Mandula karamellben 50g
Kód: NAMIXSLX2333Termék részletes leírása
Elárverezett diófélék
Összetevők: pörkölt MANDULAMAG 20%, karamell ízű bevonat 79% {cukor, részben megszilárdult növényi zsír [pálma, SOY (teljesen finomított)], szárított ZABPÉRDA (MILK), kakaópor, sovány tejpor, emulgeálószer: napraforgó lecitin; aroma, természetes vanília aroma}, fényezőanyag (tápióka keményítő, cukor, fényezőanyag: sellak; kókuszolaj, sav: citromsav, tartósítószer: szorbinsav).
Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó
Minimális eltarthatósági idő: 12 hónap
Származási ország: Cseh Köztársaság
Nyomokban glutént, egyéb dióféléket, földimogyorót, szóját és szezámot tartalmazhat.
Az allergének nagy betűkkel jelölve az összetevők között.
Energiaérték | 2463kj /592kcal |
Zsírok | 40g |
ebből telített zsírsavak | 10g |
Szénhidrátok | 50g |
ebből cukor | 43g |
Fehérje | 6,4g |
Só | 0,5g |
A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek bizonyítékokat találtak "háziasított mandulára", amely körülbelül i. e. 5000-re nyúlik vissza.
Az alább felsorolt okok miatt a mandula az egyik legsokoldalúbban felhasználható dióféle. Napi egy marék mandula elegendő ahhoz, hogy teljesítse az emberi egészséghez szükséges előfeltételeit. Az ideális forma a mandula nyersen, egy éjszakán át langyos vízben áztatva. Ha az íze ellenállhatatlan, és az idő rövid, a mandulát sós vízben áztatva felgyorsíthatjuk a folyamatot, és teljes mértékben felszabadíthatjuk a benne rejlő lehetőségeket.
Mivel a mandula héjában van, fogyasztás előtt célszerű néhány órán át áztatni a mandulát. Így megelőzhetők az emésztési problémák, és a mandula minden tápanyagát megkapja.
A mandula bizonyítottan csökkenti a koleszterinszintet és a vércukorszintet. Ez annak köszönhető, hogy nagyszerű antioxidáns, amely eltávolítja a szabad gyököket és a salakanyagokat a szervezetből. Csökkentik azAlzheimer-kór kockázatát és javítják az agy teljesítményét. A kalcium jelenléte erősíti a csontrendszert és a fogakat. Egy másik ásványi anyag a magnézium, amely az idegrendszer megfelelő működésének előfutára. Az emberi szervezetben akár 300 kémiai folyamatban is részt vesz. Többek között az alvás előtti bevitele elmélyíti a mélyfázist és lerövidíti az elalvás idejét. Rendszeres bevitele megelőzi a görcsöket és a szellemi jólétet.
A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve (füstölve, sózva, mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.
Kétféle mandula létezik: keserű (amygdali amarum mag) és édes (amygdali dulcis mag).
A keserű mandulát nehéz megkülönböztetni az édes mandulától, mivel magasabb az amygdalin-tartalma, amely a keserű ízért felelős anyag. A legjobb édes mandula a valenciai, malagai és szicíliai mandula. A legkisebb és legolcsóbb a marokkói mandula. És hogy milyen a jó mandula? Édesnek, keménynek, belül fehérnek vagy krémesnek kell lennie. Íze lágy, édes és mandulaszerű.
Ha a mandula sárgás színű, akkor nem biztos, hogy friss, és sárgás íze lehet.
Kaliforniában körülbelül 30 mandulafajtát termesztenek. A nonpareil és a karamell a legnagyobb képviselettel rendelkezik.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | MIX |
---|---|
Jótállás: | 6 - 10 měsíců |
EAN vonalkód: | NAMIXSLX2333 |
Szűrő változatok: | Gyümölcsök csokoládéban |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!