Három színű mandula - GASTRO csomag 3Kg
Kód: 7731/3Kapcsolódó termékek

Még jobb az íze, mint amilyennek látszik, a fényűző fehér csokoládéval bevont mandula elragadó lesz. Az elegáns fehér szín az esküvői asztalunkon is bizonyított.

A karamellás ízű, sóval ízesített csokoládéval bevont mandula nemcsak a hosszú esték kedvelt csemegéje.

Édesszájú vagy, de a tiszta csokoládé nem a teád? Próbálja ki ezt a változatot, amelyben mogyorómagot talál tej-, fehér- és étcsokoládéban. Még a legválogatósabb evőnek is lesz...
Termék részletes leírása
Háromféle színű mandula:
Fajta: | Héjas gyümölcsök árverésre kerülnek |
Összetevők: Mandulák: | Fekete csokoládéval bevont mandula: Mandulamag 25%,(Összetevők: étcsokoládé 75% (cukor, kakaómassza, kakaóvaj, SOY lecitin, természetes vanília aroma), fényezőanyag: gumiarábikum), Tejcsokoládéval bevont mandula: (Összetevők: tejcsokoládé 75% (cukor, kakaóvaj, szárított teljes tej, kakaómassza, tejsavópor (tej), LAKTÓZ, SOY lecitin, természetes vanília aroma), csiszolás: gumiarábikum), Fehér csokoládéval bevont mandula: MANDULAMAG 25%, (Összetevők: fehér csokoládé 75%, (cukor, kakaóvaj, teljes tejpor, LACTOSE, sovány tejpor, SOY lecitin, természetes vanília aroma), csiszolás: gumiarábikum). |
Tárolás: | Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó |
Minimális eltarthatósági idő: | 8 - 10 hónap |
Származási ország: | Hollandia |
Allergén anyagok: | Nyomokban glutént, egyéb dióféléket, földimogyorót, szóját, SO2-t és szezámot tartalmazhat. Az allergének nagy betűkkel vannak jelölve. |
Három év alatti gyermekek számára nem alkalmas |
Táplálkozási adatok 100g
Energiaérték: | 2281kj /545kcal |
Zsírok: | 34,7g |
ebből telített zsírsavak: | 14,6g |
Szénhidrátok: | 50,9g |
ebből cukrok: | 46,7g |
Fehérje: 7,8 g | 9,3g |
Só: | 0,25g |
Összetevők: Húskészítmény: 1,5 kg:
( Összetevők: étcsokoládé 75% (cukor, kakaómassza, kakaóvaj, SOY lecitin, természetes vanília aroma), mandulamag 25%, fényezőanyag: gumiarábikum),
Tejcsokoládéval bevont mandula (Összetevők: tejcsokoládé 75% (cukor, kakaóvaj, szárított teljes tej, kakaómassza, tejsavópor (MILK), LAKTÓZ, SOY lecitin, természetes vanília aroma), mandulamag 25%, csiszolás: gumiarábikum),
Fehér csokoládéval bevont mandula(Összetevők: fehér csokoládé 75% (cukor, kakaóvaj, teljes tejpor, laktóz, sovány tejpor, szójalecitin, természetes vanília aroma), MANDULAMAG 25%, csiszolás: gumiarábikum).
Az összetevők között nagy betűvel jelölt allergének.
Származási ország
energia érték: | hollandia, Belgium 2281kj /545kcal. |
zsírok: | 34,7g |
ebből telített zsírsavak: | 14,6g |
szénhidrátok: | 50,9g |
ebből cukrok: | 46,7g |
fehérje: 7,8 g | 9,3g |
só: | 0,25g |
A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandulafák" nyomaira bukkantak, amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza.
Az alább felsorolt okok miatt a mandula az egyik legsokoldalúbban felhasználható dióféle. Napi egy marék mandula elegendő ahhoz, hogy teljesítse az emberi egészséghez szükséges előfeltételeit. Az ideális forma a mandula nyersen, egy éjszakán át langyos vízben áztatva. Ha az íze ellenállhatatlan, és az idő rövid, a mandulát sós vízben áztatva felgyorsíthatjuk a folyamatot, és teljes mértékben felszabadíthatjuk a benne rejlő lehetőségeket.
Mivel a mandula héjában van, fogyasztás előtt célszerű néhány órán át áztatni a mandulát. Így megelőzhetők az emésztési problémák, és a mandula minden tápanyagát megkapja.
A mandula bizonyítottan csökkenti a koleszterinszintet és a vércukorszintet. Ez annak köszönhető, hogy nagyszerű antioxidáns, amely eltávolítja a szabad gyököket és a salakanyagokat a szervezetből. Csökkentik azAlzheimer-kór kockázatát és javítják az agy teljesítményét. A kalcium jelenléte erősíti a csontrendszert és a fogakat. Egy másik ásványi anyag a magnézium, amely az idegrendszer megfelelő működésének előfutára. Az emberi szervezetben akár 300 kémiai folyamatban is részt vesz. Többek között az alvás előtti bevitele elmélyíti a mélyfázist és lerövidíti az elalvás idejét. Rendszeres bevitele megelőzi a görcsöket és a szellemi jólétet.
A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve (füstölve, sózva, mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.
Kétféle mandula létezik: keserű (amygdali amarum mag) és édes (amygdali dulcis mag).
A keserű mandulát nehéz megkülönböztetni az édes mandulától, mivel magasabb az amygdalin-tartalma, amely a keserű ízért felelős anyag. A legjobb édes mandula a valenciai, malagai és szicíliai mandula. A legkisebb és legolcsóbb a marokkói mandula. És hogy milyen a jó mandula? Édesnek, keménynek, belül fehérnek vagy krémesnek kell lennie. Íze lágy, édes és mandulaszerű.
Ha a mandula sárgás színű, akkor nem biztos, hogy friss, és sárgás íze lehet.
Kaliforniában körülbelül 30 mandulafajtát termesztenek. A nonpareil és a karamell a legnagyobb képviselettel rendelkezik.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Árverésre bocsátott gyümölcs- és diókeverékek GASTRO |
---|---|
Jótállás: | 6 - 10 měsíců |
EAN vonalkód: | 7731/3 |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!