Mandula mézben és sóban BAG ajándékdobozhoz 50g - BELSŐ OLDAL
Kód: 3460Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Elárverezett diófélék
Összetevők: Diófélék: Diófélék: Diófélék: Diófélék: Diófélék. édesburgonyakeményítő, só
Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tároljuk
Minimális eltarthatósági idő: 12 hónap
Származási ország: USA
Az összes diót Csehországban ízesítik kiváló minőségű termékekből, folyamatos meleglevegős pörkölőgépen, ahol a hőmérsékletet fokozatosan emelik (forró levegő), olaj használata nélkül, ami azt jelenti, hogy a dió íze megmarad, és a kalóriaérték nem emelkedik. Minden ízesítőanyag allergénmentes és GMO-mentes. A felhasznált keményítő gluténmentes. Vegánok számára is alkalmas. A csomagolás védőgázban történik, ez is növeli a termék eltarthatóságát és megőrzi a dió meglévő ízét és minőségét.
Nyomokban glutént, egyéb dióféléket, földimogyorót, szóját és szezámot tartalmazhat.
Az allergének nagy betűkkel jelölve az összetevők között.
energia érték: |
2510kj /607kcal |
zsírok: | 51g |
ebből telített zsírok: | 5,2g |
szénhidrátok: | 11g |
ebből cukrok: | 10g |
fehérje: 10 g | 20g |
só: | 1,8g |
A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandulafák" nyomaira bukkantak, amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza.
Az alább felsorolt okok miatt a mandula az egyik legsokoldalúbban felhasználható dióféle. Napi egy marék mandula elegendő ahhoz, hogy teljesítse az emberi egészséghez szükséges előfeltételeit. Az ideális forma a mandula nyersen, egy éjszakán át langyos vízben áztatva. Ha az íze ellenállhatatlan, és az idő rövid, a mandulát sós vízben áztatva felgyorsíthatjuk a folyamatot, és teljes mértékben felszabadíthatjuk a benne rejlő lehetőségeket.
Egészségügyi szempontok:
- amandula bizonyítottan csökkenti a rossz koleszterinszintet
- segít megelőzni a vastagbél- és mellrákot
- általánosságban elmondható, hogy a mandula nagyon jó antioxidáns
- csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát (amit az alacsonyabb szénhidráttartalmú étrend is megtesz értünk
- javítja az agy teljesítményét
- stabilizálja a vércukorszintet
- erősíti a csontrendszert és a fogakat (kalcium és foszfor)
Táplálkozási szempontok:
A mandula sokféleképpen fogyasztható . Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve(füstölve,sózva,mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjukszeletelve, pelyhesítve,lisztként, olajként,vajként vagy mandulatejként.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Válogatott finomságok belső bulikhoz |
---|---|
Jótállás: | 4 - 8 měsíců |
Súly: | 0.05 kg |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!