Pörkölt sózott mandula díszdobozban 50g - BELSŐ
Kód: 3433Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Szerecsendió gyümölcsök
Összetevők: 100% mandulamag, napraforgóolaj, himalájai só
Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tároljuk
Minimális eltarthatósági idő: 6-10 hónap
Származási ország: USA (Csehországban készült)
Nyomokban glutént, egyéb dióféléket, földimogyorót, szóját és szezámot tartalmazhat.
Az allergének nagy betűkkel vannak feltüntetve az összetevők között.
energia érték: |
2671kj /638kcal |
zsírok: | 52g |
ebből telített zsírok: | 4g |
szénhidrátok: | 19,2g |
ebből cukrok: | 4,8g |
fehérje: 8,8 g | 18,3g |
só: | 1,4g |
A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandulafák" nyomaira bukkantak, amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza.
Az alább felsorolt okok miatt a mandula az egyik legsokoldalúbban felhasználható dióféle. Napi egy marék mandula elegendő ahhoz, hogy teljesítse az emberi egészséghez szükséges előfeltételeit. Az ideális forma a mandula nyersen, egy éjszakán át langyos vízben áztatva. Ha az íze ellenállhatatlan, és az idő rövid, a mandulát sós vízben áztatva felgyorsíthatjuk a folyamatot, és teljes mértékben felszabadíthatjuk a benne rejlő lehetőségeket.
Egészségügyi szempontok:
- amandula bizonyítottan csökkenti a rossz koleszterinszintet
- segít megelőzni a vastagbél- és mellrákot
- általánosságban elmondható, hogy a mandula nagyon jó antioxidáns
- csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát (amit az alacsonyabb szénhidráttartalmú étrend szintén megtesz)
- javítja az agy teljesítményét
- stabilizálja a vércukorszintet
- erősíti a csontrendszert és a fogakat (kalcium és foszfor)
Táplálkozási szempontok:
A mandula sokféleképpen fogyasztható . Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve(füstölve,sózva,mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjukszeletelve, pelyhesítve,lisztként, olajként,vajként vagy mandulatejként.
- a mandula jó energiaforrás (vagyis olyan energia, amely jóllakat, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal, rostokkal stb. lát el)
- amandula csökkenti a vércukorszintet és az élelmiszerek glikémiás indexét
- terhes nők számára is alkalmasak
- a kalciumnak és a magnéziumnak köszönhetően hatással van a haj, a körmök és a csontrendszer erősségére és minőségére, és megelőzheti a görcsöket is
Hogyan lehet felismerni a jó mandulát?
A mandulának két fajtája van, a keserű (amygdali amarum mag) és az édes (amygdali dulcis mag). A keserű mandulát nehéz megkülönböztetni az édes mandulától, mivel magasabb a keserű ízért felelős amygdalin-tartalma. A legjobb édes mandula a valenciai, malagai és szicíliai mandula. A legkisebb és legolcsóbb a marokkói mandula. És hogy milyen a jó mandula? Édesnek, keménynek, belül fehérnek vagy krémesnek kell lennie. Íze lágy, édes és mandulaszerű. Ha a mandula sárgás színű, akkor nem biztos, hogy friss, és sárgás íze lehet.
Kaliforniában körülbelül 30 mandulafajtát termesztenek. A nonpareil és a karamell a legnagyobb képviselettel rendelkezik.
NONPAREIL MANDULA
- népszerű és keresett mandulafajta, amely sokféleképpen felhasználható és könnyen blansírozható
- közepesen lapos alakú, sima felületű
- ropogós és diós ízű
- vékony héjjal rendelkezik, és kézzel könnyen feltörhető
- héja világosbarna, formája éles (a karamell héja sötétebb)
- a mandula keményebb, laposabb, hosszúkás, keményebb héjú.
MANDULA KARMEL
- a mandulának enyhén ráncos a felülete (nem olyan sima, mint a Nonpareil), közepesen keskeny - kerek, hosszú alakú, sötétbarna héjú
- sütéshez és blansírozáshoz használják
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Válogatott finomságok belső bulikhoz |
---|---|
Jótállás: | 4 - 8 měsíců |
Súly: | 0.05 kg |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!