Mindent frissen csomagolunk Önnek. Az ajándékokat kézzel készítjük :) Köszönjük érdeklődését.

Fenyőalmák celofánban 200g

Kód: 3657
Nincs értékelés
Márka: Nutworld.cz
Ft2 004
Készleten

Szereted a mandulát? Mit szólnál egy áfonyás kéregben lévő mandulához, mandulával a belsejében? Finom tejcsokoládé, édes áfonya és ropogós mandula.

Részletes információ

Termék részletes leírása

Elárverezett diófélék
Összetevők: Diófélék: Diófélék: Diófélék: Diófélék: Diófélék: cukor, MANDULAFÜST 20%, tejsavó, kakaómassza 50%, kakaóvaj, SZIRUP (TEJ),arab gumi (E414), napraforgóolaj, természetes áfonya aroma, tápióka-dextrin, emulgeálószer (E322) szójalecitin, természetes vanília aroma, színezék (E171), színezék (E132), színezék (E120) glükózszirup

Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó
Minimális eltarthatósági idő: 12 hónap
Származási ország: Hollandia .

Nyomokban glutént, egyéb dióféléket, földimogyorót, szóját és szezámot tartalmazhat.

Az allergének nagy betűkkel vannak feltüntetve az összetevők között.

Popis (1)

Energia kJ 2142 kJ/100 g
Energia kcal 512 kcal/100 g
Zsírok 25.0 g/100 g
Ebből telített zsír 8.8 g/100 g
Szénhidrátok 62.8 g/100 g
Ebből cukrok 55.4 g/100 g
Fehérje 7.9 g/100 g
0.098 g/100 g

VĚDĚLI JSTE, ŽE

A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandulára" utaló nyomokat találtak, amelyek i. e. 5 000 évre nyúlnak vissza.

Az alább felsorolt okok miatt a mandula az egyik legsokoldalúbban felhasználható dióféle. Napi egy marék mandula elegendő ahhoz, hogy teljesüljenek az emberi egészséghez szükséges előfeltételei. Az ideális forma a nyersen, egy éjszakán át langyos vízben áztatott mandula. Ha az íze ellenállhatatlan, és az idő rövid, a mandulát sós vízben áztatva felgyorsíthatjuk a folyamatot, és teljes mértékben felszabadíthatjuk a benne rejlő lehetőségeket.

Mivel a mandula héjában van, fogyasztás előtt célszerű néhány órán át áztatni a mandulát. Így megelőzhetők az emésztési problémák, és a mandula minden tápanyagát megkapja.

Egészségügyi szempontok:

  1. amandula bizonyítottan csökkenti a rossz koleszterinszintet
  2. segít megelőzni a vastagbél- és mellrákot
  3. általánosságban elmondható, hogy a mandula nagyon jó antioxidáns
  4. csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát (amit az alacsonyabb szénhidráttartalmú étrend szintén megtesz)
  5. javítja az agy teljesítményét
  6. stabilizálja a vércukorszintet
  7. erősíti a csontrendszert és a fogakat (kalcium és foszfor)

Táplálkozási szempontok:

A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve(füstölve,sózva,mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjukszeletelve, pelyhesítve,lisztként, olajként,vajként vagy mandulatejként.

  1. a mandula jó energiaforrás (vagyis olyan energia, amely jóllakat, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal, rostokkal stb. lát el)
  2. amandula csökkenti a vércukorszintet és az élelmiszerek glikémiás indexét
  3. terhes nők számára is alkalmasak
  4. a kalciumnak és a magnéziumnak köszönhetően hatással van a haj, a körmök és a csontrendszer erősségére és minőségére, és megelőzheti a görcsöket is

Hogyan ismerjük fel a jó mandulát?

A mandulának két fajtája van, a keserű (amygdali amarum mag) és az édes (amygdali dulcis mag). A keserű mandulát nehéz megkülönböztetni az édes mandulától, mivel magasabb a keserű ízért felelős amygdalin-tartalma. A legjobb édes mandula a valenciai, malagai és szicíliai mandula. A legkisebb és legolcsóbb a marokkói mandula. És hogy milyen a jó mandula? Édesnek, keménynek, belül fehérnek vagy krémesnek kell lennie. Íze lágy, édes és mandulaszerű. Ha a mandula sárgás színű, akkor nem biztos, hogy friss, és sárgás íze lehet.

Kaliforniában körülbelül 30 mandulafajtát termesztenek. A nonpareil és a karamell a legnagyobb képviselettel rendelkezik.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Ajándékok
Jótállás: 6 - 10 měsíců
Súly: 0.2 kg
EAN vonalkód: 3657

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés