Mindent frissen csomagolunk Önnek. Az ajándékokat kézzel készítjük :) Köszönjük érdeklődését.

Kesudió természetes frakciók

Kód: 10724/1 K 10724/200 10724/500 10724/22- Kérjük, válasszon változatot
Nincs értékelés
Márka: Nutworld.cz
Ft3 030 Ft1 072 Ft1 849 Ft55 858 Ft1 072-tól
Készleten Készleten Készleten Készleten Kérjük, válasszon változatot
Množství:
A választott változat nem áll rendelkezésre. Választott paraméterek visszaállítása.

Tört formájának köszönhetően a natúr kesudió nagyszerű kiegészítője a sütésnek, ropogós és gazdag ízt kölcsönöz a recepteknek. Az édes és krémes íz a kesudióra jellemző.

Részletes információ

Termék részletes leírása

Amit tudnod kell:

Típus: Gyümölcsfajta: csonthéjas gyümölcs
Összetevők: Gyümölcsös gyümölcs: 100% kesudió frakciók
Tárolás: Tárolás: A diófélék nem tartalmaznak mogyorót: 25°C-ig, 70% relatív páratartalom mellett
Minimális eltarthatósági idő: 12 hónap tárolási körülmények között
Származási ország: Elefántcsontpart
Allergén anyagok: Nyomokban glutént, egyéb dióféléket, földimogyorót, szóját, SO2-t és szezámot tartalmazhat.
Nagy betűkkel jelölt allergének.
Három év alatti gyermekek számára nem alkalmas

Táplálkozási adatok 100g


energiaérték:
2314kj /553kcal
zsírok: 43,9g
ebből telített zsírsavak: 7,8g
szénhidrátok: 30,2g
ebből cukrok: 5,9g
rost: 3,3g
fehérje: 18,2g
só: 0g

Néhány érdekes tény a kesudióról...

A kesudió tartalmazza a legtöbb vasat a diófélék közül. Ez különösen fontos a terhesség alatt, ahol az elvárt mennyiség duplája (30 mg). 100g-ban 7mg vasat találunk (a terhességben ajánlott adag 1/4-ét). Egy másik elem, ami itt gazdagon képviselteti magát, a szénhidrátok (32,6g/100g). Ez azonban nem ok arra, hogy ne fogyasszunk diót. Előnyük a zsírtartalmukban rejlik, amely stabilizálhatja a vércukorszintet. A diófélék és magvak áztatása egyszerű módja annak, hogy javítsuk emészthetőségüket és növeljük tápértéküket. A diófélék vagy magvak négy órán át tartó vízben való áztatása jelentős előnyökkel járhat. A diófélék áztatása megszabadítja őket a fitinsavtól és az enzimgátló anyagoktól. Ha a cukorszinted nincs rendben, ez még mindig sóvárgást fog kiváltani, és úgy fogod érezni, hogy az étkezés után egy idővel be kell fejezned az ételt, ami ismét felborítja a vércukorszintedet, és egy ördögi körbe kerülsz (a szénhidrátos ételek hajtják a szintet, minél iparilag feldolgozottabbak, annál rosszabb). Ha például egy banánt eszel, és hozzáadsz egy marék kesudiót, akkor a banán önmagában nem fogja (annyira) felborítani a cukorszintedet, és ennek az uzsonnának a telítő hatása elég lesz a következő tervezett étkezésig, és nem fogod úgy érezni, hogy időközben be kell fejezned az étkezésedet, és ez természetesen fokozatos csökkenéshez vezet. (Ugyanez vonatkozik pl. a zabkásához való hozzáadásra is - csak mindig figyeljünk a mennyiségre). Az egészséges és hibátlan dióféléknek világos, krémes színűnek kell lenniük, repedések, penész, foltok vagy dohos szag nélkül. Többféle kesudió létezik, és méret szerint osztályozzák őket - minél nagyobb a dió, annál magasabb az ára, és fordítva, minél félméretűbb a dió, annál alacsonyabb árat kell fizetni érte. Ha a füstölt vagy sós ízek rajongója, próbálja ki a füstölt és pörkölt kesudiót, amely biztosan jobb lesz az egészségének, mint a kedvenc chips és társai.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Kesudió
Jótállás: 6 - 10 měsíců

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés