Mindent frissen csomagolunk Önnek. Az ajándékokat kézzel készítjük :) Köszönjük érdeklődését.

Hámozott mandula chips

Kód: 10736/1 K 10736/200 10736/3 K 10736/500 Kérjük, válasszon változatot
Nincs értékelés
Márka: Nutworld.cz
Ft4 024 Ft1 165 Ft10 861 Ft2 315 Ft1 165-tól
Készleten Készleten Készleten Készleten Kérjük, válasszon változatot
Množství:
A választott változat nem áll rendelkezésre. Választott paraméterek visszaállítása.

Az apróra vágott, vékony szeletekre hámozott mandula ízletes és ropogós hozzávalóként használható különböző ételekbe vagy önálló csemegeként.

Részletes információ

Termék részletes leírása

Amit tudnod kell:

Típus: Gyümölcsfajta: csonthéjas gyümölcs
Összetevők: Gyümölcsös gyümölcs: MANDLE hámozott chips 100%
Tárolás: Tárolás: Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen
Minimális eltarthatósági idő: 12 hónap
Származási ország: USA
Allergének: Földimogyoró, szója, SO2 és szezám.
Az allergének nagy betűkkel vannak jelölve.
Három év alatti gyermekek számára nem alkalmas

Táplálkozási adatok 100g


energiaérték:
2470kj /590kcal
zsírok: 52,52g
ebből telített zsírsavak: 3,95g
szénhidrátok: 18,67g
ebből cukrok: 4,63g
rost: 9,9g
fehérje: 21,4g
só: 0g

Néhány érdekes tény a manduláról...

A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandula" nyomaira bukkantak, amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza. Az alább felsorolt okok miatt a mandula az egyik legsokoldalúbban felhasználható dióféle. Napi egy marék mandula elegendő ahhoz, hogy teljesítse az emberi egészséghez szükséges előfeltételeit. Az ideális forma a mandula nyersen, egy éjszakán át langyos vízben áztatva. Ha az íze ellenállhatatlan, és az idő rövid, a mandulát sós vízben áztatva felgyorsíthatjuk a folyamatot, és teljes mértékben felszabadíthatjuk a benne rejlő lehetőségeket. Mivel a mandula héjában van, fogyasztás előtt célszerű néhány órán át áztatni a mandulát. Így megelőzhetők az emésztési problémák, és a mandula minden tápanyagát megkapja. A mandula bizonyítottan csökkenti a koleszterinszintet és a vércukorszintet. Ez annak köszönhető, hogy nagyszerű antioxidáns, amely eltávolítja a szabad gyököket és a salakanyagokat a szervezetből. Csökkentik az Alzheimer-kór kockázatát és javítják az agy teljesítményét. A kalcium jelenléte erősíti a csontrendszert és a fogakat. Egy másik ásványi anyag a magnézium, amely az idegrendszer megfelelő működésének előfutára. Az emberi szervezetben akár 300 kémiai folyamatban is részt vesz. Többek között az alvás előtti bevitele elmélyíti a mélyfázist és lerövidíti az elalvás idejét. Rendszeres bevitele megelőzi a görcsöket és a szellemi jólétet. A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve (füstölve, sózva, mézben és sóban), rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva. Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként. Kétféle mandula létezik, keserű (az amygdali amarum magjai) és édes (az amygdali dulcis magjai). A keserű mandulát nehéz megkülönböztetni az édes mandulától, mivel magasabb az amygdalin-tartalma, amely a keserű ízért felelős anyag. A legjobb édes mandula a valenciai, malagai és szicíliai mandula. A legkisebb és legolcsóbb a marokkói mandula. És hogy milyen a jó mandula? Édesnek, keménynek, belül fehérnek vagy krémesnek kell lennie. Íze lágy, édes és mandulaszerű. Ha a mandula sárgás színű, akkor nem biztos, hogy friss, és sárgás íze lehet. Kaliforniában körülbelül 30 mandulafajtát termesztenek. A nonpareil és a karamell a legnagyobb képviselettel rendelkezik.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Mandula
Jótállás: 6 - 10 měsíců

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés