Málna fagyasztva szárított étcsokoládéban - GASTRO csomag 3Kg
Kód: 917772Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Árverésre bocsátott szárított gyümölcsök egy faj
Összetevők: fagyasztva szárított málna 8% , étcsokoládé 90% (cukor, kakaómassza, kakaóvaj, emulgeálószer: szójalecitin, természetes vanília aroma), málna 8%, glükózszirup, fényezőanyagok: gumiarábikum, sellak.
tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandóMinimális eltarthatósági idő: 6-8 hónap .
Származási ország: Hollandia
Afagyasztva szárított gyümölcsök nagyon érzékenyek a nedvességre. A zacskó felbontása után azonnal használja fel.
Nagy betűkkel jelölt allergének.
energia érték: |
2150kj /515kcal |
zsírok: | 29g |
ebből telített zsírok: | 18g |
szénhidrátok: | 61g |
ebből cukrok: | 48g |
fehérje: 48 g | 7g |
só: | 0,01g |
A liofilizálás a gyümölcsök fagyasztva szárításának folyamata. A gyümölcsöt először gyorsfagyasztják, majd alacsonyabb nyomáson szárítják, ahol a gyümölcsben lévő víz gőzzé alakul, így a gyümölcs megőrzi természetes szerkezetét, színét, ízét és mindenekelőtt tápértékét, beleértve a friss gyümölcsben található összes vitamint és ásványi anyagot. Röviden, minden, ami a friss gyümölcsben van, a fagyasztva szárított gyümölcsben is megtalálható.
Ez egy olyan módszer, amellyel nedves anyagokat száríthatunk az élelmiszerektől kezdve a virágokig vagy a nedves könyvekig. Az elv itt a fagyasztott víz szilárd állapotból gáz halmazállapotúvá alakítása. Ez a tárgy teljes kiszáradását eredményezi, amely így könnyebbé, de táplálkozásilag azonos lesz.
A fagyasztva szárításhoz mindig csak a legérettebb friss gyümölcsöket választják ki.
Ami a gyümölcsöt illeti, a fagyasztva szárítás 24-48 órán belül megszárítja azt, így minden egészségvédő anyag benne marad, és meghosszabbodik az eltarthatósága. Ezek az áfonyák pontosan ugyanúgy néznek ki, mint a frissek a folyamat után. Alakjukat megtartják, de súlyuk többszörösére csökken. Az így elkészített élelmiszerek ideálisak utazáshoz. A fagyasztva szárított élelmiszerek alkalmasak nyers diétára, mivel a hőmérséklet nem haladta meg a 42 ℃-ot. A fagyasztva szárítás során elért hőmérséklet -50℃ körül van.
Érdekesség a virágok fagyasztva szárítása virágkötészeti célokra, ahol a virágok hosszú évekig megőrizhetik alakjukat és színüket. A folyamat 8-14 napig tart, és mivel ez a folyamat nagyon energiaigényes, az ilyen termék ára érthetően magasabb.
Haössze akarjuk hasonlítani ezt a kétféle élelmiszer-kezelési módot, akkor a hagyományos szárítás nagyon olcsó, és az embernek szinte semmilyen korlátja nincs, és a szárított termék ára érezhetően alacsonyabb, mint a fagyasztva szárítás esetében. Ez utóbbi viszont nem fosztja meg az élelmiszert egyetlen vitamintól sem, beleértve a C-vitamint, amely a hagyományos szárítás során a magasabb hőmérséklet miatt elvész.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Eper, cseresznye, málna, meggy, meggy, áfonya GASTRO |
---|---|
Jótállás: | 4 - 8 měsíců |
Súly: | 3 kg |
EAN vonalkód: | 917772 |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!