Szárított gyümölcsök egyetlen faj
Összetevők: málna fagyasztva szárítva 100%
Tárolás: sötét, hűvös és száraz helyen tároljuk
Minimális eltarthatósági idő: 3 hónap
Származási ország: Kína
Romlás: A fagyasztva szárított gyümölcsök nagyon érzékenyek a nedvességre. A zacskó felbontása után azonnal használja fel.

energia érték: |
1256kj/296kcal |
zsírok: |
3,7g |
ebből telített zsírsavak: |
0g |
szénhidrátok: |
50.9g |
ebből cukrok: |
50.6g |
fehérje: 1,5 g |
7,6g |
só: |
0g |

Az így elkészített málna puha, ropogós, kellemesen savanykás és illatos. A málnát és minden más így kezelt gyümölcsöt éretten és frissen kell szedni. Ez garantálja az első osztályú minőséget. A minőség ára a nedvesség miatt rövidebb eltarthatóság, ami azt jelenti, hogy a gyümölcsöt még aznap el kell fogyasztani vagy más módon fel kell használni.
A nagyon alacsony nyomáson végzett mélyfagyasztva szárított gyümölcs megőrzi a maximális vitaminokat, ásványi anyagokat és egyéb tápanyagokat, íze és illata pedig olyan, mint a friss gyümölcsé, így egész évben élvezheti a nyári naptól illatozó málnát.
A fagyasztva szárítás a gyümölcs fagyasztva szárításának folyamata. A gyümölcsöt először gyorsfagyasztják, majd alacsonyabb nyomáson szárítják, ahol a gyümölcsben lévő víz gőzzé alakul, így a gyümölcs megőrzi természetes állagát, színét, aromáját és mindenekelőtt tápértékét, beleértve a friss gyümölcsben található összes vitamint és ásványi anyagot. Röviden, minden, ami a friss gyümölcsben van, a fagyasztva szárított gyümölcsben is megtalálható.
Ez a nedves anyagok szárításának módszere az élelmiszerektől kezdve a virágokig vagy a nedves könyvekig. Az elv itt a fagyasztott víz szilárd állapotból gáz halmazállapotúvá alakítása. Ez a tárgy teljes kiszáradását eredményezi, amely így könnyebbé, de táplálkozásilag azonos lesz.
Ami a gyümölcsöt illeti, a fagyasztva szárítás 24-48 óra alatt megszárítja, így minden egészséges anyag benne marad, és meghosszabbodik az eltarthatósága. Az ilyen áfonya pontosan ugyanúgy néz ki ezután a folyamat után, mint a friss. Alakjukat megtartják, de súlyuk többszörösére csökken. Az így elkészített élelmiszerek ideálisak utazáshoz. A fagyasztva szárított élelmiszerek alkalmasak nyers diétára, mivel a hőmérséklet nem haladta meg a 42 ℃-ot. A fagyasztva szárítás során elért hőmérséklet -50℃ körül van.
Érdekesség a virágok fagyasztva szárítása virágkötészeti célokra, ahol a virágok hosszú évekig megőrizhetik alakjukat és színüket. A folyamat 8-14 napig tart, és mivel ez a folyamat nagyon energiaigényes, az ilyen termék ára érthetően magasabb.
Haössze akarjuk hasonlítani ezt a kétféle élelmiszer-kezelési módot, akkor a hagyományos szárítás nagyon olcsó, és az embernek szinte semmilyen korlátja nincs, és a szárított termék ára érezhetően alacsonyabb, mint a fagyasztva szárítás esetében. Ez utóbbi viszont nem fosztja meg az élelmiszert vitaminoktól, beleértve a C-vitamint is, amely a hagyományos szárítás során a magasabb hőmérséklet miatt elvész.