FITNESS magvak és aszalt gyümölcsök keveréke
Kód: 3094/3 K 3094/500 Kérjük, válasszon változatotTermék részletes leírása
Szárított édesített gyümölcsök és diófélék keveréke változó tömegarányban
Összetevők: Áfonya szárítva, kéntelenítve(USA) - Áfonya 66%, nádcukor 33,5%, napraforgóolaj 0,5%. Mazsola jumbo (Chille) - Mazsola 99,5%, napraforgóolaj 0,5%. Cseresznye szárítva (Kína) -Kimagozott cseresznye 64,94%, cukor 35%, színezék E129, citromsav E330, tartósítószer E220: kénsav-oxid, kalcium-klorid E509. Mazsola jumbo gold (Chille)- Mazsola 99,5%, napraforgóolaj 0,5%, tartósítószer E220: kénsav-oxid. PARA dió (Bolívia) - PARA diómag 100% . MANDLE natural select nonpareil (USA) - MANDLE natural (select) 100%. MANDLE héjas JUMBO (USA) - MANDLE héjas 100%. Mogyoró - mogyorómag (Georgia) - 100% mogyoró. KEŠU natural ww320 (Afrika) - KEŠU dió ww320 100%.
Tárolás: sötét, hűvös, száraz helyen tárolandóMinimális eltarthatósági idő: 8-10 hónap
Készült: Cseh Köztársaság
Az összetevőknél nagy és vastag betűkkel jelölt allergének.
Ez a termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat.
energia érték: |
1657kj /396kcal |
zsírok: | 19,5g |
ebből telített zsírsavak: | 2,9g |
szénhidrátok: | 49,5g |
ebből cukrok: | 34,7g |
fehérje: 34,7 g | 6,3g |
Rost: | 4,6g |
só: | 0,02g |
A szárított cseresznye kis, de teljes mennyiségben tartalmazza az összes összetevőt. A fő íz itt az édesség, ami a gyümölcs édesítésének köszönhető. A cseresznye természetes savanyúsága egy másik íztipp.
Amazsola édes ízéről ismert, amely nagy mennyiségű fruktózból és glükózból áll (70%).Oldható és oldhatatlan rostokat tartalmaz, amelyek jótékonyan hatnak az emésztőrendszerre és a gyakori civilizációs betegségek megelőzésére.
Atőzegáfonya (KLIKVA) tapadásgátló hatású, azaz képes hámlasztani a baktériumokat a húgyhólyag faláról, és így felgyorsítja e terület tisztítását. Az áfonyalé antibiotikus hatással van a fertőzéseket okozó baktériumokra, különösen az Escherichia colira. Ezek a hatások részben a kininsavnak köszönhetőek, amely a vizelettel ürül, és így megakadályozza a vesekövek kialakulását.
Ez a legnagyobb diófajta(para) szeléntartalmáról és az ehhez kapcsolódóan ajánlott alacsony fogyasztásáról ismert (1 dió a napi ajánlott 400 μg-os adag negyedét tartalmazza). Ezért ajánlatos naponta két diófélét fogyasztani, mivel a szelénbevitel más anyagokból, nevezetesen állati eredetű anyagokból is történik. Abban az esetben, ha vegán vagy vegetáriánus vagy, nem riadnék vissza napi három-négy dió fogyasztásától sem. A szelén támogatja a szív- és érrendszert, táplálja a bőrt, a körmöket és a hajat. A gőzölgő dió gyulladáscsökkentő.
Terhességben a para dió fogyasztása hozzájárul a megfelelő agyfejlődéshez.
Aválasztott mandula bizonyítottancsökkenti a rossz koleszterinszintet, avastagbél- és mellrák megelőzésére szolgál, és általában jó antioxidáns. Emiatt nagyon helyesen szerepel a méregtelenítő keverékünkben.
Mivel a mandula héjában van, ezért fogyasztás előtt érdemes néhány órára beáztatni a mandulát. Így elkerülhetjük az emésztési problémákat, és hozzájutunk minden anyaghoz, amit a mandula nyújtani tud. Ez az eljárás más sötét héjú magvak esetében is ajánlott.
A vitaminok közül a mogyoróban az E-vitamin és a B-sorozat a legelterjedtebb. Az E-vitamin nagyszerű antioxidáns, vagyis olyan anyag, amely megakadályozza a sejtek megtámadását. Segít leküzdeni a stresszt, ami minden rossznak az oka, ami az emberi életben történik. A hosszú távú E-vitaminhiány legrosszabb esetben meddőséget és hajritkulást okozhat.
A mogyoróolajat a főzés mellett a kozmetikumokban (hajpakolások) és a festészetben is használják.
Akesudió tartalmazza a legtöbb vasat a diófélék közül. Ez különösen fontos a terhesség alatt, ahol az elvárt mennyiség duplája (30 mg). 100 g-ban 7 mg vasat találunk (a terhességben ajánlott adag 1/4-ét).
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Diófélék keverékei |
---|---|
Jótállás: | 8 - 10 měsíců |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!