Egyedi szárított gyümölcsfajták
Összetevők: szárított füge, rizsliszt
Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tároljuk
Minimális eltarthatósági idő: 8-10 hónap
Származási ország: Spanyolország
Földimogyorót, glutént, dióféléket, kén-dioxidot, szezámot tartalmazhat.
Nagy betűkkel jelölt allergének.
.png)
energia érték: |
1041kj/249kcal |
zsírok: |
1g |
ebből telített zsírok: |
0g |
szénhidrátok: |
64g |
ebből cukor: |
48g |
fehérje: 48 g |
3g |
só: |
0,025g |

Füge, a közép-amerikai nopal kaktusz gyümölcse, itthon tüskéskörte néven ismert. Ezt a kaktuszfajt a füge termesztésén kívül kenyérsütéshez használt lisztnek is használják, amelynek hatása hasonló, mint a füge fogyasztása önmagában. Még érdekesebb, hogy nopál lisztből készült kenyeret is találhatunk a térségünkben.
A füge, akárcsak a nopal liszt és a belőle készült termékek, hatékonyak a túlsúly leküzdésében. Optimális szinten tartják a vércukorszintet, és alacsony a glikémiás indexük. Szabad fordításban, az ilyen alacsony indexű élelmiszerek fogyasztása után az ember nem érzi szükségét annak, hogy még több ételt egyen, és így nevezi azt "falásnak". Így megelőzhetőek a felesleges kilók. A stabil testsúly az étrendben található rostokkal függ össze, amelyek az emésztőrendszer megfelelő működését biztosítják.
A füge az egyik legtáplálóbb élelmiszer. Ez azt jelenti, hogy kiegyensúlyozzák a szervezetben zajló savas folyamatokat. Antioxidáns hatásúak, és lúgos környezetet teremtenek a szervezetben, amelyben a vírusok és a baktériumok nem szaporodnak el.
A füge frissen is fogyasztható. Ne gondoljuk, hogy a frissen kapható füge azonos a természetes környezetében termő fügével. A szárított változat vízben szegényebb, de minden egészségügyi előnye teljes mértékben megmarad.