Feldolgozatlan kesudió.
Diófélék
Összetevők: diófélék.
*CZ-BIO-002
Tárolás: sötét, hűvös és száraz helyen tárolja
Minimális eltarthatósági idő: 12 hónap
Származási ország:Burkina Faso
Ez a termék nyomokban bio földimogyorót és más bio dióféléket tartalmazhat.
.png)
energia érték: |
2314kj /553kcal |
zsírok: |
44g |
ebből telített zsírok: |
7,8g |
szénhidrátok: |
30g |
ebből cukrok: |
5,9g |
fehérje: 9,5 g |
18g |
rost: |
3,3g |
só: |
0g |
* Átlagos értékek: USDA National Nutrient Database for Standard Reference (USDA Nemzeti Tápanyag Adatbázis a Standard Referencia számára)
A diófélék közül akesudió tartalmazza a legtöbb vasat. Ez különösen fontos a terhesség alatt, ahol az elvárt mennyiség duplája (30 mg). 100g-ban 7mg vasat találunk (a terhességben ajánlott adag 1/4-ét).
Egy másik elem, amely itt gazdagon képviselteti magát, a szénhidrátok (32,6g/100g). Ez azonban nem ok arra, hogy ne fogyasszunk diót. Előnyük a zsírtartalmukban rejlik, amely stabilizálhatja a vércukorszintet.
A diófélék és magvakáztatása egyszerű módja annak, hogy javítsuk emészthetőségüket és növeljük tápértéküket. A diófélék vagy magvak négy órán át tartó vízben való áztatása jelentős előnyökkel járhat. A diófélék áztatása megszabadítja őket a fitinsavtól és az enzimgátló anyagoktól.
Ha a cukorszinted nincs rendben, ez még mindig sóvárgást fog kiváltani, és úgy fogod érezni, hogy az étkezésed meg kell fejezned valamivel az elfogyasztása után, ami ismét felborítja a vércukorszintedet, és egy ördögi körbe kerülsz (a szénhidrátos ételek, minél iparilag feldolgozottabbak, annál rosszabbak, feljebb hajtják a szintedet). Ha pl. eszel egy banánt és adsz hozzá egy marék kesudiót, akkor a banán önmagában nem dobja fel a cukorszintedet (annyira), és ennek a pl. nassolnivalónak a jóllakató hatása elegendő lesz a következő tervezett étkezésig, és nem lesz szükséged arra, hogy addig befejezd, és ez persze fokozatos csökkenéshez vezet (ugyanez a helyzet pl. a zabkásához adva - csak mindig figyelj a mennyiségre).
Az egészséges és hibátlan diónak világos, krémes színűnek kell lennie, repedések, penész, foltok vagy dohos szag nélkül.
Többféle kesudió létezik, és méret szerint osztályozzák őket - minél nagyobb a dió, annál magasabb az ára, és fordítva, minél több fél dió, annál alacsonyabb az ára.

Ha a füstölt vagy sós ízek rajongója, próbálja ki a füstölt és pörkölt kesudiót, amely biztosan jobb az egészségének, mint a kedvenc chips és más diófélék.
Van néhány szabad perce? Olvassa el a cikket és a mi véleményünket a biotermesztésről.