Olajos magvak
Összetevők: mák 100%
Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tároljuk
Minimális eltarthatósági idő: 8-10 hónap
Származási ország: Cseh Köztársaság
Ez a termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat.
.png)
energia érték: | 2196kj /525kcal |
zsírtartalom: | 41,6g |
ebből telített zsírsavak: | 4,5g |
szénhidrátok: | 28,1g |
ebből cukrok: | 2,99g |
fehérje: 99,99 g | 18g |
só: | <0,03g |
Ha a mák szerelmese vagy, és nem zavar, hogy mákszemek vannak a fogaid között, olvass tovább, hogy többet tudj meg ezekről a fekete magvakról.
A mák az egyik legkedveltebb hármas töltelékkombináció a zsemlében, de a kalciumtartalom rangsorát is vezeti*. Sőt, körülbelül tizenkétszer többet tartalmaz, mint bármely állati tej. A kalcium a szervezetünkben a legnagyobb mennyiségben előforduló ásványi anyag. Hozzájárul csontjaink és fogaink kialakulásához, valamint vérünk lúgosságához, ami fontos az egészséges szervezet fenntartásához és egy olyan környezet fenntartásához, amelyben nem tudnak kialakulni betegségek.
*A 100 g mákos mák kalciumtartalma körülbelül 1400 mg. Azonban ugyanebben a mennyiségben 1,62mg oxálsav is található, ami megakadályozza, hogy a szervezet teljes mértékben felszívódjon, így a teljes felszívódásnak csak 8-15%-a, 112-210mg. Az állati tej 125mg kalciumot tartalmaz 100ml tejben. A tejtermékekből származó kalcium felszívódása 30%. Ez azt jelenti, hogy ugyanabban a tejmennyiségben kb. 40mg-ot találunk, ami a mákban lévő mennyiség harmada. Ha tehát aggódik a kalciumbevitel miatt, gondolkodjon el azon, hogy étrendjét mákkal és mákos termékekkel gazdagítsa. Legyen szó akár mákos "tejmentes" termékekről, akár desszertről.
A mák fehérjében is gazdag, méghozzá 18%-ban. 18 g fehérje 100 g mákban, ami szép mennyiség egy olyan apróságtól, mint a mák.