Kávékeverék édes - GASTRO csomag 3Kg
Kód: 7716/3Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Árverezett mandula és kávébab keveréke.
Fehér csokoládés mandula kávéval 33%, tiramisu mandula 33%, kávébabok étcsokoládéban 33%
Összetevők: pörköltmandulamag 21%, fehér csokoládé 77% (cukor, kakaóvaj, sovány tejpor, SZIRUP (TEJ), TEJzsír, emulgeálószerek: SOY LECITIN és poliglicerin-poliricinoleát; természetes vanília aroma), fényezőanyag (tápióka keményítő, cukor, fényezőanyag: sellak; kókuszolaj, sav: citromsav, tartósítószer: szorbinsav), őrölt kávé 1%;
pörköltmandulamag 31%, tiramisu feltét 69% (cukor, pálma növényi olaj, SYROW (MILK), rizsliszt, napraforgó lecitin, gumiarábikum, sellak, tiramisu aroma, kakaómassza, kakaóvaj);
kávébab pörkölt 9% étcsokoládé 90% [cukor, kakaómassza, kakaóvaj, növényi zsírok (pálmaolaj, vajdióolaj, sal, mangómagolaj), TEJzsír, emulgeálószerek: napraforgó lecitin és poliglicerin-poliricinoleát; természetes vanília aroma], fényezőanyag (tápióka keményítő, cukor, fényezőanyag: sellak; kókuszolaj, sav: citromsav, tartósítószer: szorbinsav). legalább 38 %kakaószárazanyag-tartalom.
Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolja
Minimális eltarthatósági idő: 6-8 hónap
Származási ország: Cseh Köztársaság, Hollandia
Nagybetűvel jelölt allergének.
A termék nyomokban földimogyorót és más dióféléket tartalmazhat.
Fehér csokoládéval bevont mandula kávéval
energia érték: |
2368kj /568kcal |
zsírok: | 36g |
ebből telített zsírok: | 17g |
szénhidrátok: | 51g |
ebből cukrok: | 47g |
fehérje: 47 g | 8,6g |
só: | 0,3g |
energia érték: |
2413kj /579kcal |
zsírok: | 38,3g |
ebből telített zsírsavak: | 14,2g |
szénhidrátok: | 48,5g |
ebből cukrok: | 45,3g |
fehérje: 45,3 g | 8,4g |
só: | 0,2g |
energia érték: |
2222kj /533kcal |
zsírok: | 42g |
ebből telített zsírsavak: | 17g |
szénhidrátok: | 52g |
ebből cukrok: | 44g |
fehérje: 44 g | 5,6g |
só: | <0,02g |
A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandulafák" nyomaira bukkantak, amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza.
az alább felsorolt okok miatt a mandula az egyik legsokoldalúbban felhasználható dióféle. Napi egy marék mandula elegendő ahhoz, hogy teljesítse az emberi egészséghez szükséges előfeltételeit. Az ideális forma a mandula nyersen, egy éjszakán át langyos vízben áztatva. Ha az íze ellenállhatatlan, és az idő rövid, a mandulát sós vízben áztatva felgyorsíthatjuk a folyamatot, és teljes mértékben felszabadíthatjuk a benne rejlő lehetőségeket.
egészségügyi szempontok:
- amandula bizonyítottan csökkenti a rossz koleszterinszintet
- segít megelőzni a vastagbél- és mellrákot
- általánosságban elmondható, hogy a mandula nagyon jó antioxidáns
- csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát (amit az alacsonyabb szénhidráttartalmú étrend szintén megtesz)
- javítja az agy teljesítményét
- stabilizálja a vércukorszintet
- erősíti a csontrendszert és a fogakat (kalcium és foszfor)
Táplálkozási szempontok:
A mandula sokféleképpen fogyasztható . Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve(füstölve,sózva,mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjukszeletelve, pelyhesítve,lisztként, olajként,vajként vagy mandulatejként.
- a mandula jó energiaforrás (vagyis olyan energia, amely jóllakat, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal, rostokkal stb. lát el)
- amandula csökkenti a vércukorszintet és az élelmiszerek glikémiás indexét
- terhes nők számára is alkalmasak
- a kalciumnak és a magnéziumnak köszönhetően hatással van a haj, a körmök és a csontrendszer erősségére és minőségére, és megelőzheti a görcsöket is
Kaliforniában mintegy 30 mandulafajtát termesztenek. A nonpareil és a karamell a legnagyobb képviselettel rendelkezik.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Egyéb édes keverékek GASTRO |
---|---|
Jótállás: | 6 - 10 měsíců |
EAN vonalkód: | 7716/3 |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!