Fenyőalmák celofánban 200g
Kód: 3657Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Elárverezett diófélék
Összetevők: Diófélék: Diófélék: Diófélék: Diófélék: Diófélék: cukor, MANDULAFÜST 20%, tejsavó, kakaómassza 50%, kakaóvaj, SZIRUP (TEJ),arab gumi (E414), napraforgóolaj, természetes áfonya aroma, tápióka-dextrin, emulgeálószer (E322) szójalecitin, természetes vanília aroma, színezék (E171), színezék (E132), színezék (E120) glükózszirup
Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó
Minimális eltarthatósági idő: 12 hónap
Származási ország: Hollandia .
Nyomokban glutént, egyéb dióféléket, földimogyorót, szóját és szezámot tartalmazhat.
Az allergének nagy betűkkel vannak feltüntetve az összetevők között.
Energia kJ | 2142 kJ/100 g |
Energia kcal | 512 kcal/100 g |
Zsírok | 25.0 g/100 g |
Ebből telített zsír | 8.8 g/100 g |
Szénhidrátok | 62.8 g/100 g |
Ebből cukrok | 55.4 g/100 g |
Fehérje | 7.9 g/100 g |
só | 0.098 g/100 g |
A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandulára" utaló nyomokat találtak, amelyek i. e. 5 000 évre nyúlnak vissza.
Az alább felsorolt okok miatt a mandula az egyik legsokoldalúbban felhasználható dióféle. Napi egy marék mandula elegendő ahhoz, hogy teljesüljenek az emberi egészséghez szükséges előfeltételei. Az ideális forma a nyersen, egy éjszakán át langyos vízben áztatott mandula. Ha az íze ellenállhatatlan, és az idő rövid, a mandulát sós vízben áztatva felgyorsíthatjuk a folyamatot, és teljes mértékben felszabadíthatjuk a benne rejlő lehetőségeket.
Mivel a mandula héjában van, fogyasztás előtt célszerű néhány órán át áztatni a mandulát. Így megelőzhetők az emésztési problémák, és a mandula minden tápanyagát megkapja.
Egészségügyi szempontok:
- amandula bizonyítottan csökkenti a rossz koleszterinszintet
- segít megelőzni a vastagbél- és mellrákot
- általánosságban elmondható, hogy a mandula nagyon jó antioxidáns
- csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát (amit az alacsonyabb szénhidráttartalmú étrend szintén megtesz)
- javítja az agy teljesítményét
- stabilizálja a vércukorszintet
- erősíti a csontrendszert és a fogakat (kalcium és foszfor)
Táplálkozási szempontok:
A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve(füstölve,sózva,mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjukszeletelve, pelyhesítve,lisztként, olajként,vajként vagy mandulatejként.
- a mandula jó energiaforrás (vagyis olyan energia, amely jóllakat, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal, rostokkal stb. lát el)
- amandula csökkenti a vércukorszintet és az élelmiszerek glikémiás indexét
- terhes nők számára is alkalmasak
- a kalciumnak és a magnéziumnak köszönhetően hatással van a haj, a körmök és a csontrendszer erősségére és minőségére, és megelőzheti a görcsöket is
Hogyan ismerjük fel a jó mandulát?
A mandulának két fajtája van, a keserű (amygdali amarum mag) és az édes (amygdali dulcis mag). A keserű mandulát nehéz megkülönböztetni az édes mandulától, mivel magasabb a keserű ízért felelős amygdalin-tartalma. A legjobb édes mandula a valenciai, malagai és szicíliai mandula. A legkisebb és legolcsóbb a marokkói mandula. És hogy milyen a jó mandula? Édesnek, keménynek, belül fehérnek vagy krémesnek kell lennie. Íze lágy, édes és mandulaszerű. Ha a mandula sárgás színű, akkor nem biztos, hogy friss, és sárgás íze lehet.
Kaliforniában körülbelül 30 mandulafajtát termesztenek. A nonpareil és a karamell a legnagyobb képviselettel rendelkezik.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Ajándékok |
---|---|
Jótállás: | 6 - 10 měsíců |
Súly: | 0.2 kg |
EAN vonalkód: | 3657 |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!