Mindent frissen csomagolunk Önnek. Az ajándékokat kézzel készítjük :) Köszönjük érdeklődését.

Mogyoró - 2-4 mm-es darabok

Kód: 10730/1 K 10730/200 10730/500 10730/10 Kérjük, válasszon változatot
Nincs értékelés
Márka: Nutworld.cz
Ft5 578 Ft1 694 Ft2 781 Ft50 326 Ft1 694-tól
Készleten Készleten Készleten Készleten Kérjük, válasszon változatot
Množství:
A választott változat nem áll rendelkezésre. Választott paraméterek visszaállítása.

Az apróra vágott mogyoró (2-4 mm) ideális desszertek vagy más sütemények kiegészítője.

Részletes információ

Termék részletes leírása

Amit tudnod kell:

Típus: Gyümölcsfajta: csonthéjas gyümölcs
Összetevők: Gyümölcsös gyümölcs: 100% mogyoró apróra vágva
Tárolás: A mogyorótartalmú mogyoróból készült mogyoró: Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen
Minimális eltarthatósági idő: 9 hónap
Származási ország: Azerbajdzsán
Allergének: Földimogyoró, szója, SO2 és szezám.
Az allergének nagy betűkkel vannak jelölve.
Három év alatti gyermekek számára nem alkalmas

Táplálkozási adatok 100g


energiaérték:
2706kj /646kcal
zsírok: 62g
ebből telített zsírsavak: 4,5g
szénhidrátok: 18g
ebből cukrok: 4,9g
rost: 9,4g
fehérje: 15g
só: 0g

Lískové oříšky - jádra 13/15

Néhány érdekesség a mogyoróról...

Valószínűleg mindenki kedvenc mogyorója, amely gyakran megtalálható kertekben, erdőszéleken vagy mezei utak mentén. És hogy mit keresünk? A nyírfafélék családjába tartozó, magasra növő cserje, amely szinte egész Európában honos, elterjedési területe egészen a hideg Norvégiáig és az Északi-sarkkörig terjed. A mogyoró termése az álcázás mestere, és szinte bárhol felhasználható. Édes vagy sós konyha? Nem probléma. Egészben, összetörve, mogyoróvaj vagy tej formájában. A mogyoró hihetetlenül egészséges élelmiszer, amely még a csehországi réteken és ligetekben is könnyen elérhető. Rostot, C-, D-, E-, K-, B1- és B6-vitamint tartalmaz, a legnagyobb mennyiségben előforduló nyomelemek pedig a kálium, foszfor, kalcium, kén, magnézium, foszfor, vas, cink, mangán és bór. A legfontosabb táplálkozási szempont azonban az, hogy nagy mennyiségben tartalmaznak telítetlen zsírsavakat és jó minőségű fehérjét. Hatalmas energiaforrást biztosítanak szervezetünk számára. Már 50 gramm is fedezi egy óra fizikai aktivitás energiáját. Hidegen hántolva és más módon nem főzve, így megőrzik az összes jótékony anyag komplex és kiegyensúlyozott arányát. Minden diófélére jellemző az egészséges zsírok, vitaminok és ásványi anyagok végtelen mennyisége. A vitaminok közül a mogyoróban az E-vitamin és a B-sorozat a legelterjedtebb. Az E-vitamin nagyszerű antioxidáns, vagyis olyan anyag, amely megakadályozza a sejtek megtámadását. Segít leküzdeni a stresszt, ami minden rossznak az oka, ami az emberi életben történik. A hosszú távú E-vitaminhiány legrosszabb esetben meddőséget és hajritkulást okozhat. a mogyoróolajat a főzés mellett a kozmetikumokban (hajpakolások) és a festészetben is használják. Szeptembertől októberig szedik, az időjárás befolyásolja. Magát a gyümölcsöt egy nagyon kemény héj zárja körül, amelyet egy "szoknya" vesz körül. Ez a "szoknya" alapján már messziről meg tudjuk állapítani, hogy meg kell-e tölteni a zsebeket, vagy várni kell. Saját tapasztalatunkból tudjuk, hogy ha zöld, akkor a dió még nem teljesen kész. Barna szín és száraz textúra esetén paradox módon zöld színű, és máris kezdődhet a szedés. A mogyorófa puha és meglehetősen rugalmas. Elsősorban faragáshoz és kosárfonáshoz használják. Azoknak, akik nem rajonganak a gyümölcs felületén lévő héjért, van egy tippünk, hogy biztonságosan megszabaduljanak tőle. Először is pirítsuk meg a diót egy száraz serpenyőben néhány percig. Ezután halmozzuk őket egy tiszta ruhára, és fedjük le ezt a réteget egy másik ruhadarabbal. Nyomja meg a kezével, és dörzsölje össze a diót, hogy elveszítse a keserű héját, amit a szerves hulladékba dobja. Ha szereti a mogyoró ízét a héj nélkül, munka nélkül, akkor vásárolhat tőlünk blansírozott magokat. Ha már unja a mogyoró hagyományos ízét, próbálja ki a fahéjjal megszórt, tejcsokoládéval bevont mogyorónkat. Biztosan hallott már a mártogatós mogyoróról. Egy pillanat vízben csak jót tesz a mogyorónak, megszabadítva azt a szervezetünk számára nemkívánatos anyagoktól. Ennek a módszernek egyetlen hátránya, hogy a mogyoró megpuhul. Ha továbbra is szeretnénk, hogy a mogyoró ropogós maradjon, adjunk neki egy kis időt a sütőben, és olyan lesz, mint amikor először bontottuk ki a zacskóból. Van még néhány perced? Nézd meg a többi cikket, hogy bepillantást nyerj a dió világába.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Mogyoró
Jótállás: 6 - 10 měsíců

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés