Kesudió fehér csokoládéban 50g
Kód: NAMIXSLX1340Termék részletes leírása
Elárverezett diófélék
Összetevők: kesudió 28%, fehér csokoládé 72% (cukor, kakaóvaj, teljes tejpor, laktóz, sovány tejpor, szójalecitin, természetes vanília aroma), fényezőanyag: gumiarábikum.Allergének nagy betűkkel az összetevők között
Tárolás: sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó
Minimális eltarthatósági idő: 6-8 hónap
Származási ország:Hollandia
Ez a termék nyomokban földimogyorót és más dióféléket tartalmazhat.
energia érték: |
2290kj /547kcal |
zsírok: | 33,9g |
ebből telített zsírsavak: | 15,7g |
szénhidrátok: | 55,5g |
ebből cukrok: | 47,4g |
fehérje: | 7,5g |
só: | 0,11g |
A diófélék közül akesudió tartalmazza a legtöbb vasat. Ez különösen fontos a terhesség alatt, ahol az elvárt mennyisége a duplája (30mg). 100g-ban 7mg vasat találunk (a terhességben ajánlott adag 1/4-ét).
Egy másik elem, amely itt gazdagon képviselteti magát, a szénhidrátok (32,6g/100g). Ez azonban nem ok arra, hogy ne fogyasszunk diót. Előnyük a zsírtartalmukban rejlik, amely stabilizálhatja a vércukorszintet.
A diófélék és magvakáztatása egyszerű módja annak, hogy javítsuk emészthetőségüket és növeljük tápértéküket. A diófélék vagy magvak négy órán át tartó vízben való áztatása jelentős előnyökkel járhat. A diófélék áztatása megszabadítja őket a fitinsavtól és az enzimgátló anyagoktól.
Ha a cukorszinted nincs rendben, ez még mindig sóvárgást fog kiváltani, és úgy fogod érezni, hogy az étkezésed meg kell fejezned valamivel az elfogyasztása után, ami ismét felborítja a vércukorszintedet, és egy ördögi körbe kerülsz (a szénhidrátos ételek, minél iparilag feldolgozottabbak, annál rosszabbak, feljebb hajtják a szintedet). Ha pl. eszel egy banánt és adsz hozzá egy marék kesudiót, akkor a banán önmagában nem dobja fel a cukorszintedet (annyira), és ennek a pl. nassolnivalónak a jóllakató hatása elegendő lesz a következő tervezett étkezésig, és nem lesz szükséged arra, hogy addig befejezd, és ez persze fokozatos csökkenéshez vezet (ugyanez a helyzet pl. a zabkásához adva - csak mindig figyelj a mennyiségre).
Az egészséges és hibátlan diónak világos, krémes színűnek kell lennie, repedések, penész, foltok vagy dohos szag nélkül.
Többféle kesudió létezik, és méret szerint osztályozzák őket - minél nagyobb a dió, annál magasabb az ára, és fordítva, minél több fél dió, annál alacsonyabb az ára.
Egy másik édes párosításhoz a kesudiót tejcsokoládéval vagy tiramisu ízű mázzal kínáljuk.
További információkat és inspirációt talál blogunkon.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | MIX |
---|---|
Jótállás: | 4 - 8 měsíců |
Szűrő változatok: | Gyümölcsök csokoládéban |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!