JUMBO mazsola étcsokoládéban - GASTRO csomag 3Kg
Kód: 8316Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Egyedi szárított gyümölcsfajták
Összetevők: mazsola 42%, étcsokoládé bevonat 58% (cukor, kakaómassza, növényi pálmazsír, kakaóvaj, oltó (MILK), emulgeálószer: napraforgó lecitin), fényesítők: gumiarábikum, sellak, kakaótartalom szárazanyagban min.
3 5% Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandóMinimális eltarthatósági idő: 5-6 hónap .
Származási ország: Egyesült Királyság
Nagybetűvel jelölt allergének.
A termék magokat, nyomokban földimogyorót, egyéb dióféléket, glutént, kén-dioxidot és szezámot tartalmazhat
energia érték: |
426 kcal |
zsírok: | 17,7g |
ebből telített zsírsavak: | 5,1g |
szénhidrátok: | 62g |
ebből cukrok: | 49,2g |
fehérje: 49,2 g | 3,3g |
só: | <0,01g |
100g mazsola körülbelül 70g szénhidrátot tartalmaz. Az összes szénhidrátból a cukrok nagy részét főként a fruktóz és a glükóz teszi ki. A szőlő és a mazsola más gyümölcsökhöz képest nagyobb arányban tartalmaz glükózt, ezért a mazsola glikémiás indexe magasabb - eléri a 65-ös átlagos GI-értéket. Ez azt jelenti, hogy fogyasztásuk után a vércukorszint meglehetősen gyorsan emelkedik.
A mazsola oldható és oldhatatlan rostokat is tartalmaz, ami jótékonyan hat az emésztőrendszerre és a gyakori civilizációs betegségek megelőzésére.
Ezenkívül a mazsola vasat tartalmaz, ami jót tesz a megfelelő izomműködésnek és a vér mozgásának. Bórt, amelynek hatása a csontok szilárdságával kapcsolatos.
A mazsolát leggyakrabban édes ételek (zabkása, gabonapehely, pehely, puding), sütemények (sütemények, torták) kiegészítőjeként használják. Müzliben, gabonakeverékekben, müzliszeletekben, müzliszeletekben is megtalálható. Kellemes ízüket mártások készítésénél, ritkán halak és húsok készítésénél használják. A mazsola kiváló édes italokban és alkoholos likőrökben.
A mazsolát felhasználás előtt célszerű 1-2 órára vízbe áztatni. A duzzadás felhígítja a cukor- és az összes energiatartalmat. A mazsola kiváló alternatív természetes édesítőszer.
Érdekesség: a mazsola fogyasztása megakadályozza a fogkő kialakulását.
A mazsola túlzott kiszáradásának megelőzése érdekében előnyös, ha légmentesen záródó edényben tároljuk, és alacsonyabb hőmérsékleten tároljuk. Amikor a mazsola idősebb, a benne lévő cukrok kikristályosodnak. A kristályosodás azonban nem változtatja meg a mazsolák tápértékét. A kristályok feloldhatók, ha a mazsolát bármilyen folyadékba (forró víz, tej, alkohol, gyümölcslé) merítjük.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Mazsola GASTRO |
---|---|
Jótállás: | 4 - 8 měsíců |
Súly: | 3 kg |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!