Kesudió liszt - GASTRO csomag 10Kg
Kód: 8295Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
- Közigazgatási besorolása: száraz diófélék
- Összetevők: darált kesudió 100%
- Származási ország: Guinea, Elefántcsontpart
- A termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat
- Tárolás: legfeljebb 20 °C hőmérsékleten és legfeljebb 60 %-os relatív páratartalom mellett tárolandó
- Csomagolás: újrazárható PP-csomagolás vagy vákuumzáras PP-csomagolásban (a szállítás során előfordulhat kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget)
A kesudió olajos, édes, enyhe ízű dióféle. Magnéziumtartalmukról ismert, amely az egyik legmagasabb a növényvilágban (csak a napraforgómag haladja meg) - 260 mg/100 gramm. Nagyon finomra őrölt kesudió. A lisztet cukrászati és gasztronómiai finomságokhoz adhatjuk. A magas zsírtartalom miatt.
![]() |
|
---|---|
Energiaérték: | 2314 kJ / 553 kcal |
Zsírok: | 44 g |
ebből telített zsírok: | 7,8 g |
Szénhidrátok: | 30 g |
ebből cukrok: | 5,9 g |
Fehérje: 9,5 g fehérje: | 18 g |
Rost: | 3,3 g |
Só: | 0 g |
Akesudió az egyik legnépszerűbb dióféle Csehországban. Ezért rögtön az elején helyet adtunk nekik.
A kesudió száraz termése a nyugati vesediónak nevezett fán nő. Amit sokan nem tudnak, hogy ezek valójában a fán növő kesudió almák magjai, amelyek mindegyikében egy-egy ehető mag van, és ez a mikesudiónk
Ismétlem , akesudióegészségügyi előnyeihez nem fér kétség. Azonban, mint a korábbi cikkekben, itt sem az a célom, hogy egyes tanulmányokat, tudományos neveket stb. soroljak fel, hanem az, hogy röviden elmondjam, hogyan járul hozzá a kesudió az egészségünkhöz, hogyan illesszük be az étrendünkbe, és néhány általános információt a tetejéről.
EGÉSZSÉGÜGYI TÉNYEZŐK
- A kesudió több vasat tartalmaz, mint más diófélék.
- Jó minőségű zsírokat tartalmaznak, amelyek segítenek a jó koleszterinszint emelésében.
- Nagyon jó mennyiségű oldható rostot tartalmaznak
- A kesudió magnézium-, cink-, réz-, foszfor- és vasforrás. B-vitaminokat, E-vitamint és K-vitamint tartalmaznak.
- A legtöbb dióféléhez hasonlóan a kesudió is fontos antioxidáns
És még sok más előnye is van, amelyekről aSZERZŐDÉS bevezető cikkében olvashat.
Íme egy előnézeti kép a kesudió tápértékéről 100 grammonként, ami önmagáért beszél.
A diófélék érdekessége aszénhidráttartalmuk, amely többszöröse a többi dióféléhez képest. Ezért az alacsonyabb cukorbevitelen alapuló diéták esetében akesudiót kisebb mértékben kell fogyasztani, vagy csak más diófélékkel kiegészítve.
TÁPLÁLKOZÁSI SZEMPONTOK
Akesudió sokféleképpen fogyasztható . Fogyasztható nyersen vagy pörkölve (füstölve, sózva,...), önmagában rágcsálnivalóként, vagy édes vagy sós ételekhez adva. Használhatjuk daráltan, pelyhesítve, lisztként és még sok minden mást is
A kesudió jó energiaforrás (vagyis olyan energia, amely jóllakat, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal, rostokkal stb. lát el)
- a kesudió csökkenti a vércukorszintet és az ételek glikémiás indexét. bár, mint említettük, nagyobb mennyiségű szénhidrátot tartalmaz, mint más diófélék, zsírjainak köszönhetően jobban stabilizálja a szintet.
"Ha a cukorszinted nincs rendben, az még mindig sóvárgást vált ki belőled, és úgy érzed, hogy az ételt még egy kis idővel az elfogyasztása után is be kell fejezned, ami ismét felborítja a glikémiádat, és egy ördögi körbe kerülsz (a szénhidrátos ételek felborítják a szintedet, minél feldolgozottabbak, annál rosszabb). Ha pl. eszel egy banánt és adsz hozzá egy marék kesudiót, akkor a banán önmagában nem dobja meg a cukorszintedet (annyira), és ennek a pl. uzsonnának a jóllakató hatása elegendő lesz a következő tervezett étkezésig, és nem lesz szükséged arra, hogy időközben befejezd, és ez természetesen fokozatos csökkenéshez vezet.
- terhes nők számára is alkalmasak
- a kalciumnak és a magnéziumnak köszönhetően hatással vannak a haj és a körmök erejére és minőségére, valamint a csontrendszer erősítésére, és görcsök megelőzésére is szolgálhatnak
- jó százalékban tartalmaznak fehérjét, amely makrotápanyag a jól összeállított étrend egyik lényeges eleme, és amely köré a másik kettőt: a zsírokat és a szénhidrátokat állítjuk össze
- természetesen hozzájárulnak a pszichológiai jóléthez (ha a teljes étrend jó minőségű élelmiszerekből áll)
Soha semmi sem csak egy élelmiszerről szól. Globális szemszögből kell nézni a dolgokat, de a mandula semmiképpen sem hiányozhat az étrendből. Természetesen mindig jobb, ha a mandulát természetes formájában választjuk a módosított formával szemben.
MILYEN LEGYEN A KESUDIÓ?
Az egészséges és hibátlan diónak világos, krémes színűnek kell lennie, repedések, penész, hibák vagy dohos szag nélkül.
A KESUDIÓ MÉRETE ÉS FELDOLGOZÁSI TÍPUSA
Többféle kesudió létezik, és méret szerint osztályozzák őket - minél nagyobb a dió, annál magasabb az ára, és fordítva, minél félméretűbb a dió, annál alacsonyabb az ára.
TÁROLÁS
A kesudiót hűvös, sötét helyen kell tárolni. Ideális esetben olyan edényben kell tárolni, ahol nem jut oxigénhez, vagy jól záródó zacskókban. Ha ezt betartjuk, a dió 5-6 hónapig eltartható.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Dió, gluténmentes, gabonalisztek és zsemlemorzsa GASTRO |
---|---|
Jótállás: | 8 - 10 měsíců |
Súly: | 10 kg |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!