Mandula VIENNA celofánban 200g
Kód: 3660Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
ÖSSZETEVŐK: cukor 53%, mandula 20%, tejpor, kakaómassza, kakaó
kakaóvaj, tejsavópor, sűrítőanyag: E414, napraforgóolaj,
tápióka keményítő, emulgeálószer: szójalecitin, vaníliakivonat, színezék:
E171 és E120, glükózszirup.
Energia kJ | 2165,00 kJ |
Energia kcal | 517,00 kcal |
Zsírok | 25,00 g |
(ebből telített zsírsavak) | 8,80 g |
Szénhidrátok | 63,90 g |
(ebből cukrok) | 55,70 g |
Fehérje | 7,80 g |
Só | 0,15 g |
A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandulára" utaló nyomokat találtak, amelyek i. e. 5 000 évre nyúlnak vissza.
Az alább felsorolt okok miatt a mandula az egyik legsokoldalúbban felhasználható dióféle. Napi egy marék mandula elegendő ahhoz, hogy teljesüljenek az emberi egészséghez szükséges előfeltételei. Az ideális forma a nyersen, egy éjszakán át langyos vízben áztatott mandula. Ha az íze ellenállhatatlan, és az idő rövid, a mandulát sós vízben áztatva felgyorsíthatjuk a folyamatot, és teljes mértékben felszabadíthatjuk a benne rejlő lehetőségeket.
Egészségügyi szempontok:
- amandula bizonyítottan csökkenti a rossz koleszterinszintet
- segít megelőzni a vastagbél- és mellrákot
- általánosságban elmondható, hogy a mandula nagyon jó antioxidáns
- csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát (amit az alacsonyabb szénhidráttartalmú étrend is megtesz értünk
- javítja az agy teljesítményét
- stabilizálja a vércukorszintet
- erősíti a csontrendszert és a fogakat (kalcium és foszfor)
Táplálkozási szempontok:
A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve(füstölve,sózva,mézben éssóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjuk szeletelve , pelyhesítve,lisztként, olajként,vajként vagy mandulatejként.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | ANYA NAPJA |
---|---|
Jótállás: | 4 - 8 měsíců |
Súly: | 0.2 kg |
EAN vonalkód: | 3660 |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!