Szárított gyümölcsök egyetlen faj
Összetevők: fagyasztva szárított mangó szeletek 100%
Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tároljuk
Minimális eltarthatósági idő: 3 hónap
Származási ország: Németország
Romlás: A fagyasztva szárított gyümölcs nagyon érzékeny a nedvességre. A zacskó felbontása után azonnal használja fel.
Nagy betűkkel jelölt allergének.

Energiaérték | 1301kj /310kcal |
Zsírok | 2,7g |
ebből telített zsírsavak | 0,6g |
Szénhidrátok | 67,9g |
ebből cukrok | 67,3g |
Fehérje | 3,3g |
Só | 0,05g |

A fagyasztva szárítás a gyümölcsök fagyasztással történő szárítása. A gyümölcsöt először gyorsfagyasztják, majd alacsonyabb nyomáson szárítják, ahol a gyümölcsben lévő víz gőzzé alakul, és a gyümölcs megőrzi természetes szerkezetét, színét, ízét és mindenekelőtt tápértékét, beleértve a friss gyümölcsben található összes vitamint és ásványi anyagot. Röviden, minden, ami a friss gyümölcsben van, a fagyasztva szárított gyümölcsben is megtalálható.
Ez egy módszer a nedves anyagok szárítására az élelmiszerektől kezdve a virágokig vagy a nedves könyvekig. Az elv itt a fagyasztott víz szilárd állapotból gáz halmazállapotúvá alakítása. Ez a tárgy teljes kiszáradását eredményezi, amely így könnyebbé, de táplálkozásilag azonos lesz.
A fagyasztva szárításhoz mindig csak a legérettebb friss gyümölcsöket választják ki.
Ami a gyümölcsöt illeti, a fagyasztva szárítás 24-48 órán belül megszárítja azt, így minden egészségvédő anyag benne marad, és meghosszabbodik az eltarthatósága. Ezek az áfonyák pontosan ugyanúgy néznek ki, mint a frissek a folyamat után. Alakjukat megtartják, de súlyuk többszörösére csökken. Az így elkészített élelmiszerek ideálisak utazáshoz. A fagyasztva szárított élelmiszerek alkalmasak nyers diétára, mivel a hőmérséklet nem haladta meg a 42 ℃-ot. A fagyasztva szárítás során elért hőmérséklet -50℃ körül van.
Érdekesség a virágok fagyasztva szárítása virágkötészeti célokra, ahol a virágok hosszú évekig megőrizhetik alakjukat és színüket. A folyamat 8-14 napig tart, és mivel ez a folyamat nagyon energiaigényes, az ilyen termék ára érthetően magasabb.
Haössze akarjuk hasonlítani ezt a kétféle élelmiszer-kezelési módot, akkor a hagyományos szárítás nagyon olcsó, és az embernek szinte semmilyen korlátja nincs, és a szárított termék ára érezhetően alacsonyabb, mint a fagyasztva szárítás esetében. Ez utóbbi viszont nem fosztja meg az élelmiszert vitaminoktól, beleértve a C-vitamint is, amely a hagyományos szárítás során a magasabb hőmérséklet miatt elvész.