Mandula tejes csokoládéban és porcukorban celofánban 200g
Kód: 3659Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Elárverezett diófélék
Összetevők: pörkölt MANDLE mag 18%,tejcsokoládé min. 71% (cukor, kakaóvaj, szárított teljes tej, kakaómassza, növényi zsírok (pálmaolaj, dióolaj, mangómagolaj), tejzsír, tejsavópor (tej), laktóz (tej), emulgeálószerek: napraforgó lecitin és E476, aroma), cukor 3%, kakaó szárazanyag tartalom min 25%, fahéj
Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó
Minimális eltarthatósági idő: 12 hónap
Származási ország: USA
Az összes diót Csehországban ízesítik kiváló minőségű termékekből, folyamatos meleglevegős pörkölőgépen, ahol a hőmérsékletet fokozatosan emelik (meleg levegő) olaj használata nélkül, ami azt jelenti, hogy a dió íze megmarad, és a kalóriaérték nem emelkedik. Minden ízesítőanyag allergénmentes és GMO-mentes. A felhasznált keményítő gluténmentes. Vegánok számára is alkalmas. A csomagolás védőgázban történik, ez is növeli a termék eltarthatóságát és megőrzi a dió meglévő ízét és minőségét.
Nyomokban glutént, egyéb dióféléket, földimogyorót, szóját és szezámot tartalmazhat.
Az allergének nagy betűkkel jelölve az összetevők között.
energia érték: |
2329kj /560kcal |
zsírok: | 37g |
ebből telített zsírsavak: | 17g |
szénhidrátok: | 52g |
ebből cukrok: | 44g |
fehérje: 44 g | 9g |
só: | 0,08g |
A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek bizonyítékokat találtak "háziasított mandulára", amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza.
Az alább felsorolt okok miatt a mandula az egyik legsokoldalúbban felhasználható dióféle. Napi egy marék mandula elegendő ahhoz, hogy teljesítse az emberi egészséghez szükséges előfeltételeit. Az ideális forma a mandula nyersen, egy éjszakán át langyos vízben áztatva. Ha az íze ellenállhatatlan, és az idő rövid, a mandulát sós vízben áztatva felgyorsíthatjuk a folyamatot, és teljes mértékben felszabadíthatjuk a benne rejlő lehetőségeket.
Egészségügyi szempontok:
- amandula bizonyítottan csökkenti a rossz koleszterinszintet
- segít megelőzni a vastagbél- és mellrákot
- általánosságban elmondható, hogy a mandula nagyon jó antioxidáns
- csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát (amit az alacsonyabb szénhidráttartalmú étrend is megtesz értünk
- javítja az agy teljesítményét
- stabilizálja a vércukorszintet
- erősíti a csontrendszert és a fogakat (kalcium és foszfor)
Táplálkozási szempontok:
A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve(füstölve,sózva,mézben éssóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjuk szeletelve , pelyhesítve,lisztként, olajként,vajként vagy mandulatejként.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Ajándék diós celofánzacskók |
---|---|
Jótállás: | 4 - 8 měsíců |
Súly: | 0.2 kg |
EAN vonalkód: | 3659 |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!