Kesudió natúr, patentos üvegben 400g
Kód: 2855Termék részletes leírása
.png)
- Adminisztratív besorolás: Száraz diófélék
- Összetevők: kesudió ww320 100%
- Minőségi specifikáció: ww320 a minőség és a méret megjelölése - a "320" szám az átlagosnál nagyobb méretre utal (pontosan 320 egész magot jelent fontonként); a "ww" az angol "whole white" kifejezés rövidítése, amely az egész fehér (nem égetett) kesudiómagokra utal
- A termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat. Allergének félkövér betűvel szedve
- Származási ország
- A termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat.
- Sötét, hűvös, száraz helyentárolandó
- Csomagolás: Újrazárható PP csomagolás vagy vákuumcsomagolás PP csomagolásban (szállítás közben előfordulhat kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget)
A kesudió tápértéke: A kesudió kiváló fehérjeforrás, és tápanyagtartalma miatt népszerű a reformkonyha-rajongók körében. A legjelentősebbek a magnézium, a telítetlen zsírsavak, az ásványi anyagok (vas, cink) és az A-, B1- és E-vitamin.
Hol terem a kesudió: A kesudió akár 12 m magas fákon, az úgynevezett nyugati vesefán nő. Maga a dió egy kemény tokban függ a húsán, amelyet kesudiónak neveznek. A mag kinyerése ebből a gyümölcsből nagyon nehéz, és sok embert foglalkoztat Indiában vagy Vietnamban. Ezek az országok egyben a kesudió legnagyobb termelői is.
A kesudió önmagában is nagyszerű, de különféle desszertek és más édes és sós ételek összetevőjeként, vagy finom kesudiókrém készítéséhez is.
a diófélék emellett rendkívül táplálóak, és finom diós desszertet is készítenek belőlük. érték: |
2576kj /615kcal |
fats: | 46,9g |
ebből telített zsírsavak: | 9,1g |
szénhidrátok: | 32,6g |
ebből cukrok: | 5,2g |
fehérje: 5,5 g | 15,3g |
só: | <0,03g |
Akesudió az egyik legnépszerűbb dióféle Csehországban. Ezért rögtön az elején helyet adtunk nekik.
A kesudió száraz termése a nyugati vesediónak nevezett fán nő. Amit sokan nem tudnak, hogy ezek valójában a fán növő kesudió almák magjai, amelyek mindegyikében egy-egy ehető mag van, és ez a mikesudiónk
Ismétlem , akesudióegészségügyi előnyeihez nem fér kétség. Azonban, mint a korábbi cikkekben, itt sem az a célom, hogy egyes tanulmányokat, tudományos neveket stb. soroljak fel, hanem az, hogy röviden elmondjam, hogyan járul hozzá a kesudió az egészségünkhöz, hogyan illesszük be az étrendünkbe, és néhány általános információt a tetejéről.
EGÉSZSÉGÜGYI TÉNYEZŐK
- A kesudió több vasat tartalmaz, mint más diófélék.
- Jó minőségű zsírokat tartalmaznak, amelyek segítenek a jó koleszterinszint emelésében.
- Nagyon jó mennyiségű oldható rostot tartalmaznak
- A kesudió magnézium-, cink-, réz-, foszfor- és vasforrás. B-vitaminokat, E-vitamint és K-vitamint tartalmaznak.
- A legtöbb dióféléhez hasonlóan a kesudió is fontos antioxidáns
És még sok más előnye is van, amelyekről aSZERZŐDÉS bevezető cikkében olvashat.
Íme egy előnézeti kép a kesudió tápértékéről 100 grammonként, ami önmagáért beszél.
A diófélék érdekessége aszénhidráttartalmuk, amely többszöröse a többi dióféléhez képest. Ezért az alacsonyabb cukorbevitelen alapuló diéták esetében akesudiót kisebb mennyiségben vagy csak más diófélékkel kiegészítve kell fogyasztani.
TÁPLÁLKOZÁSI SZEMPONTOK
Akesudió sokféleképpen fogyasztható . Fogyasztható nyersen vagy pörkölve (füstölve, sózva,...), önmagában rágcsálnivalóként, vagy édes vagy sós ételekhez adva. Használhatjuk daráltan, pelyhesítve, lisztként és még sok minden mást is
A kesudió jó energiaforrás (vagyis olyan energia, amely jóllakat, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal, rostokkal stb. lát el)
- a kesudió csökkenti a vércukorszintet és az ételek glikémiás indexét. bár, mint említettük, nagyobb mennyiségű szénhidrátot tartalmaz, mint más diófélék, zsírjainak köszönhetően jobban stabilizálja a szintet.
"Ha a cukorszinted nincs rendben, az még mindig sóvárgást vált ki belőled, és úgy érzed, hogy az ételt még egy kis idővel az elfogyasztása után is be kell fejezned, ami ismét felborítja a glikémiádat, és egy ördögi körbe kerülsz (a szénhidrátos ételek felborítják a szintedet, minél feldolgozottabbak, annál rosszabb). Ha pl. eszel egy banánt és adsz hozzá egy marék kesudiót, akkor a banán önmagában nem dobja meg a cukorszintedet (annyira), és ennek a pl. uzsonnának a jóllakató hatása elegendő lesz a következő tervezett étkezésig, és nem lesz szükséged arra, hogy időközben befejezd, és ez természetesen fokozatos csökkenéshez vezet.
- terhes nők számára is alkalmasak
- a kalciumnak és a magnéziumnak köszönhetően hatással vannak a haj és a körmök erejére és minőségére, valamint a csontrendszer erősítésére, és görcsök megelőzésére is szolgálhatnak
- jó százalékban tartalmaznak fehérjét, amely makrotápanyag a jól összeállított étrend egyik lényeges eleme, és amely köré a másik kettőt: a zsírokat és a szénhidrátokat állítjuk össze
- természetesen hozzájárulnak a pszichológiai jóléthez (ha a teljes étrend jó minőségű élelmiszerekből áll)
Soha semmi sem csak egy élelmiszerről szól. Globális szemszögből kell nézni a dolgokat, de a mandula semmiképpen sem hiányozhat az étrendből. Természetesen mindig jobb, ha a mandulát természetes formájában választjuk a módosított formával szemben.
MILYEN LEGYEN A KESUDIÓ?
Az egészséges és hibátlan diónak világos, krémes színűnek kell lennie, repedések, penész, hibák vagy dohos szag nélkül.
A KESUDIÓ MÉRETE ÉS FELDOLGOZÁSI TÍPUSA
Többféle kesudió létezik, és méret szerint osztályozzák őket - minél nagyobb a dió, annál magasabb az ára, és fordítva, minél félméretűbb a dió, annál alacsonyabb az ára.
TÁROLÁS
A kesudiót hűvös, sötét helyen kell tárolni. Ideális esetben olyan edényben kell tárolni, ahol nem jut oxigénhez, vagy jól záródó zacskókban. Ha ezt betartjuk, a dió 5-6 hónapig eltartható.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Diófélék és szárított gyümölcsök |
---|---|
Jótállás: | 6 - 10 měsíců |
Súly: | 0.9 kg |
EAN vonalkód: | 2855 |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!