Mogyoró - magok 13/15 - GASTRO csomag 3Kg
Kód: 7974/3Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Feldolgozatlan mogyoró.
Mogyoró
Összetevők:Mogyorós mogyoró.
Tárolás
Minimális eltarthatósági idő: 5-6 hónap
Származási ország: Törökország , Grúzia, Azerbajdzsán
Nyomokban glutént, egyéb dióféléket, földimogyorót, szóját és szezámot tartalmazhat.
energia érték: |
2767kj /661kcal |
zsírok: | 61,6g |
ebből telített zsírok: | 4,5g |
szénhidrátok: | 10,5g |
ebből cukrok: | 6,3g |
fehérje: | 12g |
só: | 0,025g |
Talán mindenki kedvenc mogyorója, amelyet gyakran találunk kertekben, erdőszéleken vagy földutak mentén. Mit keresünk? A nyírfafélék családjába tartozó, magasra növő cserje, amely szinte egész Európában megtalálható, elterjedési területe egészen a hideg Norvégiáig és az Északi-sarkkörig terjed.
A mogyoró termése az álcázás mestere, és szinte bárhol felhasználható. Édes vagy sós konyha? Nem probléma. Egészben, összetörve, mogyoróvaj vagy tej formájában. Ízük hírhedt, és az idők végezetéig felhasználható.
A mogyoró hihetetlenül egészséges élelmiszer, amely még a cseh réteken és ligetekben is könnyen elérhető. Rostot, C-, D-, E-, K-, B1- és B6-vitamint tartalmaz, a legnagyobb mennyiségben előforduló nyomelemek pedig a kálium, foszfor, kalcium, kén, magnézium, foszfor, vas, cink mangán és bór. A legfontosabb táplálkozási szempont azonban az, hogy nagy mennyiségben tartalmaznak telítetlen zsírsavakat és jó minőségű fehérjét.
Hatalmas energiaforrást biztosítanak szervezetünk számára. Már 50 gramm is fedezi egy óra fizikai aktivitás energiáját. Hidegen hámozzák és nem főzik meg más módon, így megőrzik az összes hasznos anyag összetett és kiegyensúlyozott arányát.
Minden diófélét az egészséges zsírok, vitaminok és ásványi anyagok végtelen tárháza jellemez. A vitaminok közül a mogyoróban az E-vitamin és a B-sorozat a legelterjedtebb. Az E-vitamin nagyszerű antioxidáns, vagyis olyan anyag, amely megakadályozza a sejtek megtámadását. Segít leküzdeni a stresszt, ami minden rossznak az oka, ami az emberi életben történik. A hosszú távú E-vitaminhiány legrosszabb esetben meddőséget és hajritkulást okozhat.
A mogyoróolajat a főzés mellett a kozmetikumokban (hajpakolások) és a festészetben is használják.
Szeptembertől októberig szedik, az időjárás befolyásolja. Magát a gyümölcsöt egy nagyon kemény héj zárja körül, amelyet egy "szoknya" vesz körül. Ez a "szoknya" alapján már messziről meg lehet állapítani, hogy meg kell-e tölteni a zsebeket, vagy várni kell. Saját tapasztalatunkból tudjuk, hogy ha zöld, akkor a dió még nem teljesen kész. Barna szín és száraz textúra esetén paradox módon zöld színű, és máris kezdődhet a szedés.
A mogyorófa puha és meglehetősen rugalmas. Elsősorban faragáshoz és kosárfonáshoz használják.
Azoknak, akik nem rajonganak a gyümölcs felületén lévő héjért, van egy tippünk, hogy biztonságosan megszabaduljanak tőle. Először is pirítsuk meg a diót egy száraz serpenyőben néhány percig. Ezután halmozzuk őket egy tiszta ruhára, és fedjük le ezt a réteget egy másik ruhadarabbal. Nyomja meg a kezével, és dörzsölje össze a diót, hogy elveszítse a keserű héját, amit a szerves hulladékba dobja. Ha szereti a mogyoró ízét a héj nélkül, munka nélkül, akkor vásárolhat tőlünk blansírozott magokat .
Ha megunta a mogyoró hagyományos ízét, próbálja ki a fahéjjal megszórt, tejcsokoládéval bevont mogyorónkat.
Biztosan hallott már a mártogatós mogyoróról. Egy pillanat vízben csak jót tesz a mogyorónak, megszabadítva azt a szervezetünk számára nemkívánatos anyagoktól. Ennek a módszernek egyetlen hátránya, hogy a mogyoró megpuhul. Ha továbbra is szeretnénk, hogy a mogyoró ropogós maradjon, adjunk neki egy kis időt a sütőben, és olyan lesz, mint amikor először bontottuk ki a zacskóból.
Van még néhány perced? Nézd meg a többi cikket, hogy bepillantást nyerj a dió világába.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Mogyoró natúr GASTRO |
---|---|
Jótállás: | 6 - 10 měsíců |
EAN vonalkód: | 7974/3 |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!