Mandula tejcsokoládéban és málnaporban
Kód: 9921/1K 9921/100 9921/200 9921/3 K 9921/500 9921/50G Kérjük, válasszon változatotKapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Elárverezett diófélék
Összetevők: tejcsokoládé 67% [cukor, teljes tejpor, kakaómassza, kakaóvaj, tejsavópor (MILK), emulgeálószerek: SOYLECITIN, természetes vanília aroma], MANDULAMAG 29,40%, málnapor 2%, kakaóvaj, pálma növényi olaj
Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó
Minimális eltarthatósági idő: 6-8 hónap
Származási ország: Hollandia
Nyomokban glutént, egyéb dióféléket, földimogyorót, szóját és szezámot tartalmazhat.
Az összetevők között nagy betűkkel feltüntetett allergének.
energia érték: |
2235kj /536kcal |
zsírok: | 34,7g |
ebből telített zsírsavak: | 12,6g |
szénhidrátok: | 42,4g |
ebből cukrok: |
40,6g |
fehérje: 6,6 g (6,6 g) | 5,7g |
só: | <0,19g |
A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandula" bizonyítékait találták, amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza.
Az alább felsorolt okok miatt a mandula az egyik legsokoldalúbban felhasználható dióféle. Napi egy marék mandula elegendő ahhoz, hogy teljesítse az emberi egészséghez szükséges előfeltételeit. Az ideális forma a mandula nyersen, egy éjszakán át langyos vízben áztatva. Ha az íze ellenállhatatlan, és az idő rövid, a mandulát sós vízben áztatva felgyorsíthatjuk a folyamatot, és teljes mértékben felszabadíthatjuk a benne rejlő lehetőségeket.
Mivel a mandula héjában van, fogyasztás előtt célszerű néhány órán át áztatni a mandulát. Így megelőzhetők az emésztési problémák, és a mandula minden tápanyagát megkapja.
A mandula bizonyítottan csökkenti a koleszterinszintet és a vércukorszintet. Ez annak köszönhető, hogy nagyszerű antioxidáns, amely eltávolítja a szabad gyököket és a salakanyagokat a szervezetből. Csökkentik azAlzheimer-kór kockázatát és javítják az agy teljesítményét. A kalcium jelenléte erősíti a csontrendszert és a fogakat. Egy másik ásványi anyag a magnézium, amely az idegrendszer megfelelő működésének előfutára. Az emberi szervezetben akár 300 kémiai folyamatban is részt vesz. Többek között az alvás előtti bevitele elmélyíti a mélyfázist és lerövidíti az elalvás idejét. Rendszeres bevitele megelőzi a görcsöket és a szellemi jólétet.
A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve (füstölve, sózva, mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.
Kétféle mandula létezik: keserű (amygdali amarum mag) és édes (amygdali dulcis mag).
A keserű mandulát nehéz megkülönböztetni az édes mandulától, mivel magasabb az amygdalin-tartalma, amely a keserű ízért felelős anyag. A legjobb édes mandula a valenciai, malagai és szicíliai mandula. A legkisebb és legolcsóbb a marokkói mandula. És hogy milyen a jó mandula? Édesnek, keménynek, belül fehérnek vagy krémesnek kell lennie. Íze lágy, édes és mandulaszerű.
Ha a mandula sárgás színű, akkor nem biztos, hogy friss, és sárgás íze lehet.
Kaliforniában körülbelül 30 mandulafajtát termesztenek. A nonpareil és a karamell a legnagyobb képviselettel rendelkezik.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Mandula |
---|---|
Jótállás: | 6 - 10 měsíců |
EAN vonalkód: | Kérjük, válasszon változatot |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!