Húsvéti diós nyuszi - Füstölt mandula 150g
Kód: 8166Kapcsolódó termékek

A diófélék között a legnépszerűbb dióféle, hogyan is lehetne más, mint a kesudió, amelyet akár Vietnamból is beszerezhetünk Önnek. Hosszú utat tesz meg, mire eljut az...

Nagy, ropogós, sós és bőr nélküli. Épp megfelelő egy hosszú mozi estéhez vagy egy éhes látogatóhoz. Jobb, mint a pattogatott kukorica, és rengeteg vitamint, ásványi anyagot és...

A válogatott mandula a beszerzési folyamat alapján nevezhető "bio"-nak. Gondoskodtak a kiválasztásukról, és minden egyes mandula a megfelelő mandula, ahogyan annak lennie kell....

Sós diófélék kombinációja, ahol mindenki kiválaszthatja a sajátját. ideális borhoz vagy sörhöz. Partira vagy ajándékba. ALL IN ONE

Élvezze a legnépszerűbb sós diófélék kombinációját - sózott mandula, füstölt mandula, sózott kesudió...

A Top sós keverék az általunk kínált 10 legnépszerűbb sós finomságból készült válogatás. Próbálja ki, kóstolja meg és válassza ki, hogy mi tetszik a legjobban.

Minden bizonnyal a leghíresebb és az egyik leggyakrabban használt dióféle. "A nevében szereplő "JUMBO" jelzi e diófélék átlagon felüli méretét és minőségét.
Termék részletes leírása
Szerecsendió gyümölcsök
Összetevők: hámozatlan MANDULAMAG 97,8%, só 1,4%, burgonyakeményítő 0,4%, füstaroma (maltodextrin, E341, füstaroma SF-005) 0,4%, csomósodásgátló.
Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó
Minimális eltarthatósági idő: 12 hónap
Származási ország: USA
Nyomokban glutént, egyéb dióféléket, földimogyorót, szóját és szezámot tartalmazhat.
Az allergének nagy betűkkel jelölve az összetevők között.
energia érték: | 2679kj /639kcal |
zsírok: | 53g |
ebből telített zsírok: | 4,2g |
szénhidrátok: | 19,1g |
ebből cukrok: | 4,7g |
fehérje: 7,7 g | 19,5g |
só: | 1,2g |
A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandulafák" nyomaira bukkantak, amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza.
Az alább felsorolt okok miatt a mandula az egyik legsokoldalúbban felhasználható dióféle. Napi egy marék mandula elegendő ahhoz, hogy teljesítse az emberi egészséghez szükséges előfeltételeit. Az ideális forma a mandula nyersen, egy éjszakán át langyos vízben áztatva. Ha az íze ellenállhatatlan, és az idő rövid, a mandulát sós vízben áztatva felgyorsíthatjuk a folyamatot, és teljes mértékben felszabadíthatjuk a benne rejlő lehetőségeket.
Mivel a mandula héjában van, fogyasztás előtt célszerű néhány órán át áztatni a mandulát. Így megelőzhetők az emésztési problémák, és a mandula minden tápanyagát megkapja.
A mandula bizonyítottan csökkenti a koleszterinszintet és a vércukorszintet. Ez annak köszönhető, hogy nagyszerű antioxidáns, amely eltávolítja a szabad gyököket és a salakanyagokat a szervezetből. Csökkentik azAlzheimer-kór kockázatát és javítják az agy teljesítményét. A kalcium jelenléte erősíti a csontrendszert és a fogakat. Egy másik ásványi anyag a magnézium, amely az idegrendszer megfelelő működésének előfutára. Az emberi szervezetben akár 300 kémiai folyamatban is részt vesz. Többek között az alvás előtti bevitele elmélyíti a mélyfázist és lerövidíti az elalvás idejét. Rendszeres bevitele megelőzi a görcsöket és a szellemi jólétet.
A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve (füstölve, sózva, mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.
A mandulának két fajtája van, a keserű (amygdali amarum mag) és az édes (amygdali dulcis mag).
A keserű mandulát nehéz megkülönböztetni az édes mandulától, mivel magasabb az amygdalin-tartalma, amely a keserű ízért felelős anyag. A legjobb édes mandula a valenciai, malagai és szicíliai mandula. A legkisebb és legolcsóbb a marokkói mandula. És hogy milyen a jó mandula? Édesnek, keménynek, belül fehérnek vagy krémesnek kell lennie. Íze lágy, édes és mandulaszerű.
Ha a mandula sárgás színű, akkor nem biztos, hogy friss, és sárgás íze lehet.
Kaliforniában körülbelül 30 mandulafajtát termesztenek. A nonpareil és a karamell a legnagyobb képviselettel rendelkezik.
Amit tudni kell:
Fajok: | Diós gyümölcs |
Összetevők: Muskátli: A muskátli a muskotályban található: | mANDULAMAG 98%, füstös fűszerkeverék 2% (E621, só, maltodextrin, E504, aroma - allergéneket tartalmaz: SOYA, TEJ, GLUTÉN, CELER), növényi repceolaj 1,6%, só 0,4% |
Tárolás: | Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó |
Minimális eltarthatósági idő: | 8-10 hónap |
Származási ország: | Cseh Köztársaság |
Allergének: Csehország | Nyomokban glutént, egyéb dióféléket, földimogyorót, szóját, SO2-t és szezámot tartalmazhat. Nagybetűvel jelölt allergének. |
Három év alatti gyermekek számára nem alkalmas |
Táplálkozási adatok 100g
Energiaérték: | 2747kj /663kcal |
Zsírok: | 58g |
ebből telített zsírsavak: | 2,6g |
Szénhidrátok: | 7,3g |
ebből cukor: | 6,5g |
Fehérje: | 29g |
Só: | 0,1g |
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | HÚSVÉT |
---|---|
Jótállás: | 8 - 10 měsíců |
EAN vonalkód: | 8166 |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!