Mindent frissen csomagolunk Önnek. Az ajándékokat kézzel készítjük :) Köszönjük érdeklődését.

Dió pillangó - mandula BORŮVKA 100g

Kód: 3739
Nincs értékelés
Márka: Nutworld.cz
Ft1 010
Készleten

Szereted a mandulát? Mit szólnál egy áfonyás kéregben lévő mandulához, mandulával a belsejében? Finom tejcsokoládé, édes áfonya és ropogós mandula.

Részletes információ

Termék részletes leírása

Elárverezett diófélék
Összetevők: Diófélék: Diófélék: Diófélék: Diófélék: Diófélék:
Cukor, MANDULAMAG 20%, Kakaómassza 50%, Kakaóvaj, SZIRUP (TEJ), Gumiarábikum (E414), Napraforgóolaj, Természetes áfonya aroma, Tápióka dextrin, Emulgeálószer (E322) SOY lecitin, Természetes vanília aroma, Színezékek (E171), Színezékek (E132), Színezékek (E120), GlükózszirupTárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó
Minimális eltarthatósági idő: 12 hónap
Származási ország:Hollandia

Nyomokban glutént, egyéb dióféléket, földimogyorót, szóját és szezámot tartalmazhat.

Az összetevők között nagy betűkkel feltüntetett allergének.

Popis (1)

energia
érték:
2142kj /512kcal
zsírok: 25g
ebből telített zsírok: 8,8g
szénhidrátok: 62,8g
ebből cukrok: 55,4g
fehérje: 7,9g
só: 0,098g

VĚDĚLI JSTE, ŽE

A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek bizonyítékokat találtak "háziasított mandulára", amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza.

Az alább felsorolt okok miatt a mandula az egyik legsokoldalúbban felhasználható dióféle. Napi egy marék mandula elegendő ahhoz, hogy teljesítse az emberi egészséghez szükséges előfeltételeit. Az ideális forma a mandula nyersen, egy éjszakán át langyos vízben áztatva. Ha az íze ellenállhatatlan, és az idő rövid, a mandulát sós vízben áztatva felgyorsíthatjuk a folyamatot, és teljes mértékben felszabadíthatjuk a benne rejlő lehetőségeket.

Mivel a mandula héjában van, fogyasztás előtt célszerű néhány órán át áztatni a mandulát. Így megelőzhetők az emésztési problémák, és a mandula minden tápanyagát megkapja.

A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve (füstölve, sózva, mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.

Kétféle mandula létezik: keserű (amygdali amarum mag) és édes (amygdali dulcis mag).

A keserű mandulát nehéz megkülönböztetni az édes mandulától, mivel magasabb az amygdalin-tartalma, amely a keserű ízért felelős anyag. A legjobb édes mandula a valenciai, malagai és szicíliai mandula. A legkisebb és legolcsóbb a marokkói mandula. És hogy milyen a jó mandula? Édesnek, keménynek, belül fehérnek vagy krémesnek kell lennie. Íze lágy, édes és mandulaszerű.

Ha a mandula sárgás színű, akkor nem biztos, hogy friss, és sárgás íze van.

Kaliforniában körülbelül 30 mandulafajtát termesztenek. A nonpareil és a karamell a legnagyobb képviselettel rendelkezik.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Ajándékok
Jótállás: 4 - 8 měsíců
Súly: 0.1 kg
EAN vonalkód: 3739

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés