FITNESS magok és aszalt gyümölcsök keveréke - GASTRO csomag 3Kg
Kód: 7632/3Termék részletes leírása
Szárított édesített gyümölcsök és diófélék keveréke változó tömegarányban
Összetevők: cseresznye 13% (Kína), cukor , tartósítószer: kén-oxid, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, színezék: E129, jumbo mazsola 15% (Törökország), napraforgóolaj 0,5%, kén-dioxid és szulfitok, áfonya 18% (USA), cukor, napraforgóolaj, aranymazsola 13% (Törökország),tartósítószer: Szulfit-oxid, napraforgóolaj, paramag 9% (Bolívia), mandulamag természetes 9% (USA), mandulamag héjas 8% (USA), mogyorómag 8% (Törökország), kesudiómag természetes 7% (India).
Sötét, hűvös és száraz helyentárolandóMinimális eltarthatósági idő: 8-10 hónap
Származási ország: USA , Törökország, India, Kína, Bolívia.
Cseh Köztársaság .
Az összetevők között nagy betűkkel feltüntetett allergének.
A termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat.
cseresznye
energia érték: |
1395kj /332kcal |
zsírok: | 0,7g |
ebből telített zsírsavak: | 0,15g |
szénhidrátok: | 80,5g |
ebből cukrok: | 67,2g |
fehérje: 1,5 g | 1,2g |
só: | 0g |
mazsola
energia érték: |
1264kj/ 302kcal |
zsírok: | 0,5g |
ebből telített zsírsavak: | 0,1g |
szénhidrátok: | 79,2g |
ebből cukrok: | 59,2g |
fehérje: 1,5 g fehérje: | 3,4g |
só: | <0,01g |
Áfonya
energia érték: |
1289kj /308kcal |
zsírok: | 1,4g |
ebből telített zsírsavak: | 0,1g |
szénhidrátok: | 82g |
ebből cukrok: | 65g |
fehérje: 65 g | 0,07g |
só: | <0,01g |
Para
energia érték: |
2857kj /693kcal |
zsírok: | 67,1g |
ebből telített zsírok: | 15,1g |
szénhidrátok: | 4,2g |
ebből cukrok: | 2,3g |
fehérje: 2,2 g | 14,3g |
só: | 0g |
Mandula
energia érték: |
2641kj /632kcal |
zsírok: | 52g |
ebből telített zsírok: | 4g |
szénhidrátok: | 19,2g |
ebből cukrok: | 4,8g |
fehérje: 8,8 g | 18,3g |
só: | <0,025g |
Mogyorómag
energia érték: |
2731kj /654kcal |
zsírok: | 62g |
ebből telített zsírok: | 4,5g |
szénhidrátok: | 11g |
ebből cukrok: | 4,3g |
fehérje: 3,3 g | 14g |
só: | 0,01g |
Kesudió
energia érték: |
2576kj /615kcal |
zsírok: | 46,9g |
ebből telített zsírok: | 9,1g |
szénhidrátok: | 32,6g |
ebből cukrok: | 5,2g |
fehérje: 5,5 g | 13,3g |
só: | <0,01g |
A szárított cseresznye kis, de teljes mennyiségben tartalmazza az összes összetevőt. A fő íz itt az édesség, ami a gyümölcs édesítésének köszönhető. A cseresznye természetes savanyúsága egy másik íztipp.
Amazsola édes ízéről ismert, amely nagy mennyiségű fruktózból és glükózból áll (70%).Oldható és oldhatatlan rostokat tartalmaz, amelyek jótékonyan hatnak az emésztőrendszerre és a gyakori civilizációs betegségek megelőzésére.
Atőzegáfonya (KLIKVA) tapadásgátló hatású, azaz képes hámlasztani a baktériumokat a húgyhólyag faláról, és így felgyorsítja e terület tisztítását. Az áfonyalé antibiotikus hatással van a fertőzéseket okozó baktériumokra, különösen az Escherichia colira. Ezek a hatások részben a kininsavnak köszönhetőek, amely a vizelettel ürül, és így megakadályozza a vesekövek kialakulását.
Ez a legnagyobb diófajta(para) szeléntartalmáról és az ehhez kapcsolódóan ajánlott alacsony fogyasztásáról ismert (1 dió a napi ajánlott 400 μg-os adag negyedét tartalmazza). Ezért ajánlatos naponta két diófélét fogyasztani, mivel a szelénbevitel más anyagokból, nevezetesen állati eredetű anyagokból is történik. Abban az esetben, ha vegán vagy vegetáriánus vagy, nem riadnék vissza napi három-négy dió fogyasztásától sem. A szelén támogatja a szív- és érrendszert, táplálja a bőrt, a körmöket és a hajat. A gőzölgő dió gyulladáscsökkentő.
Terhességben a para dió fogyasztása hozzájárul a megfelelő agyfejlődéshez.
Aválasztott mandula bizonyítottan csökkenti a rossz koleszterinszintet, avastagbél- és mellrák megelőzésére szolgál, és általában jó antioxidáns. Emiatt nagyon helyesen szerepel a méregtelenítő keverékünkben.
Mivel a mandula héjában van, ezért fogyasztás előtt érdemes néhány órára beáztatni a mandulát. Így elkerülhetjük az emésztési problémákat, és hozzájutunk minden anyaghoz, amit a mandula nyújtani tud. Ez az eljárás más sötét héjú magvak esetében is ajánlott.
A vitaminok közül a mogyoróban az E-vitamin és a B-sorozat a legelterjedtebb. Az E-vitamin nagyszerű antioxidáns, vagyis olyan anyag, amely megakadályozza a sejtek megtámadását. Segít leküzdeni a stresszt, ami minden rossznak az oka, ami az emberi életben történik. A hosszú távú E-vitaminhiány legrosszabb esetben meddőséget és hajritkulást okozhat.
A mogyoróolajat a főzés mellett a kozmetikumokban (hajpakolások) és a festészetben is használják.
Akesudió tartalmazza a legtöbb vasat a diófélék közül. Ez különösen fontos a terhesség alatt, ahol az elvárt mennyiség duplája (30 mg). 100 g-ban 7 mg vasat találunk (a terhességben ajánlott adag 1/4-ét).
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Vegyes szárított gyümölcsök GASTRO |
---|---|
Jótállás: | 8 - 10 měsíců |
EAN vonalkód: | 7632/3 |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!