Mindent frissen csomagolunk Önnek. Az ajándékokat kézzel készítjük :) Köszönjük érdeklődését.

Mandulaszemek pörkölt JUMBO

Kód: 2564/200 2564/3 K Kérjük, válasszon változatot
Novinka Tip
Nincs értékelés
Márka: Nutworld.cz
Ft1 375 Ft1 375-tól –10 % - akár: –10 %
Mandulaszemek pörkölt JUMBO
Ft1 375 Ft1 375-tól –10 % - akár: –10 % Ft1 227 Ft12 881 Ft1 227-tól
Készleten Készleten Kérjük, válasszon változatot
Množství:
A választott változat nem áll rendelkezésre. Választott paraméterek visszaállítása.

A forró levegőn pörkölt mandula finom íze el fogja önt ámulatba ejteni. Ropogásuk és jellegzetes ízük már az első ropogtatásnál érezhető.

Részletes információ

Termék részletes leírása

Szerecsendió gyümölcsök
Összetevők: édes mandulamag 100%, levegőn pörkölt
Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tároljuk
Minimális eltarthatósági idő: 6-10 hónap
Származási ország:USA

Nyomokban glutént, egyéb dióféléket, földimogyorót, szóját és szezámot tartalmazhat.

Az allergének nagy betűkkel vannak feltüntetve az összetevők között.

Popis (1)

energia
érték:
2649kj /632kcal
zsírok: 52g
ebből telített zsírok: 4g
szénhidrátok: 19,1g
ebből cukrok: 4,8g
fehérje: 8,8 g 18,3g
só: <0,025g

VĚDĚLI JSTE, ŽE

A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandulafák" nyomaira bukkantak, amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza.

Az alább felsorolt okok miatt a mandula az egyik legsokoldalúbban felhasználható dióféle. Napi egy marék mandula elegendő ahhoz, hogy teljesítse az emberi egészséghez szükséges előfeltételeit. Az ideális forma a mandula nyersen, egy éjszakán át langyos vízben áztatva. Ha az íze ellenállhatatlan, és az idő rövid, a mandulát sós vízben áztatva felgyorsíthatjuk a folyamatot, és teljes mértékben felszabadíthatjuk a benne rejlő lehetőségeket.

Mivel a mandula héjában van, fogyasztás előtt célszerű néhány órán át áztatni a mandulát. Így megelőzhetők az emésztési problémák, és a mandula minden tápanyagát megkapja.

A mandula bizonyítottan csökkenti a koleszterinszintet és a vércukorszintet. Ez annak köszönhető, hogy nagyszerű antioxidáns, amely eltávolítja a szabad gyököket és a salakanyagokat a szervezetből. Csökkentik azAlzheimer-kór kockázatát és javítják az agy teljesítményét. A kalcium jelenléte erősíti a csontrendszert és a fogakat. Egy másik ásványi anyag a magnézium, amely az idegrendszer megfelelő működésének előfutára. Az emberi szervezetben akár 300 kémiai folyamatban is részt vesz. Többek között az alvás előtti bevitele elmélyíti a mélyfázist és lerövidíti az elalvás idejét. Rendszeres bevitele megelőzi a görcsöket és a szellemi jólétet.

A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve (füstölve, sózva, mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.

A mandulának két fajtája van, a keserű (amygdali amarum mag) és az édes (amygdali dulcis mag).

A keserű mandulát nehéz megkülönböztetni az édes mandulától, mivel magasabb az amygdalin-tartalma, amely a keserű ízért felelős anyag. A legjobb édes mandula a valenciai, malagai és szicíliai mandula. A legkisebb és legolcsóbb a marokkói mandula. És hogy milyen a jó mandula? Édesnek, keménynek, belül fehérnek vagy krémesnek kell lennie. Íze lágy, édes és mandulaszerű.

Ha a mandula sárgás színű, akkor nem biztos, hogy friss, és sárgás íze lehet.

Kaliforniában körülbelül 30 mandulafajtát termesztenek. A nonpareil és a karamell a legnagyobb képviselettel rendelkezik.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Mandula
Jótállás: 6 - 10 měsíců

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés