Fehér csokoládéval bevont mandula kókuszdióval - Raffaello 50g
Kód: NAMIXSLX1988Termék részletes leírása
Elárverezett diófélék
Összetevők: MANDULAMAG 24%, fehér csokoládé 61% (cukor, kakaóvaj, teljes tejpor, sovány tejpor, emulgeálószer: szójalecitin, természetes vanília aroma), fényezőanyag: gumiarábikum, deszikkált kókuszdió 15%.
Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó
Minimális eltarthatósági idő: 12 hónap
Származási ország
Nyomokban glutént, egyéb dióféléket, földimogyorót, szóját és szezámot tartalmazhat.
Az allergének nagy betűkkel vannak feltüntetve az összetevők között.
energia érték: |
2384kj /570kcal |
zsírok: | 40g |
ebből telített zsírok: | 20,7g |
szénhidrátok: | 47,5g |
ebből cukrok: | 41,3g |
fehérje: 41,41 g | 9,1g |
só: | 0,1g |
A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek bizonyítékokat találtak "háziasított mandulára", amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza.
Az alább felsorolt okok miatt a mandula az egyik legsokoldalúbban felhasználható dióféle. Napi egy marék mandula elegendő ahhoz, hogy teljesítse az emberi egészséghez szükséges előfeltételeit. Az ideális forma a mandula nyersen, egy éjszakán át langyos vízben áztatva. Ha az íze ellenállhatatlan, és az idő rövid, a mandulát sós vízben áztatva felgyorsíthatjuk a folyamatot, és teljes mértékben felszabadíthatjuk a benne rejlő lehetőségeket.
Mivel a mandula héjában van, fogyasztás előtt célszerű néhány órán át áztatni a mandulát. Így megelőzhetők az emésztési problémák, és a mandula minden tápanyagát megkapja.
A mandula bizonyítottan csökkenti a koleszterinszintet és a vércukorszintet. Ez annak köszönhető, hogy nagyszerű antioxidáns, amely eltávolítja a szabad gyököket és a salakanyagokat a szervezetből. Csökkentik azAlzheimer-kór kockázatát és javítják az agy teljesítményét. A kalcium jelenléte erősíti a csontrendszert és a fogakat. Egy másik ásványi anyag a magnézium, amely az idegrendszer megfelelő működésének előfutára. Az emberi szervezetben akár 300 kémiai folyamatban is részt vesz. Többek között az alvás előtti bevitele elmélyíti a mélyfázist és lerövidíti az elalvás idejét. Rendszeres bevitele megelőzi a görcsöket és a szellemi jólétet.
A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve (füstölve, sózva, mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.
Kétféle mandula létezik: keserű (amygdali amarum mag) és édes (amygdali dulcis mag).
A keserű mandulát nehéz megkülönböztetni az édes mandulától, mivel magasabb az amygdalin-tartalma, amely a keserű ízért felelős anyag. A legjobb édes mandula a valenciai, malagai és szicíliai mandula. A legkisebb és legolcsóbb a marokkói mandula. És hogy milyen a jó mandula? Édesnek, keménynek, belül fehérnek vagy krémesnek kell lennie. Íze lágy, édes és mandulaszerű.
Ha a mandula sárgás színű, akkor nem biztos, hogy friss, és sárgás íze lehet.
Kaliforniában körülbelül 30 mandulafajtát termesztenek. A nonpareil és a karamell a legnagyobb képviselettel rendelkezik.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | MIX |
---|---|
Jótállás: | 6 - 10 měsíců |
EAN vonalkód: | NAMIXSLX1988 |
Szűrő változatok: | Gyümölcsök csokoládéban |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!