Málna fagyasztva szárítva fehér és étcsokoládéban - GASTRO csomag 2Kg
Kód: 7692/2Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Aszalt árverési gyümölcsök
Összetevők: fagyasztva szárított málna 20% (fehér csokoládé bevonat) 6% (étcsokoládé bevonat)
fehér csokoládémáz 75,8% (cukor, kakaóvaj, szárított teljes TEJ, szárított SZŐLŐ (TEJ), emulgeálószer: SZÓJLECITIN, természetes vanília aroma), glükózszirup, JOGYURT por (TEJ), JOGYURT aroma (TEJ), fényezőanyag E414, E904, színezék E162.
sötét csokoládébevonat 90% cukor, kakaómassza, kakaóvaj, emulgeálószer: szójalecitin, természetes vanília aroma), málna 8%, glükózszirup, fényezőanyagok: gumiarábikum, sellak.
Tárolás: sötét, hűvös és száraz helyen tárolja
Minimális eltarthatósági idő: 6-8 hónap
Származási ország: Hollandia
Az összetevők között nagy betűkkel feltüntetett allergének.
Földimogyorót, glutént, dióféléket, kén-dioxidot, szezámot tartalmazhat.
fehér csokoládémáz
energia érték: 1,5 millió forint: |
1925kj /460kcal |
zsírok: | 22,6g |
ebből telített zsírsavak: | 13,5g |
szénhidrátok: | 55,3g |
ebből cukrok: | 54,3g |
fehérje: 3,3 g | 5,5g |
só: | 0,29g |
sötét csokoládé bevonat
energia érték: |
2150kj /515kcal |
zsírok: | 29g |
ebből telített zsírok: | 18g |
szénhidrátok: | 61g |
ebből cukrok: | 48g |
fehérje: 48 g | 7g |
só: | <0,01g |
Az így elkészített málna puha, ropogós, kellemesen savanykás és illatos. A málnát és minden más így kezelt gyümölcsöt éretten és frissen kell szedni. Ez garantálja az első osztályú minőséget. A minőség ára a nedvesség miatt rövidebb eltarthatóság, ami azt jelenti, hogy a gyümölcsöt a kicsomagolást követő napon kell elfogyasztani vagy más módon felhasználni.
A nagyon alacsony nyomáson végzett mélyfagyasztva szárított gyümölcsök maximálisan megőrzik a vitaminokat, ásványi anyagokat és egyéb tápanyagokat, ízük és illatuk pedig olyan, mint a friss gyümölcsé, így egész évben élvezheti a nyári naptól illatozó málnát.
A fagyasztva szárítás a gyümölcs fagyasztva szárításának folyamata. A gyümölcsöt először gyorsfagyasztják, majd alacsonyabb nyomáson szárítják, ahol a gyümölcsben lévő víz gőzzé alakul, így a gyümölcs megőrzi természetes állagát, színét, aromáját és mindenekelőtt tápértékét, beleértve a friss gyümölcsben található összes vitamint és ásványi anyagot. Röviden, minden, ami a friss gyümölcsben van, a fagyasztva szárított gyümölcsben is megtalálható.
Ez a nedves anyagok szárításának módszere az élelmiszerektől kezdve a virágokig vagy a nedves könyvekig. Az elv itt a fagyasztott víz szilárd állapotból gáz halmazállapotúvá alakítása. Ez a tárgy teljes kiszáradását eredményezi, amely így könnyebbé, de táplálkozásilag azonos lesz.
Ami a gyümölcsöt illeti, a fagyasztva szárítás 24-48 óra alatt megszárítja, így minden egészséges anyag benne marad, és meghosszabbodik az eltarthatósága. Az ilyen áfonya pontosan ugyanúgy néz ki ezután a folyamat után, mint a friss. Alakjukat megtartják, de súlyuk többszörösére csökken. Az így elkészített élelmiszerek ideálisak utazáshoz. A fagyasztva szárított élelmiszerek alkalmasak nyers diétára, mivel a hőmérséklet nem haladta meg a 42 ℃-ot. A fagyasztva szárítás során elért hőmérséklet -50℃ körül van.
Érdekesség a virágok fagyasztva szárítása virágkötészeti célokra, ahol a virágok hosszú évekig megőrizhetik alakjukat és színüket. A folyamat 8-14 napig tart, és mivel ez a folyamat nagyon energiaigényes, az ilyen termék ára érthetően magasabb.
Haössze akarjuk hasonlítani ezt a kétféle élelmiszer-kezelési módot, akkor a hagyományos szárítás nagyon olcsó, és az embernek szinte semmilyen korlátja nincs, és a szárított termék ára érezhetően alacsonyabb, mint a fagyasztva szárítás esetében. Ez utóbbi viszont nem fosztja meg az élelmiszert vitaminoktól, beleértve a C-vitamint is, amely a hagyományos szárítás során a magasabb hőmérséklet miatt elvész.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Vegyes szárított gyümölcsök GASTRO |
---|---|
Jótállás: | 4 - 8 měsíců |
EAN vonalkód: | 7692/2 |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!