680/3 |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!