Mandulás három színű CELOFAN ajándékdobozban 50g - BELSŐ OLDAL
Kód: 3439Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Elárverezett diófélék
Összetevők: MANDULA joghurtban 33,3%(joghurt ízesítésű feltét 74% (cukor,teljesen megszilárdult növényi zsír (pálma,SOY,repce,vajdió olaj),szárított MILK,szárított JOGHURT 2%(MILK,joghurtkultúra),szárított SYROW (MILK),savanyúságot szabályozó anyag: citromsav,emulgeálószer: SOY lecitin,aroma),mogyorómag pörkölt 18%,fényezőanyag (tápióka keményítő,cukor,fényezőanyag: sellak,kókuszolaj,savanyúságot szabályozó anyag: citromsav,tartósítószer: szorbinsav)).
MANDLE tejcsokoládéban 33,3% (MANDLE pörkölt 19%, tejcsokoládé min. 74%)%(cukor,kakaóvaj,tejpor,kakaómassza,növényi zsírok(pálmaolaj,vajdióolaj,sal,illipe,kokum gurgi,mangómagolaj),tejzsír,SZÁRÍTOTT SYROW (tej),LAKTÓZ (tej),emulgeálószerek: tápióka keményítő, cukor, fényezőanyag: sellak, kókuszolaj, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, tartósítószer: szorbinsav)). Kakaószárazanyag-tartalom legalább 25%.A csokoládé a kakaóvajon kívül növényi zsírokat is tartalmaz.
MANDULA karamellben 33,3% (MANDULA 33%, cukor, növényi zsír, SZIRUP (TEJ), rizsliszt, szentjánoskenyérliszt, emulgeálószer: napraforgó lecitin, fényezőanyag: sellak, gumiarábikum).
Az összetevők között nagybetűvel feltüntetett allergének
Tárolás: sötét, hűvös és száraz helyen tárolja
Minimális eltarthatósági idő: 6-8 hónap
Származási ország: Egyesült Királyság (a Cseh Köztársaságban keverve)
Nyomokban glutént, egyéb dióféléket, földimogyorót, szóját és szezámot tartalmazhat.
energia érték: |
2281kj /545kcal |
zsírok: | 34,7g |
ebből telített zsírsavak: | 14,6g |
szénhidrátok: | 50,9g |
ebből cukrok: | 46,7g |
fehérje: 7,8 g | 9,3g |
só: | 0,25g |
A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandula" nyomaira bukkantak, amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza. Nézzük meg együtt, miért érdemes mandulát fogyasztani, és hogyan használhatjuk fel az étrendünkben
Amandula vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, magas az élelmi rost- és zsírtartalma, ami nagyon előnyös az emberi szervezet számára.
A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve, önmagában rágcsálnivalóként, de édes vagy sós ételekhez is adhatjuk.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.
Ez az oka annak is, hogy a mandula a világ legtáplálóbb dióféléje. A mandula vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, magas a rost- és zsírtartalma, ami szívbarát. A mandula előnyei szinte végtelenek! Elég naponta egy marék mandula....
Ebben a cikkben nem szeretnék túlságosan belemenni a részletes orvosi szakkifejezésekbe, de egyszerűbben fogalmazva elmondom, miért is a mandula tényleg TOP 1 a diófélék között.
Nézzük először az egészségügyi előnyök, majd a táplálkozás szempontjából (bár ez a két szempont mindig összefonódik).
Egészségügyi szempontok:
- amandula bizonyítottan csökkenti a rossz koleszterinszintet
- segít megelőzni a vastagbél- és mellrákot
- általánosságban a mandula nagyon jó antioxidáns
- csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát (amit az alacsonyabb szénhidráttartalmú étrend szintén megtesz értünk
- javítja az agy teljesítményét
- stabilizálja a vércukorszintet
- erősíti a csontrendszert és a fogakat (kalcium és foszfor)
Táplálkozási szempontok:
A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve(füstölve, sózva, mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.
- amandula jó energiaforrás (vagyis olyan energia, amely jóllakat, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal, rostokkal stb. lát el)
- amandula csökkenti a vércukorszintet és az élelmiszerek glikémiás indexét
ha a cukorszinted kibillent, az még mindig sóvárgást vált ki belőled, és úgy érzed, hogy az étkezés után egy kis idővel be kell fejezned az ételt, ami ismét kibillenti a glikémiádat, és egy ördögi körbe kerülsz (a szénhidrátos ételek kibillentik a cukorszintedet, minél feldolgozottabbak, annál rosszabb). Ha pl. eszik egy banánt és ad hozzá egy marék mandulát, akkor a banán önmagában nem dobja ki a cukorszintjét (annyira), és ennek a pl. uzsonnának a jóllakást elősegítő hatása elegendő lesz a következő tervezett étkezésig, és nem lesz szüksége arra, hogy időközben befejezze az étkezést, és természetesen ez fokozatos csökkenéshez vezet.
- terhes nők számára is alkalmasak
- a kalciumnak és a magnéziumnak köszönhetően hatással vannak a haj és a körmök erejére és minőségére, valamint a csontrendszer erősítésére, görcsök megelőzésére szolgálhatnak
- jó százalékban tartalmaznak fehérjét, amely makrotápanyag a jól összeállított étrend egyik lényeges eleme, és amely köré a másik kettőt: a zsírokat és a szénhidrátokat állítjuk össze
- természetesen hozzájárulnak a pszichológiai jóléthez (ha a teljes étrend jó minőségű élelmiszerekből áll)
Soha semmi sem csak egy élelmiszerről szól. Globális szemszögből kell nézni a dolgokat, de a mandula semmiképpen sem hiányozhat az étrendből. Természetesen mindig jobb, ha a mandulát természetes formájában választjuk a módosított formával szemben.
Kaliforniában körülbelül 30 mandulafajtát termesztenek. A nonpareil és a karamell a legnagyobb képviselettel rendelkezik.
NONPAREIL MANDULA
Ez a fajta Kaliforniában őshonos. A Nonpareil a kaliforniai termelés körülbelül egyharmadát teszi ki, mivel világszerte nagy a kereslet iránta.
- népszerű és keresett mandulafajta, amely sokféleképpen felhasználható és könnyen blansírozható
- közepesen lapos alakú, sima felületű
- ropogós és diós ízű
- vékony héjú, kézzel könnyen feltörhető
- héja világosbarna, formája éles (a karamell héja sötétebb)
- a mandula keményebb, laposabb, hosszúkás, keményebb héjú.
MANDULA KARMEL
- a mandulának enyhén ráncos a felülete (nem olyan sima, mint a Nonpareil), közepesen keskeny - kerek, hosszú alakú, sötétbarna héjú
- sütéshez és blansírozáshoz használják
- könnyen feldolgozható
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Válogatott finomságok belső bulikhoz |
---|---|
Jótállás: | 6 - 10 měsíců |
Súly: | 0.05 kg |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!