Mindent frissen csomagolunk Önnek. Az ajándékokat kézzel készítjük :) Köszönjük érdeklődését.

Édes ajándékdoboz - tejcsokoládéval bevont mandula és fahéj 50g

Kód: 3007/OSL 3007/VAN Kérjük, válasszon változatot
Nincs értékelés
Márka: Nutworld.cz
Ft1 131 –10 %
Édes ajándékdoboz - tejcsokoládéval bevont mandula és fahéj 50g
Ft1 131 –10 % Ft1 010
Készleten Készleten Kérjük, válasszon változatot
JAKÝ TEXT DÁME?
A választott változat nem áll rendelkezésre. Választott paraméterek visszaállítása.

Kedves kis ajándék, amely bármilyen alkalomra alkalmas. Egy apróság, amit minden nagyobb ok nélkül is adhatsz :) Nem kell születésnap ahhoz, hogy boldoggá tegyen :)

Részletes információ

Termék részletes leírása

Méret 20 x 10,5 cm

  • Közigazgatási besorolása: árverésre bocsátott száraz diófélék
  • Összetevők: 61% fehér csokoládé (cukor, kakaóvaj, teljes tejpor , laktóz, sovány tejpor, szójalecitin (E322), természetes vanília aroma), 24% mandula, kókuszpor 15%
  • Nyomokban glutént, földimogyorót tartalmazhat
  • Származási ország
  • Tárolás: Száraz és sötét helyen, 15-18°C hőmérsékleten tárolandó.
  • Csomagolás

výživové údaje

Energiaérték: 2384 kJ / 570 kcal
Zsírok: 40 g
ebből telített: 20,7 g
Szénhidrátok: 47,5 g
ebből cukrok: 41,3 g
Fehérje: 41,41 g 9,1 g
Rost: 5,3 g
Só: 0,1 g

VĚDĚLI JSTE, ŽE

A mandulát vizsgálják - EGÉSZSÉG ÉS Táplálkozás

A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandulára" utaló nyomokat találtak, amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza. Nézzük meg együtt, miért érdemes mandulát fogyasztanunk, és hogyan használhatjuk fel az étrendünkben

Amandula vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, magas az élelmi rost- és zsírtartalma, ami nagyon előnyös az emberi szervezet számára.

A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve, önmagában rágcsálnivalóként, de édes vagy sós ételekhez is adhatjuk.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.

Ez az oka annak is, hogy a mandula a világ legsokoldalúbban felhasználható dióféléje. A mandula vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, magas a rost- és zsírtartalma, ami szívbarát. A mandula előnyei szinte végtelenek! Elég naponta egy marék mandula....

Ebben a cikkben nem szeretnék túlságosan belemenni a részletes orvosi szakkifejezésekbe, de egyszerűbben fogalmazva elmondom, miért is a mandula tényleg TOP 1 a diófélék között.

Nézzük először az egészségügyi előnyök, majd a táplálkozás szempontjából (bár ez a két szempont mindig összefonódik).

Egészségügyi szempontok:

  1. amandula bizonyítottan csökkenti a rossz koleszterinszintet
  2. segít megelőzni a vastagbél- és mellrákot
  3. általánosságban a mandula nagyon jó antioxidáns
  4. csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát (amit egy alacsonyabb szénhidráttartalmú étrend szintén megtesz értünk
  5. javítja az agy teljesítményét
  6. stabilizálja a vércukorszintet
  7. erősíti a csontrendszert és a fogakat (kalcium és foszfor)

Táplálkozási szempontok:

A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve(füstölve, sózva, mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.

  1. amandula jó energiaforrás (vagyis olyan energia, amely jóllakat, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal, rostokkal stb. lát el)
  2. amandula csökkenti a vércukorszintet és az élelmiszerek glikémiás indexét

ha a cukorszinted kibillent, az még mindig sóvárgást vált ki belőled, és úgy érzed, hogy az étkezés után egy idővel be kell fejezned az ételt, ami ismét kibillenti a glikémiádat, és egy ördögi körbe kerülsz (a szénhidrátos ételek kibillentik a cukorszintedet, minél feldolgozottabbak, annál rosszabb). Ha pl. eszik egy banánt és ad hozzá egy marék mandulát, akkor a banán önmagában nem dobja ki a cukorszintjét (annyira), és ennek a pl. uzsonnának a jóllakást elősegítő hatása elegendő lesz a következő tervezett étkezésig, és nem lesz szükség arra, hogy időközben befejezze az étkezést, és persze ez fokozatos csökkenéshez vezet.

  1. terhes nők számára is alkalmasak
  2. a kalciumnak és a magnéziumnak köszönhetően hatással vannak a haj és a körmök erejére és minőségére, valamint a csontrendszer erősítésére, görcsök megelőzésére szolgálhatnak
  3. jó százalékban tartalmaznak fehérjét, amely makrotápanyag a jól összeállított étrend egyik lényeges eleme, és amely köré a másik kettőt: a zsírokat és a szénhidrátokat állítjuk össze
  4. természetesen hozzájárulnak a pszichológiai jóléthez (ha a teljes étrend jó minőségű élelmiszerekből áll)

Soha semmi sem csak egy élelmiszerről szól. Globális szemszögből kell nézni a dolgokat, de a mandula semmiképpen sem hiányozhat az étrendből. Természetesen mindig jobb, ha a mandulát természetes formájában választjuk a módosított formával szemben.

Mire válasszuk a mandulát?

Mandula mérete - az egy unciában lévő mandula mennyisége:

Amandulát az alábbiakban az 1 uncia súlyú mandulák száma szerint kategorizáljuk ( 1 uncia =28,3495 gramm)

  • 18/20, 20/22, 23/25, 25/27, 27/30, 30/32, 32/34, 34/36, 36/40 - pl. 23-25 1 troy ounce-ban
  • pl. a 23/25-ös méret esetében kb. 23-25 mandula van egy unciára
  • minél kisebb a szám (18/20), annál nagyobb a mandula és fordítva, minél kisebb a mandula, annál nagyobb a szám (36/40)
  • a Cseh Köztársaságban általánosan forgalmazott méretek - mandulák száma unciánként: 23/25, 25/27, 27/30

velikost mandlí

Hogyan lehet felismerni a jó mandulát?

Kétféle mandula létezik, keserű (amygdali amarum mag) és édes (amygdali dulcis mag). A keserű mandulát nehéz megkülönböztetni az édes mandulától, mivel magasabb a keserű ízért felelős amygdalin-tartalma. A legjobb édes mandula a valenciai, malagai és szicíliai mandula. A legkisebb és legolcsóbb a marokkói mandula. És hogy milyen a jó mandula? Édesnek, keménynek, belül fehérnek vagy krémesnek kell lennie. Íze lágy, édes és mandulaszerű. Ha a mandula sárgás színű, akkor nem biztos, hogy friss, és sárgás íze lehet.

Kaliforniában körülbelül 30 mandulafajtát termesztenek. A nonpareil és a karamell a legnagyobb képviselettel rendelkezik.

NONPAREIL MANDULA

Ez a fajta Kaliforniában őshonos. A Nonpareil a kaliforniai termelés mintegy harmadát teszi ki, mivel világszerte nagy a kereslet iránta.

  • népszerű és keresett mandulafajta, amely sokféleképpen felhasználható és könnyen blansírozható
  • közepesen lapos alakú, sima felületű
  • ropogós és diós ízű
  • vékony héjjal rendelkeznek, és kézzel könnyen feltörhetők
  • héja világosbarna, formája éles (a karamell héja sötétebb)
  • a mandula keményebb, laposabb, hosszúkás, keményebb héjú.

MANDULA KARMEL

  • a mandulának enyhén ráncos a felülete (nem olyan sima, mint a Nonpareil), közepesen keskeny - kerek, hosszú alakú, sötétbarna héjú
  • sütéshez és blansírozáshoz használják
  • könnyen feldolgozható

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Mogyorós ajándékdobozok
Jótállás: 4 - 8 měsíců
EAN vonalkód: Kérjük, válasszon változatot

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés