Mindent frissen csomagolunk Önnek. Az ajándékokat kézzel készítjük :) Köszönjük érdeklődését.

Mogyoró pörkölt blansírozott

Kód: 128/1 K 128/200 128/3 K 128/500 Kérjük, válasszon változatot
Nincs értékelés
Márka: Nutworld.cz
Ft6 044 Ft1 849 Ft18 163 Ft3 247 Ft1 849-tól
Készleten Készleten Készleten Készleten Kérjük, válasszon változatot
Množství:
A választott változat nem áll rendelkezésre. Választott paraméterek visszaállítása.

A mogyoró héj nélküli változata, amelyet pörköléssel és blansírozással távolítanak el a dió felületén legalább 5%-ig. Ne vesztegesse az idejét a héjeltávolítási módszerekkel, és élvezze e mogyoró tiszta ízét, amint felbontják.

Részletes információ

Termék részletes leírása

Amit tudnod kell:

Típus:Gyümölcsfajta: csonthéjas gyümölcs
Összetevők: Gyümölcsös gyümölcs: 100% mogyorómag
Tárolás: A mogyoró mogyoróból készült: Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen
Minimális eltarthatósági idő:
6 - 10 hónap
Származási ország:
Georgia
Allergének:Földimogyoró, szója, SO2 és szezám.
Az allergének nagy betűkkel vannak jelölve.

Három év alatti gyermekek számára nem alkalmas

Táplálkozási adatok 100g


Energiaérték:
2866kj /684kcal
Zsírok: 63g
ebből telített zsírsavak: 5,3g
Szénhidrátok: 16g
ebből cukrok: 4g
Rost: 10,3g
Fehérje: 15g
Só: 0,02g
Lískové oříšky pražené blanšírované

Miért Nutworld.cz?

  • Mindig frissen csomagolva
  • Dizájnos csomagolás
  • Gyors szállítás
  • Kiváló íz

Vásárlóink tapasztalatai

"A rendelés gyorsan feldolgozva, szépen csomagolva. az áru friss, jó. Csak ajánlani tudom."
"A csomagot hamar kiszállították, minden jól csomagolva volt, mindennel nagyon elégedett voltam. Hamarosan biztosan újra fogok rendelni ."
Lískové oříšky pražené blanšírované

A Nutworld.cz alapítója és tulajdonosa

Hello, márkánk az eredetiséget, a minőséget és a dizájnt igyekszik ötvözni. Az Ön elégedettsége nagyon fontos számunkra, és örömmel fogadnánk visszajelzését. Mind a diófélékre, aszalt gyümölcsökre, stb, de az ajándékainkra is, amelyeknek örülünk. Szeretnénk csodálatos dolgokat létrehozni az Ön számára, amelyek jó ízűek, szépen néznek ki és elfogadható árúak. Köszönjük visszajelzéseiteket és a belénk vetett bizalmatokat. Mgr. Jan Vlček

Néhány érdekes tény...

Valószínűleg mindenki kedvence a mogyoró, amely gyakran megtalálható kertekben, erdőszéleken vagy földutak mentén. És hogy mit is keresünk tulajdonképpen? A nyírfafélék családjába tartozó, magasra növő cserje, amely szinte egész Európában megtalálható, elterjedési területe egészen a hideg Norvégiáig és az Északi-sarkkörig terjed. Bár a közönséges mogyoró ennyire elterjedt, sokkal gyakrabban találkozhatunk a vele rokon nagy mogyoró termésével, amelynek gyümölcseit a világ legnagyobb termelőjébe, Törökországba exportálják. A mogyoró termése az álcázás mestere, és szinte bárhol felhasználható. Édes vagy sós konyha? Nem probléma. Egészben, összetörve, mogyoróvaj vagy tej formájában. Íze hírhedt, és az idők végezetéig használják. A mogyoró hihetetlenül egészséges élelmiszer, amely még a cseh réteken és ligetekben is könnyen elérhető. Rostot, C-, D-, E-, K-, B1- és B6-vitamint tartalmaz, a legnagyobb mennyiségben előforduló nyomelemek pedig a kálium, foszfor, kalcium, kén, magnézium, foszfor, vas, cink mangán és bór. A legfontosabb táplálkozási szempont azonban az, hogy nagy mennyiségben tartalmaznak telítetlen zsírsavakat és jó minőségű fehérjét. Minden diófélét az egészséges zsírok, vitaminok és ásványi anyagok végtelen tárháza jellemez. A vitaminok közül a mogyoróban az E-vitamin és a B-sorozat a legelterjedtebb. Az E-vitamin nagyszerű antioxidáns, vagyis olyan anyag, amely megakadályozza a sejtek megtámadását. Segít leküzdeni a stresszt, ami minden rossznak az oka, ami az emberi életben történik. A hosszú távú E-vitaminhiány legrosszabb esetben meddőséget és hajritkulást okozhat. A mogyoróolajat a főzés mellett a kozmetikumokban (hajpakolások) és a festészetben is használják. Szeptembertől októberig szedik, az időjárás befolyásolja. Magát a gyümölcsöt egy nagyon kemény héj zárja körül, amelyet egy "szoknya" vesz körül. Ez a "szoknya" alapján már messziről meg lehet állapítani, hogy meg kell-e tölteni a zsebeket, vagy várni kell. Saját tapasztalatból tudjuk, hogy ha zöld, akkor a dió még nem egészen érett. Barna szín és száraz textúra esetén paradox módon zöld színű, és máris kezdődhet a szedés. A mogyorófa puha és meglehetősen rugalmas. Elsősorban faragáshoz és kosárfonáshoz használják. Azoknak, akik nem rajonganak a gyümölcs felületén lévő héjért, van egy tippünk, hogy biztonságosan megszabaduljanak tőle. Először is pirítsuk meg a diót egy száraz serpenyőben néhány percig. Ezután halmozzuk őket egy tiszta ruhára, és fedjük le ezt a réteget egy másik ruhadarabbal. Nyomja meg a kezével, és dörzsölje össze a diót, hogy elveszítse a keserű héját, amit a szerves hulladékba dobja. Ha szereti a mogyoró ízét a héj nélkül, munka nélkül, akkor vásárolhat tőlünk blansírozott magokat. Ha az édes ízek iránt érdeklődik, próbálja ki fahéjjal megszórt, tejcsokoládéval bevont mogyorónkat. Biztosan hallott már a mártogatós mogyoróról. Egy pillanat vízben csak jót tesz a diónak, megszabadítva azt a szervezetünk számára nem kívánatos anyagoktól. Ennek a módszernek egyetlen hátránya, hogy a dió megpuhul. Ha továbbra is szeretnénk, hogy a dió ropogós maradjon, adjunk neki egy kis időt a sütőben, és olyan lesz, mint amikor először bontottuk ki a zacskóból.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Mogyoró
Jótállás: 6 - 10 měsíců

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés