Aszalt gyümölcsök egyféle fajtái
Összetevők: fehér eperfa 100% (kéntelen, cukrozatlan)
Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandóMinimális eltarthatósági idő: 8 - 10 hónap
Származási ország: Törökország
Nagybetűvel jelölt allergének.

energia érték: | 1260/298 kcal |
zsírok: | 2,4g |
ebből telített zsírsavak: | 0,4g |
szénhidrátok: | 55,3g |
ebből cukrok: | 49,2g |
fehérje: 49,49 g | 8,8g |
só: | 0,02g |

Nem csak egy édes gyümölcs, hanem egy nagyon tápláló szuperélelmiszer is. Magas a C-vitamin-, vas-, kalcium- és fehérjetartalmuk; remek rostforrás. Aszalt eperfáinkat a Morus Alba nevet viselő fákról szüreteljük.
Az eperfát már az ókor óta nagyra értékelik. Nagy Károly, a Szent Római Birodalom császára elrendelte, hogy az eperfát mint haszonnövényt termesszék a császári gazdaságban.
A szárított eper egy kicsit ropogós, mint a füge. Fogyasztható önmagában, vagy például a mazsola vagy más szárított bogyós gyümölcsök frissítő alternatívájaként. Kipróbálhatja az epercukorka cukorkákat is (turmixgépben ledarálja, dióvajat ad hozzá, és ízlés szerint édesíti). Aszalt gyümölcsök és diófélék keverékének részeként vagy különböző ízletes vita-cukorkák készítésénél is finom.