Mandula forró csokoládéban celofánban 200g
Kód: 3662Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Elárverezett diófélék
Összetevők: mandulamag 28%, étcsokoládé 70% (kakaómassza, cukor, kakaóvaj, emulgeálószer: szójalecitin, E476, vanillin), földimogyoró gumi, sellak.
Tárolás
Minimális eltarthatósági idő: 12 hónap
Származási ország .
Az összes mogyoró ízesítését Csehországban végzik kiváló minőségű termékekből, folyamatos meleglevegős pörkölőgépen, ahol a hőmérsékletet fokozatosan emelik (forró levegő), olaj használata nélkül, így a mogyoró íze megmarad, és a fűtőérték nem emelkedik. Minden ízesítőanyag allergénmentes és GMO-mentes. A felhasznált keményítő gluténmentes. Vegánok számára is alkalmas. A csomagolás védőgázban történik, ez is növeli a termék eltarthatóságát, és megőrzi a dió meglévő ízét és minőségét.
Nyomokban glutént, egyéb dióféléket, földimogyorót, szóját és szezámot tartalmazhat.
Az allergének nagy betűkkel jelölve az összetevők között.
energia érték: |
2350kj /562kcal |
zsírok: | 39,1g |
ebből telített zsírsavak: | 16,4g |
szénhidrátok: | 38,7g |
ebből cukrok: | 32,3g |
fehérje: 32,3 g | 9,4g |
só: | 0,01g |
A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandulafák" nyomaira bukkantak, amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza.
Az alább felsorolt okok miatt a mandula az egyik legsokoldalúbban felhasználható dióféle. Napi egy marék mandula elegendő ahhoz, hogy teljesítse az emberi egészséghez szükséges előfeltételeit. Az ideális forma a mandula nyersen, egy éjszakán át langyos vízben áztatva. Ha az íze ellenállhatatlan, és az idő rövid, a mandulát sós vízben áztatva felgyorsíthatjuk a folyamatot, és teljes mértékben felszabadíthatjuk a benne rejlő lehetőségeket.
Egészségügyi szempontok:
- amandula bizonyítottan csökkenti a rossz koleszterinszintet
- segít megelőzni a vastagbél- és mellrákot
- általánosságban elmondható, hogy a mandula nagyon jó antioxidáns
- csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát (amit az alacsonyabb szénhidráttartalmú étrend szintén megtesz értünk
- javítja az agy teljesítményét
- stabilizálja a vércukorszintet
- erősíti a csontrendszert és a fogakat (kalcium és foszfor)
Táplálkozási szempontok:
A mandula sokféleképpen fogyasztható . Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve(füstölve,sózva,mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjukszeletelve, pelyhesítve,lisztként, olajként,vajként vagy mandulatejként.
- a mandula jó energiaforrás (vagyis olyan energia, amely jóllakat, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal, rostokkal stb. lát el)
- amandula csökkenti a vércukorszintet és az élelmiszerek glikémiás indexét
ha a cukorszinted nincs rendben, az még mindig sóvárgást vált ki belőled, és úgy érzed, hogy az étkezés után egy kis idővel be kell fejezned az ételt, ami ismét felborítja a glikémiádat, és egy ördögi körbe kerülsz (a szénhidrátos ételek felborítják a cukorszintedet, minél feldolgozottabbak, annál rosszabb). Ha pl. eszik egy banánt és ad hozzá egy marék mandulát, akkor a banán önmagában nem dobja ki a cukorszintjét (annyira), és ennek a pl. uzsonnának a jóllakást elősegítő hatása elegendő lesz a következő tervezett étkezésig, és nem lesz szükség arra, hogy időközben befejezze az étkezést, és persze ez fokozatos csökkenéshez vezet.
- terhes nők számára is alkalmasak
- a kalciumnak és a magnéziumnak köszönhetően hatással vannak a haj és a körmök erejére és minőségére, valamint a csontrendszer erősítésére, görcsök megelőzésére szolgálhatnak
- jó százalékban tartalmaznak fehérjét, amely makrotápanyag a jól összeállított étrend egyik lényeges eleme, és amely köré a másik kettőt: a zsírokat és a szénhidrátokat állítjuk össze
- természetesen hozzájárulnak a pszichológiai jóléthez (ha a teljes étrend jó minőségű élelmiszerekből áll)
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Ajándék diós celofánzacskók |
---|---|
Jótállás: | 4 - 8 měsíců |
Súly: | 0.2 kg |
EAN vonalkód: | 3662 |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!