Kesudió natúr ww320 üvegben 850g
Kód: 2864Termék részletes leírása
Méretek: magasság 17,5 cm Ø 11,5 cm
.png)
- Adminisztratív besorolás: Száraz diófélék
- Összetevők: kesudió ww320 100%
- A termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat.
- Minőségi specifikáció: a ww320 minőségi és méretjelölés - a "320" szám az átlagosnál nagyobb méretre utal (pontosan 320 egész magot jelent fontonként); a "ww" az angol "whole white" kifejezés rövidítése, amely az egész fehér (nem égetett) kesudiómagokra utal
- A termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat. Allergének félkövér betűvel szedve
- Származási ország
- Tárolás: Sötét, hűvös, száraz helyen tárolandó
- Csomagolás: újrazárható PP csomagolás vagy vákuumcsomagolás PP csomagolásban (a szállítás során előfordulhat kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget)
A kesudió tápértéke: A kesudió kiváló fehérjeforrás, és tápanyagtartalma miatt népszerű a reformkonyha-rajongók körében. A legjelentősebbek a magnézium, a telítetlen zsírsavak, az ásványi anyagok (vas, cink) és az A-, B1- és E-vitamin.
Hol terem a kesudió: A kesudió akár 12 m magas fákon, az úgynevezett nyugati vesefán nő. Maga a dió egy kemény tokban függ a húsán, amelyet kesudiónak neveznek. A mag kinyerése ebből a gyümölcsből nagyon nehéz, és sok embert foglalkoztat Indiában vagy Vietnamban. Ezek az országok egyben a kesudió legnagyobb termelői is.
A kesudió önmagában is nagyszerű, de különféle desszertek és más édes és sós ételek összetevőjeként, vagy finom kesudiókrém készítéséhez is.
a diófélék emellett rendkívül táplálóak, és finom diós desszertet is készítenek belőlük érték: |
2576kj /615kcal |
fats: | 46,9g |
ebből telített zsírsavak: | 9,1g |
szénhidrátok: | 32,6g |
ebből cukrok: | 5,2g |
fehérje: 5,5 g | 15,3g |
só: | <0,03g |
Akesudió az egyik legnépszerűbb dióféle Csehországban. Ezért rögtön az elején helyet adtunk nekik.
A kesudió száraz termése a nyugati vesediónak nevezett fán nő. Amit sokan nem tudnak, hogy ezek valójában az ezen a fán növő kesudióalmák magjai, amelyek mindegyikén egy-egy ehető mag található, és ez a mikesudióink..
Ismétlem, nem kétséges akesudióegészségügyi előnyei . Azonban, mint a korábbi cikkekben, itt sem az a célom, hogy felsoroljam az egyes tanulmányokat, tudományos neveket stb. hanem az, hogy röviden elmondjam, hogyan járul hozzá a kesudió az egészségünkhöz, hogyan illesszük be az étrendünkbe és néhány általános információt a tetejéről.
EGÉSZSÉGÜGYI TÉNYEZŐK
- A kesudió több vasat tartalmaz, mint más diófélék.
- Jó minőségű zsírokat tartalmaznak, amelyek segítenek a jó koleszterinszint emelésében.
- Nagyon jó mennyiségű oldható rostot tartalmaznak
- A kesudió magnézium-, cink-, réz-, foszfor- és vasforrás. B-vitaminokat, E-vitamint és K-vitamint tartalmaznak.
- A legtöbb dióféléhez hasonlóan a kesudió is fontos antioxidáns
És még sok más előnye is van, amelyekről aBevezetés a SZERZŐDÉSBEN című cikkben olvashat.
Íme egy előnézeti kép a kesudió tápértékéről 100g-onként, ami önmagáért beszél.
A diófélék érdekessége aszénhidrátarányuk, ami többszöröse a többi dióféléhez képest. Ezért az alacsonyabb cukorbevitelen alapuló diéták esetében akesudiót kisebb mennyiségben kell fogyasztani, vagy csak más diófélékkel kiegészítve.
TÁPLÁLKOZÁSI SZEMPONTOK
Akesudió sokféleképpen fogyasztható. Fogyasztható nyersen vagy pörkölve (füstölve, sózva,...), önmagában rágcsálnivalóként, vagy édes vagy sós ételekhez adva. Használhatjuk daráltan, pelyhesítve, lisztként és még sok más módon is
A kesudió jó energiaforrás (vagyis olyan energia, amely jóllakat, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal, rostokkal stb. lát el)
- a kesudió csökkenti a vércukorszintet és az ételek glikémiás indexét. bár, mint említettük, nagyobb mennyiségű szénhidrátot tartalmaz, mint más diófélék, zsírjainak köszönhetően jobban képes stabilizálni a szintet.
"Ha a cukorszinted nincs rendben, az még mindig sóvárgást vált ki belőled, és úgy érzed, hogy az ételt még egy kis idővel az elfogyasztása után is be kell fejezned, ami ismét felborítja a glikémiádat, és egy ördögi körbe kerülsz (a szénhidrátos ételek felborítják a szintedet, minél feldolgozottabbak, annál rosszabb). Ha pl. eszel egy banánt és adsz hozzá egy marék kesudiót, akkor a banán önmagában nem dobja meg a cukorszintedet (annyira), és ennek a pl. uzsonnának a jóllakató hatása elegendő lesz a következő tervezett étkezésig, és nem lesz szükséged arra, hogy időközben befejezd, és ez természetesen fokozatos csökkenéshez vezet
- terhes nők számára is alkalmasak
- a kalciumnak és a magnéziumnak köszönhetően hatással vannak a haj és a körmök erejére és minőségére, valamint a csontrendszer erősítésére, és görcsök megelőzésére is szolgálhatnak
- jó százalékban tartalmaznak fehérjét, amely makrotápanyag a jól összeállított étrend egyik lényeges eleme, és amely köré a másik kettőt: a zsírokat és a szénhidrátokat állítjuk össze
- természetesen hozzájárulnak a pszichológiai jóléthez (ha a teljes étrend jó minőségű élelmiszerekből áll)
Soha semmi sem csak egy élelmiszerről szól. Globális szemszögből kell nézni a dolgokat, de a mandula semmiképpen sem hiányozhat az étrendből. Természetesen mindig jobb, ha a mandulát természetes formájában választjuk a módosított formával szemben.
MILYEN LEGYEN A KESUDIÓ?
Az egészséges és hibátlan diónak világos, krémes színűnek kell lennie, repedések, penész, hibák vagy dohos szag nélkül.
A KESUDIÓ MÉRETE ÉS FELDOLGOZÁSI TÍPUSA
Többféle kesudió létezik, és méret szerint osztályozzák őket - minél nagyobb a dió, annál magasabb az ára, és fordítva, minél félméretűbb a dió, annál alacsonyabb az ára.
TÁROLÁS
Akesudiót hűvös és sötét helyen kell tárolni. Ideális esetben olyan tárolóedényben, ahol nem jut oxigénhez, vagy jól záródó zacskókban kell tárolni. Ha ezt betartjuk, a dió 5-6 hónapig eltartható.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Diófélék és szárított gyümölcsök |
---|---|
Jótállás: | 6 - 10 měsíců |
Súly: | 1.35 kg |
EAN vonalkód: | 2864 |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!