Diák mix CELOFAN ajándékdobozban 50g- BELSŐ OLDALON
Kód: 3487Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Összetevők: mazsola natúr, kesudió natúr ww320, mandula natúr, pörkölt földimogyoró, kókuszdió platy
Pörkölt földimogyoró
- Közigazgatási besorolása: száraz diófélék
- Összetevők: száraz pörkölt földimogyoró (allergének félkövérrel)
- A termék tartalmazhat dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot
- Származási ország: USA, Argentína
- Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó
energia: 2374kj /567kcal,Zsír: 49,2g, ebből telített zsírsavak:6,8g szénhidrát: 16,1g ebből cukor: 3,9g fehérje: 25,8g só: 0g
Van olyan, aki nem ismeri ezt a "diót" vagy "mogyorót"? Ne tévesszen meg senkit a legelső mondatban szereplő állítás. A földimogyoró nem dióféle. A földimogyoró a Dél-Amerikából származó, hatezer éves múltra visszatekintő földimogyorófa hüvelyében rejtőző hüvelyes növény. A név arra utal, hogy a földimogyoró hol található a növényen. A föld alatt rejtőzik a gyökereivel együtt, ahol a hüvelyekben védve és táplálva van, amíg el nem jön a betakarítás ideje.
Vannak, akik kalóriaértéke miatt kerülik a földimogyorót. Nem mindig kell követni a számokkal és kifejezésekkel teli táblázatokat. Az egészségügyi előnyök tekintetében elsősorban a zsírokról beszélünk, amelyek közel 50 százalékát képviselik. A 100 grammban 47 g zsír, 26 g fehérje és 16 g szénhidrát található. Ezért is jó fehérjeforrásnak számítanak, sok cukortartalom nélkül. A zsírok jelenléte itt nem mumus. A pörköletlen, sótlan vagy más módon feldolgozott diófélék ésszerű mennyiségű fogyasztása kéz a kézben jár az egészséggel.
Aföldimogyoró vitaminok és ásványi anyagok széles skáláját tartalmazza. Nagy mennyiségben van benne magnézium, amely az izomgörcsök és az izomfáradtság ellenszereként ismert. Nem árt tehát, ha a fizikai aktivitás előtt a reggelihez "mogyorót" adunk. Kalciumot, vasat, foszfort, mangánt, rezet, cinket és szelént is tartalmaz. A szelénről itt volt lehetőséged olvasni. Jó ötlet tehát, ha beállítod a napi párolt mogyoró bevitelét, három mogyoró az ajánlott mennyiség. Egyszeri nagyobb mennyiségű szelén bevitele nem tragédia, a napi megnövelt adag veszélyes lehet az egészségre. Nem szabad megfeledkeznünk a nagyszerű antioxidáns E-vitaminról és számos B-vitaminról sem, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezet számára, és ajánlott a pótlásuk. Hiányuk ugyanis kedvezőtlenül hat a koncentrációra, a megfelelő emésztésre vagy a vércukorszint nem megfelelő kezelésére. Aztán ott van a folsav, amely a terhes anyáknál a magzat fejlődésének szerves része.
A földimogyoró a viszonylag ritka resveratrol nevű anyag miatt kivételes. Ez egy természetes antioxidáns, amelynek számos betegségre számos gyógyhatást tulajdonítanak. A következtetések azonban ellentmondásosak, a szakértők egyik csoportja ezt mondja, a másik pedig azt. Legjobb esetben is egy olyan anyagról beszélhetnénk, amely hatással van a szív- és érrendszerre, valamint rákmegelőző hatású és hosszú életet eredményez. A legnagyobb mennyiségű resveratrolt a vörösbor tartalmazza.
Ennek a hüvelyesnek azonban van egy nagy hátránya. Erős allergén, amely könnyezést, kiütést, duzzanatot vagy hasmenést okoz. A legrosszabb esetben a légutak beszűkülnek, a vérnyomás leesik, és a szervezet általában összeomlik. A lakosságnak azonban csak fél százaléka szenved allergiától, és a legtöbb esetben csak enyhébb tünetekkel jelentkezik. Aggodalomra semmi ok, ha lassan haladsz, garantáltan időben megtudod, hogy ez a helyes vagy helytelen út. Rengeteg fajta dió és mag létezik, amelyek remek és ízletes helyettesítői lehetnek ennek a hüvelyesnek.
Mazsola természetes SO2 nélkül
- Közigazgatási besorolás: feldolgozott gyümölcs egyetlen fajta
- Összetevők: mazsola, napraforgóolaj
- A termék magot, nyomokban földimogyorót, egyéb dióféléket, glutént, kén-dioxidot és szezámot tartalmazhat
- Származási ország: Chile (Dél-Afrika)
- Tárolás: 18°C alatti hőmérsékleten, legfeljebb 65%-os relatív páratartalom mellett, napfénytől védve tárolandó
- allergének: NINCS
100 g mazsola körülbelül 70 g szénhidrátot tartalmaz. A cukrok főként fruktózból és glükózból állnak. A szőlő és a mazsola más gyümölcsökhöz képest nagyobb arányban tartalmaz glükózt, ezért a mazsola glikémiás indexe magasabb - eléri a 65-ös átlagos GI-értéket. Ez azt jelenti, hogy fogyasztásuk után a vércukorszint meglehetősen gyorsan emelkedik. A mazsola oldható és oldhatatlan rostokat is tartalmaz, ami jótékonyan hat az emésztőrendszerre és a gyakori civilizációs betegségek megelőzésére.
A mazsolát leggyakrabban édes ételek (zabkása, gabonapehely, pehely, puding), sütemények (sütemények, torták) kiegészítőjeként használják. Müzliben, gabonakeverékekben, müzliszeletekben, müzliszeletekben is megtalálható. Kellemes ízüket mártások készítésénél, ritkán halak és húsok készítésénél használják. A mazsola kiváló édes italokban és alkoholos likőrökben. A mazsolát felhasználás előtt célszerű 1-2 órára vízbe áztatni. A duzzadás felhígítja a cukor- és az összes energiatartalmat. A mazsola kiváló alternatív természetes édesítőszer.
energia érték: |
1264kj /302kcal |
zsírok: | 0,5g |
ebből telített zsírsavak: | 0,1g |
szénhidrátok: | 79,2g |
ebből cukrok: | 59,2g |
fehérje: 1,5 g fehérje: | 3,4g |
só: | <0,01g |
Annak érdekében, hogy a mazsola ne száradjon ki túlzottan, célszerű légmentesen záródó edényben tárolni, és alacsonyabb hőmérsékleten tárolni. Ha a mazsola idősebb, a benne lévő cukrok kikristályosodnak. A kristályosodás azonban nem változtatja meg a mazsolák tápértékét. A kristályok feloldhatók, ha a mazsolát bármilyen folyadékba (forró víz, tej, alkohol, gyümölcslé) merítjük.
Kókuszreszelék
- közigazgatási besorolása: Száraz diófélék - kókuszdió
- Összetevők: Kókuszdió
- A termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat
- Származási ország: Sri Lanka , Fülöp-szigetek
- Csomagolás: újrazárható PP csomagolás vagy vákuumcsomagolás PP csomagolásban (a szállítás során előfordulhat kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget)
- Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolja
A kókuszchips a kókuszdió fehér húsának felhasználási és fogyasztási módjainak egyike. Elegáns alternatívája a kókuszreszeléknek. Dobja fel kulináris alkotásait puha, pihe-puha kókuszreszelékkel.
A kókuszreszelék fogyasztható önmagában vagy más összetevőkkel kombinálva, például diófélék és aszalt gyümölcsök keverékében. A kókuszdió a magnéziumon kívül (amelyből általában nem jut elég az étrendünkben) más, az izmok és a csontok számára fontos ásványi anyagokat is tartalmaz, például kalciumot és foszfort. A kókuszdióban a leggazdagabb tápanyag a zsír, amely az érett dió súlyának egyharmadát teszi ki. Az ősi India szanszkrit nyelvén a kókuszpálmát kalpa vriksha-nak nevezik, ami lefordítva annyit tesz: "a fa, amely mindent megad, ami az élethez szükséges".
Energiaérték: | 660kcal/2761kJ |
Zsírok: | 64,5 g |
ebből telített: | 57,2 g |
Szénhidrátok: | 23,7 g |
ebből cukrok: | 7,4 g |
Fehérje: 7,7 g | 6,9 g |
Só: Rost |
0 g 16,3 g |
Nátrium 37 mg
Magnézium 90 mg
Kalcium 26 mg
- Adminisztratív besorolás: száraz diófélék
- Összetevők: 100% hámozatlan mandulamagvak
- Ez a termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat.
- Származási ország
- Tárolás: Sötét, hűvös, száraz helyen tárolandó
- Csomagolás: Újrazárható doypack tasak (lezárt és cipzárral ellátott, így az élelmiszer sokáig friss marad, akár otthonában is)
Tápértékek / 100 g | |
---|---|
Energiaérték: | 2642 kJ / 631 kcal |
Zsírok: 1,5 g zsírsav: | 52 g |
ebből telített: | 4 g |
Szénhidrátok: | 19,2 g |
ebből cukrok: | 4,8 g |
Fehérje: 8,8 g | 18,3 g |
Só: | 0,02 g |
Mandula a vizsgálat alatt - EGÉSZSÉG ÉS Táplálkozás
A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandulára" utaló bizonyítékokat találtak, amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza. Nézzük meg együtt, miért érdemes mandulát fogyasztanunk, és hogyan használhatjuk fel az étrendünkben
Amandula vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, magas az élelmi rost- és zsírtartalma, ami nagyon előnyös az emberi szervezet számára.
A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve, önmagában rágcsálnivalóként, de édes vagy sós ételekhez is adhatjuk.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.
Ez az oka annak is, hogy a mandula a világ legsokoldalúbban felhasználható dióféléje. A mandula vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, magas a rost- és zsírtartalma, ami szívbarát. A mandula előnyei szinte végtelenek! Elég naponta egy marék mandula....
Ebben a cikkben nem szeretnék túlságosan belemenni a részletes orvosi szakkifejezésekbe, de egyszerűbben fogalmazva elmondom, miért is a mandula tényleg TOP 1 a diófélék között.
Nézzük először az egészségügyi előnyök, majd a táplálkozás szempontjából (bár ez a két szempont mindig összefonódik).
Egészségügyi szempontok:
- amandula bizonyítottan csökkenti a rossz koleszterinszintet
- segít megelőzni a vastagbél- és mellrákot
- általánosságban a mandula nagyon jó antioxidáns
- csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát (amit az alacsonyabb szénhidráttartalmú étrend szintén megtesz értünk
- javítja az agy teljesítményét
- stabilizálja a vércukorszintet
- erősíti a csontrendszert és a fogakat (kalcium és foszfor)
Táplálkozási szempontok:
A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve(füstölve, sózva, mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.
- amandula jó energiaforrás (vagyis olyan energia, amely jóllakat, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal, rostokkal stb. lát el)
- amandula csökkenti a vércukorszintet és az élelmiszerek glikémiás indexét
ha a cukorszinted kibillent, az még mindig sóvárgást vált ki belőled, és úgy érzed, hogy az étkezés után egy kis idővel be kell fejezned az ételt, ami megint kibillenti a glikémiádat, és egy ördögi körbe kerülsz (a szénhidrátos ételek kibillentik a cukorszintedet, minél feldolgozottabbak, annál rosszabb). Ha pl. eszik egy banánt és ad hozzá egy marék mandulát, akkor a banán önmagában nem dobja ki a cukorszintjét (annyira), és ennek a pl. uzsonnának a jóllakást elősegítő hatása elegendő lesz a következő tervezett étkezésig, és nem lesz szüksége arra, hogy időközben befejezze az étkezést, és természetesen ez fokozatos csökkenéshez vezet.
- terhes nők számára is alkalmasak
- a kalciumnak és a magnéziumnak köszönhetően hatással vannak a haj és a körmök erejére és minőségére, valamint a csontrendszer erősítésére, görcsök megelőzésére szolgálhatnak
- jó százalékban tartalmaznak fehérjét, amely makrotápanyag a jól összeállított étrend egyik lényeges eleme, és amely köré a másik kettőt: a zsírokat és a szénhidrátokat állítjuk össze
- természetesen hozzájárulnak a pszichológiai jóléthez (ha a teljes étrend jó minőségű élelmiszerekből áll)
Soha semmi sem csak egy élelmiszerről szól. Globális szemszögből kell nézni a dolgokat, de a mandula semmiképpen sem hiányozhat az étrendből. Természetesen mindig jobb, ha a mandulát természetes formájában választjuk a módosított formával szemben.
Mire válasszuk a mandulát?
Mandula mérete - az egy unciában lévő mandula mennyisége:
Amandulát az alábbiakban az 1 uncia súlyú mandulák száma szerint kategorizáljuk ( 1 uncia =28,3495 gramm)
- 18/20, 20/22, 23/25, 25/27, 27/30, 30/32, 32/34, 34/36, 36/40 - pl. 23-25 1 troy ounce-ban
- pl. a 23/25-ös méret esetében kb. 23-25 mandula van egy unciára
- minél kisebb a szám (18/20), annál nagyobb a mandula és fordítva, minél kisebb a mandula, annál nagyobb a szám (36/40)
- a Cseh Köztársaságban általánosan forgalmazott méretek - mandulák száma unciánként: 23/25, 25/27, 27/30
Hogyan lehet felismerni a jó mandulát?
Kétféle mandula létezik, keserű (amygdali amarum mag) és édes (amygdali dulcis mag). A keserű mandulát nehéz megkülönböztetni az édes mandulától, mivel magasabb a keserű ízért felelős amygdalin-tartalma. A legjobb édes mandula a valenciai, malagai és szicíliai mandula. A legkisebb és legolcsóbb a marokkói mandula. És hogy milyen a jó mandula? Édesnek, keménynek, belül fehérnek vagy krémesnek kell lennie. Íze lágy, édes és mandulaszerű. Ha a mandula sárgás színű, akkor nem biztos, hogy friss, és sárgás íze lehet.
Kaliforniában körülbelül 30 mandulafajtát termesztenek. A nonpareil és a karamell a legnagyobb képviselettel rendelkezik.
NONPAREIL MANDULA
Ez a fajta Kaliforniában őshonos. A Nonpareil a kaliforniai termelés mintegy harmadát teszi ki, mivel világszerte nagy a kereslet iránta.
- népszerű és keresett mandulafajta, amely sokféleképpen felhasználható és könnyen blansírozható
- közepesen lapos alakú, sima felületű
- ropogós és diós ízű
- vékony héjjal rendelkeznek, és kézzel könnyen feltörhetők
- világosbarna héjjal és éles formával rendelkezik (a karamell héja sötétebb)
- a mandula keményebb, laposabb, hosszúkás, keményebb héjú.
MANDULA KARMEL
- a mandulának enyhén ráncos a felülete (nem olyan sima, mint a Nonpareil), közepesen keskeny - kerek, hosszú alakú, sötétbarna héjú
- sütéshez és blansírozáshoz használják
- könnyen feldolgozható
Kesudió ww320 natúr
.png)
- Közigazgatási besorolása: száraz diófélék
- Összetevők: kesudió ww320 100 %
- Minőségi specifikáció: a ww320 egy minőségi és méretjelölés - a "320" szám az átlagosnál nagyobb méretre utal (pontosan azt jelenti, hogy fontonként 320 egész magot találunk); a "ww" az angol "whole white" kifejezés rövidítése, amely az egész fehér (nem égetett) kesudiómagokra utal
- A termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat. Allergének félkövér betűvel szedve
- Származási ország
- A termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat.
- Sötét, hűvös, száraz helyentárolandó
- Csomagolás: Újrazárható PP-csomagolás vagy vákuumcsomagolás PP-csomagolásban (a szállítás során előfordulhat kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget)
A kesudió tápértéke: A kesudió kiváló fehérjeforrás, és tápanyagtartalma miatt népszerű a reformkonyha-rajongók körében. A legjelentősebbek a magnézium, a telítetlen zsírsavak, az ásványi anyagok (vas, cink) és az A-, B1- és E-vitamin.
Hol terem a kesudió: A kesudió akár 12 m magas fákon, az úgynevezett nyugati vesefán nő. Maga a dió egy kemény tokban függ a húsán, amelyet kesudiónak neveznek. A mag kinyerése ebből a gyümölcsből nagyon nehéz, és sok embert foglalkoztat Indiában vagy Vietnamban. Ezek az országok egyben a kesudió legnagyobb termelői is.
A kesudió önmagában is nagyszerű, de különféle desszertek és más édes és sós ételek összetevőjeként, vagy finom kesudiókrém készítéséhez is.
a diófélék emellett rendkívül táplálóak, és finom diós desszertet is alkotnak belőlük. érték: |
2576kj /615kcal |
zsírok: | 46,9g |
ebből telített zsírsavak: | 9,1g |
szénhidrátok: | 32,6g |
ebből cukrok: | 5,2g |
fehérje: 5,5 g | 15,3g |
só: | <0,03g |
Akesudió az egyik legnépszerűbb dióféle Csehországban. Ezért rögtön az elején helyet adtunk nekik.
A kesudió száraz termése a nyugati vesediónak nevezett fán nő. Amit sokan nem tudnak, hogy ezek valójában a fán növő kesudió almák magjai, amelyek mindegyikében egy-egy ehető mag található, és ez a mikesudiónk
Ismétlem , akesudióegészségügyi előnyeihez nem fér kétség. Azonban, mint a korábbi cikkekben, itt sem az a célom, hogy egyes tanulmányokat, tudományos neveket stb. soroljak fel, hanem az, hogy röviden elmondjam, hogyan járul hozzá a kesudió az egészségünkhöz, hogyan illesszük be az étrendünkbe, és néhány általános információt a tetejéről.
EGÉSZSÉGÜGYI TÉNYEZŐK
- A kesudió több vasat tartalmaz, mint más diófélék.
- Jó minőségű zsírokat tartalmaznak, amelyek segítenek a jó koleszterinszint emelésében.
- Nagyon jó mennyiségű oldható rostot tartalmaznak
- A kesudió magnézium-, cink-, réz-, foszfor- és vasforrás. B-vitaminokat, E-vitamint és K-vitamint tartalmaznak.
- A legtöbb dióféléhez hasonlóan a kesudió is fontos antioxidáns
És még sok más előnye is van, amelyekről aSZERZŐDÉS bevezető cikkében olvashat.
Íme egy előnézeti kép a kesudió tápértékéről 100 grammonként, ami önmagáért beszél.
A diófélék érdekessége aszénhidráttartalmuk, amely többszöröse a többi dióféléhez képest. Ezért az alacsonyabb cukorbevitelen alapuló étrendek esetében akesudiót kisebb mértékben kell fogyasztani, vagy csak más diófélékkel kiegészítve.
TÁPLÁLKOZÁSI SZEMPONTOK
Akesudió sokféleképpen fogyasztható . Fogyasztható nyersen vagy pörkölve (füstölve, sózva,...), önmagában rágcsálnivalóként, vagy édes vagy sós ételekhez adva. Használhatjuk daráltan, pelyhesítve, lisztként és még sok minden mást is
A kesudió jó energiaforrás (vagyis olyan energia, amely jóllakat, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal, rostokkal stb. lát el)
- a kesudió csökkenti a vércukorszintet és az ételek glikémiás indexét. bár, mint említettük, nagyobb mennyiségű szénhidrátot tartalmaz, mint más diófélék, zsírjainak köszönhetően jobban stabilizálja a szintet.
"Ha a cukorszinted nincs rendben, az még mindig sóvárgást vált ki belőled, és úgy érzed, hogy az ételt még egy kis idővel az elfogyasztása után is be kell fejezned, ami ismét felborítja a glikémiádat, és egy ördögi körbe kerülsz (a szénhidrátos ételek felborítják a szintedet, minél feldolgozottabbak, annál rosszabb). Ha pl. eszel egy banánt és adsz hozzá egy marék kesudiót, akkor a banán önmagában nem dobja meg a cukorszintedet (annyira), és ennek a pl. uzsonnának a jóllakató hatása elegendő lesz a következő tervezett étkezésig, és nem lesz szükséged arra, hogy időközben befejezd, és ez természetesen fokozatos csökkenéshez vezet.
- terhes nők számára is alkalmasak
- a kalciumnak és a magnéziumnak köszönhetően hatással vannak a haj és a körmök erejére és minőségére, valamint a csontrendszer erősítésére, és görcsök megelőzésére is szolgálhatnak
- jó százalékban tartalmaznak fehérjét, amely makrotápanyag a jól összeállított étrend egyik lényeges eleme, és amely köré a másik kettőt: a zsírokat és a szénhidrátokat állítjuk össze
- természetesen hozzájárulnak a pszichológiai jóléthez (ha a teljes étrend jó minőségű élelmiszerekből áll)
Soha semmi sem csak egy élelmiszerről szól. Globális szemszögből kell nézni a dolgokat, de a mandula semmiképpen sem hiányozhat az étrendből. Természetesen mindig jobb, ha a mandulát természetes formájában választjuk a módosított formával szemben.
MILYEN LEGYEN A KESUDIÓ?
Az egészséges és hibátlan diónak világos, krémes színűnek kell lennie, repedések, penész, hibák vagy dohos szag nélkül.
A KESUDIÓ MÉRETE ÉS FELDOLGOZÁSI TÍPUSA
Többféle kesudió létezik, és méret szerint osztályozzák őket - minél nagyobb a dió, annál magasabb az ára, és fordítva, minél félméretűbb a dió, annál alacsonyabb az ára.
TÁROLÁS
A kesudiót hűvös, sötét helyen kell tárolni. Ideális esetben olyan edényben kell tárolni, ahol nem jut oxigénhez, vagy jól záródó zacskókban. Ha ezt betartjuk, a dió 5-6 hónapig eltartható.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Válogatott finomságok belső bulikhoz |
---|---|
Jótállás: | 8 - 10 měsíců |
Súly: | 0.05 kg |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!