Mindent frissen csomagolunk Önnek. Az ajándékokat kézzel készítjük :) Köszönjük érdeklődését.

Füstölt mandula BAG ajándékdobozhoz 50g - BELSŐ

Kód: 3442
Nincs értékelés
Márka: Nutworld.cz
Ft606
Készleten

Pörkölt mandula füstös fűszerkeverékben, amely tökéletes bármilyen ünnepséghez vagy esti összejövetelhez. Íze egyedülálló, és ha egyszer megkóstolja, nem kíván mást...

Részletes információ

Termék részletes leírása

Szerecsendió gyümölcsök
Összetevők: hámozatlan MANDULAMAG 97,8%, só 1,4%, burgonyakeményítő 0,4%, füstaroma (maltodextrin, E341, füstaroma SF-005) 0,4%, csomósodásgátló.
Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó
Minimális eltarthatósági idő: 12 hónap
Származási ország: USA

Minden dió ízesítése Csehországban történik kiváló minőségű termékekből, folyamatos meleglevegős pörkölőgépen, ahol a hőmérséklet fokozatosan emelkedik (forró levegő), olaj használata nélkül, ami azt jelenti, hogy a dió íze megmarad, és a kalóriaérték nem emelkedik. Minden ízesítőanyag allergénmentes és GMO-mentes. A felhasznált keményítő gluténmentes. Vegánok számára is alkalmas. A csomagolás védőgázban történik, ez is növeli a termék eltarthatóságát és megőrzi a dió meglévő ízét és minőségét.

Nyomokban glutént, egyéb dióféléket, földimogyorót, szóját és szezámot tartalmazhat.

Az allergének nagy betűkkel jelölve az összetevők között.

Popis (1)

energia
érték:
2679kj /639kcal
zsírok: 53g
ebből telített zsírok: 4,2g
szénhidrátok: 19,1g
ebből cukrok: 4,7g
fehérje: 7,7 g 19,5g
só: 1,2g

VĚDĚLI JSTE, ŽE

A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandulafák" nyomaira bukkantak, amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza.

Az alább felsorolt okok miatt a mandula az egyik legsokoldalúbban felhasználható dióféle. Napi egy marék mandula elegendő ahhoz, hogy teljesítse az emberi egészséghez szükséges előfeltételeit. Az ideális forma a mandula nyersen, egy éjszakán át langyos vízben áztatva. Ha az íze ellenállhatatlan, és az idő rövid, a mandulát sós vízben áztatva felgyorsíthatjuk a folyamatot, és teljes mértékben felszabadíthatjuk a benne rejlő lehetőségeket.

Mivel a mandula héjában van, fogyasztás előtt célszerű néhány órán át áztatni a mandulát. Így megelőzhetők az emésztési problémák, és a mandula minden tápanyagát megkapja.

Egészségügyi szempontok:

  1. amandula bizonyítottan csökkenti a rossz koleszterinszintet
  2. segít megelőzni a vastagbél- és mellrákot
  3. általánosságban elmondható, hogy a mandula nagyon jó antioxidáns
  4. csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát (amit az alacsonyabb szénhidráttartalmú étrend szintén megtesz)
  5. javítja az agy teljesítményét
  6. stabilizálja a vércukorszintet
  7. erősíti a csontrendszert és a fogakat (kalcium és foszfor)

Táplálkozási szempontok:

A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve(füstölve,sózva,mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjukszeletelve, pelyhesítve,lisztként, olajként,vajként vagy mandulatejként.

  1. a mandula jó energiaforrás (vagyis olyan energia, amely jóllakat, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal, rostokkal stb. lát el)
  2. amandula csökkenti a vércukorszintet és az élelmiszerek glikémiás indexét
  3. terhes nők számára is alkalmasak
  4. a kalciumnak és a magnéziumnak köszönhetően hatással van a haj, a körmök és a csontrendszer erősségére és minőségére, és megelőzheti a görcsöket is

Hogyan ismerjük fel a jó mandulát?

A mandulának két fajtája van, a keserű (amygdali amarum mag) és az édes (amygdali dulcis mag). A keserű mandulát nehéz megkülönböztetni az édes mandulától, mivel magasabb a keserű ízért felelős amygdalin-tartalma. A legjobb édes mandula a valenciai, malagai és szicíliai mandula. A legkisebb és legolcsóbb a marokkói mandula. És hogy milyen a jó mandula? Édesnek, keménynek, belül fehérnek vagy krémesnek kell lennie. Íze lágy, édes és mandulaszerű. Ha a mandula sárgás színű, akkor nem biztos, hogy friss, és sárgás íze lehet.

Kaliforniában körülbelül 30 mandulafajtát termesztenek. A nonpareil és a karamell a legnagyobb képviselettel rendelkezik.

NONPAREIL MANDULA

  • népszerű és keresett mandulafajta, amely sokféleképpen felhasználható és könnyen blansírozható
  • közepesen lapos alakú, sima felületű
  • ropogós és diós ízű
  • vékony héjjal rendelkezik, és kézzel könnyen feltörhető
  • héja világosbarna, formája éles (a karamell héja sötétebb)
  • a mandula keményebb, laposabb, hosszúkás, keményebb héjú.

MANDULA KARMEL

  • a mandulának enyhén ráncos a felülete (nem olyan sima, mint a Nonpareil), közepesen keskeny - kerek, hosszú alakú, sötétbarna héjú
  • sütéshez és blansírozáshoz használják

Amit tudnia kell:

Típus:Diószerű gyümölcs
Összetevők: Muskátli:mANDULAMAG 98%, füstös fűszerkeverék 2% (E621, só, maltodextrin, E504, aroma - allergéneket tartalmaz: SOYA, TEJ, GLUTÉN, CELER), növényi repceolaj 1,6%, só 0,4%
Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó
Minimális eltarthatósági idő:
8-10 hónap
Származási ország:
Cseh Köztársaság
Allergének: CsehországNyomokban glutént, egyéb dióféléket, földimogyorót, szóját, SO2-t és szezámot tartalmazhat.
Nagybetűvel jelölt allergének.

Három év alatti gyermekek számára nem alkalmas

Táplálkozási adatok 100g


Energiaérték:
2747kj /663kcal
Zsírok: 58g
ebből telített zsírsavak: 2,6g
Szénhidrátok: 7,3g
ebből cukor: 6,5g
Fehérje: 29g
Só: 0,1g

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Válogatott finomságok belső bulikhoz
Jótállás: 4 - 8 měsíců
Súly: 0.05 kg

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés