Kesudió természetes frakciók
Kód: 10724/1 K 10724/200 10724/500 10724/22- Kérjük, válasszon változatotKapcsolódó termékek

Ft2 941
–21 %
Ft2 315
A népszerű csészét finom kesudióval töltöttük meg, amelynek eredeti ízét fokhagyma és rozmaring adja. Ez a kis ajándék tökéletes bármilyen alkalomra.

Ft2 941
–21 %
Ft2 315
A népszerű csészét finom karamellizált mogyoróval töltöttük meg, amelyet szezámmaggal vontunk be. Ez a kis finomság minden alkalomra tökéletes.

Novinka
Ft2 315
A népszerű csészét finom kesudióval töltöttük meg, amelynek eredeti ízét fokhagyma és rozmaring adja. Ez a kis ajándék tökéletes bármilyen alkalomra.
Termék részletes leírása
Amit tudnod kell:
Típus: | Gyümölcsfajta: csonthéjas gyümölcs |
Összetevők: Gyümölcsös gyümölcs: | 100% kesudió frakciók |
Tárolás: Tárolás: A diófélék nem tartalmaznak mogyorót: | 25°C-ig, 70% relatív páratartalom mellett |
Minimális eltarthatósági idő: | 12 hónap tárolási körülmények között |
Származási ország: | Elefántcsontpart |
Allergén anyagok: | Nyomokban glutént, egyéb dióféléket, földimogyorót, szóját, SO2-t és szezámot tartalmazhat. Nagy betűkkel jelölt allergének. |
Három év alatti gyermekek számára nem alkalmas |
Táplálkozási adatok 100g
energiaérték: |
2314kj /553kcal |
zsírok: | 43,9g |
ebből telített zsírsavak: | 7,8g |
szénhidrátok: | 30,2g |
ebből cukrok: | 5,9g |
rost: | 3,3g |
fehérje: | 18,2g |
só: | 0g |
Néhány érdekes tény a kesudióról...
A kesudió tartalmazza a legtöbb vasat a diófélék közül. Ez különösen fontos a terhesség alatt, ahol az elvárt mennyiség duplája (30 mg). 100g-ban 7mg vasat találunk (a terhességben ajánlott adag 1/4-ét). Egy másik elem, ami itt gazdagon képviselteti magát, a szénhidrátok (32,6g/100g). Ez azonban nem ok arra, hogy ne fogyasszunk diót. Előnyük a zsírtartalmukban rejlik, amely stabilizálhatja a vércukorszintet. A diófélék és magvak áztatása egyszerű módja annak, hogy javítsuk emészthetőségüket és növeljük tápértéküket. A diófélék vagy magvak négy órán át tartó vízben való áztatása jelentős előnyökkel járhat. A diófélék áztatása megszabadítja őket a fitinsavtól és az enzimgátló anyagoktól. Ha a cukorszinted nincs rendben, ez még mindig sóvárgást fog kiváltani, és úgy fogod érezni, hogy az étkezés után egy idővel be kell fejezned az ételt, ami ismét felborítja a vércukorszintedet, és egy ördögi körbe kerülsz (a szénhidrátos ételek hajtják a szintet, minél iparilag feldolgozottabbak, annál rosszabb). Ha például egy banánt eszel, és hozzáadsz egy marék kesudiót, akkor a banán önmagában nem fogja (annyira) felborítani a cukorszintedet, és ennek az uzsonnának a telítő hatása elég lesz a következő tervezett étkezésig, és nem fogod úgy érezni, hogy időközben be kell fejezned az étkezésedet, és ez természetesen fokozatos csökkenéshez vezet. (Ugyanez vonatkozik pl. a zabkásához való hozzáadásra is - csak mindig figyeljünk a mennyiségre). Az egészséges és hibátlan dióféléknek világos, krémes színűnek kell lenniük, repedések, penész, foltok vagy dohos szag nélkül. Többféle kesudió létezik, és méret szerint osztályozzák őket - minél nagyobb a dió, annál magasabb az ára, és fordítva, minél félméretűbb a dió, annál alacsonyabb árat kell fizetni érte. Ha a füstölt vagy sós ízek rajongója, próbálja ki a füstölt és pörkölt kesudiót, amely biztosan jobb lesz az egészségének, mint a kedvenc chips és társai.Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Kesudió |
---|---|
Jótállás: | 6 - 10 měsíců |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Hozzászólás hozzáadása