Mindent frissen csomagolunk Önnek. Az ajándékokat kézzel készítjük :) Köszönjük érdeklődését.

Mandulás három színű CELOFAN ajándékdobozban 50g - BELSŐ OLDAL

Kód: 3439
Nincs értékelés
Márka: Nutworld.cz
Ft544
Készleten

Három szín három ízhez - mandula tejcsokoládéban, joghurtban, karamellben. Nagyszerű nassolnivaló az egész család számára. Nem kell minden finomságnak a cukorról szólnia.

Részletes információ

Termék részletes leírása

Elárverezett diófélék

Összetevők: MANDULA joghurtban 33,3%
(joghurt ízesítésű feltét 74% (cukor,teljesen megszilárdult növényi zsír (pálma,SOY,repce,vajdió olaj),szárított MILK,szárított JOGHURT 2%(MILK,joghurtkultúra),szárított SYROW (MILK),savanyúságot szabályozó anyag: citromsav,emulgeálószer: SOY lecitin,aroma),mogyorómag pörkölt 18%,fényezőanyag (tápióka keményítő,cukor,fényezőanyag: sellak,kókuszolaj,savanyúságot szabályozó anyag: citromsav,tartósítószer: szorbinsav)).

MANDLE tejcsokoládéban 33,3% (MANDLE pörkölt 19%, tejcsokoládé min. 74%)%(cukor,kakaóvaj,tejpor,kakaómassza,növényi zsírok(pálmaolaj,vajdióolaj,sal,illipe,kokum gurgi,mangómagolaj),tejzsír,SZÁRÍTOTT SYROW (tej),LAKTÓZ (tej),emulgeálószerek: tápióka keményítő, cukor, fényezőanyag: sellak, kókuszolaj, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, tartósítószer: szorbinsav)). Kakaószárazanyag-tartalom legalább 25%.A csokoládé a kakaóvajon kívül növényi zsírokat is tartalmaz.

MANDULA karamellben 33,3%
(MANDULA 33%, cukor, növényi zsír, SZIRUP (TEJ), rizsliszt, szentjánoskenyérliszt, emulgeálószer: napraforgó lecitin, fényezőanyag: sellak, gumiarábikum).

Az összetevők között nagybetűvel feltüntetett allergének
Tárolás: sötét, hűvös és száraz helyen tárolja
Minimális eltarthatósági idő: 6-8 hónap
Származási ország: Egyesült Királyság (a Cseh Köztársaságban keverve)

Nyomokban glutént, egyéb dióféléket, földimogyorót, szóját és szezámot tartalmazhat.

Popis (1)

energia
érték:
2281kj /545kcal
zsírok: 34,7g
ebből telített zsírsavak: 14,6g
szénhidrátok: 50,9g
ebből cukrok: 46,7g
fehérje: 7,8 g 9,3g
só: 0,25g

VĚDĚLI JSTE, ŽE

A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandula" nyomaira bukkantak, amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza. Nézzük meg együtt, miért érdemes mandulát fogyasztani, és hogyan használhatjuk fel az étrendünkben

Amandula vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, magas az élelmi rost- és zsírtartalma, ami nagyon előnyös az emberi szervezet számára.

A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve, önmagában rágcsálnivalóként, de édes vagy sós ételekhez is adhatjuk.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.

Ez az oka annak is, hogy a mandula a világ legtáplálóbb dióféléje. A mandula vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, magas a rost- és zsírtartalma, ami szívbarát. A mandula előnyei szinte végtelenek! Elég naponta egy marék mandula....

Ebben a cikkben nem szeretnék túlságosan belemenni a részletes orvosi szakkifejezésekbe, de egyszerűbben fogalmazva elmondom, miért is a mandula tényleg TOP 1 a diófélék között.

Nézzük először az egészségügyi előnyök, majd a táplálkozás szempontjából (bár ez a két szempont mindig összefonódik).

Egészségügyi szempontok:

  1. amandula bizonyítottan csökkenti a rossz koleszterinszintet
  2. segít megelőzni a vastagbél- és mellrákot
  3. általánosságban a mandula nagyon jó antioxidáns
  4. csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát (amit az alacsonyabb szénhidráttartalmú étrend szintén megtesz értünk
  5. javítja az agy teljesítményét
  6. stabilizálja a vércukorszintet
  7. erősíti a csontrendszert és a fogakat (kalcium és foszfor)

Táplálkozási szempontok:

A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve(füstölve, sózva, mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.

  1. amandula jó energiaforrás (vagyis olyan energia, amely jóllakat, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal, rostokkal stb. lát el)
  2. amandula csökkenti a vércukorszintet és az élelmiszerek glikémiás indexét

ha a cukorszinted kibillent, az még mindig sóvárgást vált ki belőled, és úgy érzed, hogy az étkezés után egy kis idővel be kell fejezned az ételt, ami ismét kibillenti a glikémiádat, és egy ördögi körbe kerülsz (a szénhidrátos ételek kibillentik a cukorszintedet, minél feldolgozottabbak, annál rosszabb). Ha pl. eszik egy banánt és ad hozzá egy marék mandulát, akkor a banán önmagában nem dobja ki a cukorszintjét (annyira), és ennek a pl. uzsonnának a jóllakást elősegítő hatása elegendő lesz a következő tervezett étkezésig, és nem lesz szüksége arra, hogy időközben befejezze az étkezést, és természetesen ez fokozatos csökkenéshez vezet.

  1. terhes nők számára is alkalmasak
  2. a kalciumnak és a magnéziumnak köszönhetően hatással vannak a haj és a körmök erejére és minőségére, valamint a csontrendszer erősítésére, görcsök megelőzésére szolgálhatnak
  3. jó százalékban tartalmaznak fehérjét, amely makrotápanyag a jól összeállított étrend egyik lényeges eleme, és amely köré a másik kettőt: a zsírokat és a szénhidrátokat állítjuk össze
  4. természetesen hozzájárulnak a pszichológiai jóléthez (ha a teljes étrend jó minőségű élelmiszerekből áll)

Soha semmi sem csak egy élelmiszerről szól. Globális szemszögből kell nézni a dolgokat, de a mandula semmiképpen sem hiányozhat az étrendből. Természetesen mindig jobb, ha a mandulát természetes formájában választjuk a módosított formával szemben.

Kaliforniában körülbelül 30 mandulafajtát termesztenek. A nonpareil és a karamell a legnagyobb képviselettel rendelkezik.

NONPAREIL MANDULA

Ez a fajta Kaliforniában őshonos. A Nonpareil a kaliforniai termelés körülbelül egyharmadát teszi ki, mivel világszerte nagy a kereslet iránta.

  • népszerű és keresett mandulafajta, amely sokféleképpen felhasználható és könnyen blansírozható
  • közepesen lapos alakú, sima felületű
  • ropogós és diós ízű
  • vékony héjú, kézzel könnyen feltörhető
  • héja világosbarna, formája éles (a karamell héja sötétebb)
  • a mandula keményebb, laposabb, hosszúkás, keményebb héjú.

MANDULA KARMEL

  • a mandulának enyhén ráncos a felülete (nem olyan sima, mint a Nonpareil), közepesen keskeny - kerek, hosszú alakú, sötétbarna héjú
  • sütéshez és blansírozáshoz használják
  • könnyen feldolgozható

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Válogatott finomságok belső bulikhoz
Jótállás: 6 - 10 měsíců
Súly: 0.05 kg

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés