Mindent frissen csomagolunk Önnek. Az ajándékokat kézzel készítjük :) Köszönjük érdeklődését.

Diák mix CELOFAN ajándékdobozban 50g- BELSŐ OLDALON

Kód: 3487
Nincs értékelés
Márka: Nutworld.cz
Ft451
Készleten

Nagyon népszerű keverék, ahol mindenből van valami. Minőségi dió, mogyoró, kókusz, de mazsola is. A zsírok és cukrok kiegyensúlyozott kombinációja. Ideális rágcsálnivalónak vagy egészséges nassolnivalónak.

Részletes információ

Termék részletes leírása

Összetevők: mazsola natúr, kesudió natúr ww320, mandula natúr, pörkölt földimogyoró, kókuszdió platy

Pörkölt földimogyoró

  • Közigazgatási besorolása: száraz diófélék
  • Összetevők: száraz pörkölt földimogyoró (allergének félkövérrel)
  • A termék tartalmazhat dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot
  • Származási ország: USA, Argentína
  • Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó
  • Popis (1)

energia: 2374kj /567kcal,Zsír: 49,2g, ebből telített zsírsavak:6,8g szénhidrát: 16,1g ebből cukor: 3,9g fehérje: 25,8g só: 0g

VĚDĚLI JSTE, ŽE

Van olyan, aki nem ismeri ezt a "diót" vagy "mogyorót"? Ne tévesszen meg senkit a legelső mondatban szereplő állítás. A földimogyoró nem dióféle. A földimogyoró a Dél-Amerikából származó, hatezer éves múltra visszatekintő földimogyorófa hüvelyében rejtőző hüvelyes növény. A név arra utal, hogy a földimogyoró hol található a növényen. A föld alatt rejtőzik a gyökereivel együtt, ahol a hüvelyekben védve és táplálva van, amíg el nem jön a betakarítás ideje.

podzemnice olejná lusky arašídy nutworldcz

Vannak, akik kalóriaértéke miatt kerülik a földimogyorót. Nem mindig kell követni a számokkal és kifejezésekkel teli táblázatokat. Az egészségügyi előnyök tekintetében elsősorban a zsírokról beszélünk, amelyek közel 50 százalékát képviselik. A 100 grammban 47 g zsír, 26 g fehérje és 16 g szénhidrát található. Ezért is jó fehérjeforrásnak számítanak, sok cukortartalom nélkül. A zsírok jelenléte itt nem mumus. A pörköletlen, sótlan vagy más módon feldolgozott diófélék ésszerű mennyiségű fogyasztása kéz a kézben jár az egészséggel.

Aföldimogyoró vitaminok és ásványi anyagok széles skáláját tartalmazza. Nagy mennyiségben van benne magnézium, amely az izomgörcsök és az izomfáradtság ellenszereként ismert. Nem árt tehát, ha a fizikai aktivitás előtt a reggelihez "mogyorót" adunk. Kalciumot, vasat, foszfort, mangánt, rezet, cinket és szelént is tartalmaz. A szelénről itt volt lehetőséged olvasni. Jó ötlet tehát, ha beállítod a napi párolt mogyoró bevitelét, három mogyoró az ajánlott mennyiség. Egyszeri nagyobb mennyiségű szelén bevitele nem tragédia, a napi megnövelt adag veszélyes lehet az egészségre. Nem szabad megfeledkeznünk a nagyszerű antioxidáns E-vitaminról és számos B-vitaminról sem, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezet számára, és ajánlott a pótlásuk. Hiányuk ugyanis kedvezőtlenül hat a koncentrációra, a megfelelő emésztésre vagy a vércukorszint nem megfelelő kezelésére. Aztán ott van a folsav, amely a terhes anyáknál a magzat fejlődésének szerves része.

kyslelina listova nutworld

A földimogyoró a viszonylag ritka resveratrol nevű anyag miatt kivételes. Ez egy természetes antioxidáns, amelynek számos betegségre számos gyógyhatást tulajdonítanak. A következtetések azonban ellentmondásosak, a szakértők egyik csoportja ezt mondja, a másik pedig azt. Legjobb esetben is egy olyan anyagról beszélhetnénk, amely hatással van a szív- és érrendszerre, valamint rákmegelőző hatású és hosszú életet eredményez. A legnagyobb mennyiségű resveratrolt a vörösbor tartalmazza.

Ennek a hüvelyesnek azonban van egy nagy hátránya. Erős allergén, amely könnyezést, kiütést, duzzanatot vagy hasmenést okoz. A legrosszabb esetben a légutak beszűkülnek, a vérnyomás leesik, és a szervezet általában összeomlik. A lakosságnak azonban csak fél százaléka szenved allergiától, és a legtöbb esetben csak enyhébb tünetekkel jelentkezik. Aggodalomra semmi ok, ha lassan haladsz, garantáltan időben megtudod, hogy ez a helyes vagy helytelen út. Rengeteg fajta dió és mag létezik, amelyek remek és ízletes helyettesítői lehetnek ennek a hüvelyesnek.

Mazsola természetes SO2 nélkül

  • Közigazgatási besorolás: feldolgozott gyümölcs egyetlen fajta
  • Összetevők: mazsola, napraforgóolaj
  • A termék magot, nyomokban földimogyorót, egyéb dióféléket, glutént, kén-dioxidot és szezámot tartalmazhat
  • Származási ország: Chile (Dél-Afrika)
  • Tárolás: 18°C alatti hőmérsékleten, legfeljebb 65%-os relatív páratartalom mellett, napfénytől védve tárolandó
  • allergének: NINCS

100 g mazsola körülbelül 70 g szénhidrátot tartalmaz. A cukrok főként fruktózból és glükózból állnak. A szőlő és a mazsola más gyümölcsökhöz képest nagyobb arányban tartalmaz glükózt, ezért a mazsola glikémiás indexe magasabb - eléri a 65-ös átlagos GI-értéket. Ez azt jelenti, hogy fogyasztásuk után a vércukorszint meglehetősen gyorsan emelkedik. A mazsola oldható és oldhatatlan rostokat is tartalmaz, ami jótékonyan hat az emésztőrendszerre és a gyakori civilizációs betegségek megelőzésére.

A mazsolát leggyakrabban édes ételek (zabkása, gabonapehely, pehely, puding), sütemények (sütemények, torták) kiegészítőjeként használják. Müzliben, gabonakeverékekben, müzliszeletekben, müzliszeletekben is megtalálható. Kellemes ízüket mártások készítésénél, ritkán halak és húsok készítésénél használják. A mazsola kiváló édes italokban és alkoholos likőrökben. A mazsolát felhasználás előtt célszerű 1-2 órára vízbe áztatni. A duzzadás felhígítja a cukor- és az összes energiatartalmat. A mazsola kiváló alternatív természetes édesítőszer.

Popis (1)

energia
érték:
1264kj /302kcal
zsírok: 0,5g
ebből telített zsírsavak: 0,1g
szénhidrátok: 79,2g
ebből cukrok: 59,2g
fehérje: 1,5 g fehérje: 3,4g
só: <0,01g

Annak érdekében, hogy a mazsola ne száradjon ki túlzottan, célszerű légmentesen záródó edényben tárolni, és alacsonyabb hőmérsékleten tárolni. Ha a mazsola idősebb, a benne lévő cukrok kikristályosodnak. A kristályosodás azonban nem változtatja meg a mazsolák tápértékét. A kristályok feloldhatók, ha a mazsolát bármilyen folyadékba (forró víz, tej, alkohol, gyümölcslé) merítjük.

Kókuszreszelék

  • közigazgatási besorolása: Száraz diófélék - kókuszdió
  • Összetevők: Kókuszdió
  • A termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat
  • Származási ország: Sri Lanka , Fülöp-szigetek
  • Csomagolás: újrazárható PP csomagolás vagy vákuumcsomagolás PP csomagolásban (a szállítás során előfordulhat kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget)
  • Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolja

A kókuszchips a kókuszdió fehér húsának felhasználási és fogyasztási módjainak egyike. Elegáns alternatívája a kókuszreszeléknek. Dobja fel kulináris alkotásait puha, pihe-puha kókuszreszelékkel.

A kókuszreszelék fogyasztható önmagában vagy más összetevőkkel kombinálva, például diófélék és aszalt gyümölcsök keverékében. A kókuszdió a magnéziumon kívül (amelyből általában nem jut elég az étrendünkben) más, az izmok és a csontok számára fontos ásványi anyagokat is tartalmaz, például kalciumot és foszfort. A kókuszdióban a leggazdagabb tápanyag a zsír, amely az érett dió súlyának egyharmadát teszi ki. Az ősi India szanszkrit nyelvén a kókuszpálmát kalpa vriksha-nak nevezik, ami lefordítva annyit tesz: "a fa, amely mindent megad, ami az élethez szükséges".

výživové údaje

Energiaérték: 660kcal/2761kJ
Zsírok: 64,5 g
ebből telített: 57,2 g
Szénhidrátok: 23,7 g
ebből cukrok: 7,4 g
Fehérje: 7,7 g 6,9 g

Só:

Rost

0 g

16,3 g

Nátrium 37 mg

Magnézium 90 mg

Kalcium 26 mg

mandle natural výběrové

  • Adminisztratív besorolás: száraz diófélék
  • Összetevők: 100% hámozatlan mandulamagvak
  • Ez a termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat.
  • Származási ország
  • Tárolás: Sötét, hűvös, száraz helyen tárolandó
  • Csomagolás: Újrazárható doypack tasak (lezárt és cipzárral ellátott, így az élelmiszer sokáig friss marad, akár otthonában is)

výživové údaje

Tápértékek / 100 g
Energiaérték: 2642 kJ / 631 kcal
Zsírok: 1,5 g zsírsav: 52 g
ebből telített: 4 g
Szénhidrátok: 19,2 g
ebből cukrok: 4,8 g
Fehérje: 8,8 g 18,3 g
Só: 0,02 g

VĚDĚLI JSTE, ŽE

Mandula a vizsgálat alatt - EGÉSZSÉG ÉS Táplálkozás

A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandulára" utaló bizonyítékokat találtak, amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza. Nézzük meg együtt, miért érdemes mandulát fogyasztanunk, és hogyan használhatjuk fel az étrendünkben

Amandula vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, magas az élelmi rost- és zsírtartalma, ami nagyon előnyös az emberi szervezet számára.

A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve, önmagában rágcsálnivalóként, de édes vagy sós ételekhez is adhatjuk.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.

Ez az oka annak is, hogy a mandula a világ legsokoldalúbban felhasználható dióféléje. A mandula vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, magas a rost- és zsírtartalma, ami szívbarát. A mandula előnyei szinte végtelenek! Elég naponta egy marék mandula....

Ebben a cikkben nem szeretnék túlságosan belemenni a részletes orvosi szakkifejezésekbe, de egyszerűbben fogalmazva elmondom, miért is a mandula tényleg TOP 1 a diófélék között.

Nézzük először az egészségügyi előnyök, majd a táplálkozás szempontjából (bár ez a két szempont mindig összefonódik).

Egészségügyi szempontok:

  1. amandula bizonyítottan csökkenti a rossz koleszterinszintet
  2. segít megelőzni a vastagbél- és mellrákot
  3. általánosságban a mandula nagyon jó antioxidáns
  4. csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát (amit az alacsonyabb szénhidráttartalmú étrend szintén megtesz értünk
  5. javítja az agy teljesítményét
  6. stabilizálja a vércukorszintet
  7. erősíti a csontrendszert és a fogakat (kalcium és foszfor)

Táplálkozási szempontok:

A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve(füstölve, sózva, mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.

  1. amandula jó energiaforrás (vagyis olyan energia, amely jóllakat, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal, rostokkal stb. lát el)
  2. amandula csökkenti a vércukorszintet és az élelmiszerek glikémiás indexét

ha a cukorszinted kibillent, az még mindig sóvárgást vált ki belőled, és úgy érzed, hogy az étkezés után egy kis idővel be kell fejezned az ételt, ami megint kibillenti a glikémiádat, és egy ördögi körbe kerülsz (a szénhidrátos ételek kibillentik a cukorszintedet, minél feldolgozottabbak, annál rosszabb). Ha pl. eszik egy banánt és ad hozzá egy marék mandulát, akkor a banán önmagában nem dobja ki a cukorszintjét (annyira), és ennek a pl. uzsonnának a jóllakást elősegítő hatása elegendő lesz a következő tervezett étkezésig, és nem lesz szüksége arra, hogy időközben befejezze az étkezést, és természetesen ez fokozatos csökkenéshez vezet.

  1. terhes nők számára is alkalmasak
  2. a kalciumnak és a magnéziumnak köszönhetően hatással vannak a haj és a körmök erejére és minőségére, valamint a csontrendszer erősítésére, görcsök megelőzésére szolgálhatnak
  3. jó százalékban tartalmaznak fehérjét, amely makrotápanyag a jól összeállított étrend egyik lényeges eleme, és amely köré a másik kettőt: a zsírokat és a szénhidrátokat állítjuk össze
  4. természetesen hozzájárulnak a pszichológiai jóléthez (ha a teljes étrend jó minőségű élelmiszerekből áll)

Soha semmi sem csak egy élelmiszerről szól. Globális szemszögből kell nézni a dolgokat, de a mandula semmiképpen sem hiányozhat az étrendből. Természetesen mindig jobb, ha a mandulát természetes formájában választjuk a módosított formával szemben.

Mire válasszuk a mandulát?

Mandula mérete - az egy unciában lévő mandula mennyisége:

Amandulát az alábbiakban az 1 uncia súlyú mandulák száma szerint kategorizáljuk ( 1 uncia =28,3495 gramm)

  • 18/20, 20/22, 23/25, 25/27, 27/30, 30/32, 32/34, 34/36, 36/40 - pl. 23-25 1 troy ounce-ban
  • pl. a 23/25-ös méret esetében kb. 23-25 mandula van egy unciára
  • minél kisebb a szám (18/20), annál nagyobb a mandula és fordítva, minél kisebb a mandula, annál nagyobb a szám (36/40)
  • a Cseh Köztársaságban általánosan forgalmazott méretek - mandulák száma unciánként: 23/25, 25/27, 27/30

velikost mandlí

Hogyan lehet felismerni a jó mandulát?

Kétféle mandula létezik, keserű (amygdali amarum mag) és édes (amygdali dulcis mag). A keserű mandulát nehéz megkülönböztetni az édes mandulától, mivel magasabb a keserű ízért felelős amygdalin-tartalma. A legjobb édes mandula a valenciai, malagai és szicíliai mandula. A legkisebb és legolcsóbb a marokkói mandula. És hogy milyen a jó mandula? Édesnek, keménynek, belül fehérnek vagy krémesnek kell lennie. Íze lágy, édes és mandulaszerű. Ha a mandula sárgás színű, akkor nem biztos, hogy friss, és sárgás íze lehet.

Kaliforniában körülbelül 30 mandulafajtát termesztenek. A nonpareil és a karamell a legnagyobb képviselettel rendelkezik.

NONPAREIL MANDULA

Ez a fajta Kaliforniában őshonos. A Nonpareil a kaliforniai termelés mintegy harmadát teszi ki, mivel világszerte nagy a kereslet iránta.

  • népszerű és keresett mandulafajta, amely sokféleképpen felhasználható és könnyen blansírozható
  • közepesen lapos alakú, sima felületű
  • ropogós és diós ízű
  • vékony héjjal rendelkeznek, és kézzel könnyen feltörhetők
  • világosbarna héjjal és éles formával rendelkezik (a karamell héja sötétebb)
  • a mandula keményebb, laposabb, hosszúkás, keményebb héjú.

MANDULA KARMEL

  • a mandulának enyhén ráncos a felülete (nem olyan sima, mint a Nonpareil), közepesen keskeny - kerek, hosszú alakú, sötétbarna héjú
  • sütéshez és blansírozáshoz használják
  • könnyen feldolgozható

Kesudió ww320 natúr

  • Közigazgatási besorolása: száraz diófélék
  • Összetevők: kesudió ww320 100 %
  • Minőségi specifikáció: a ww320 egy minőségi és méretjelölés - a "320" szám az átlagosnál nagyobb méretre utal (pontosan azt jelenti, hogy fontonként 320 egész magot találunk); a "ww" az angol "whole white" kifejezés rövidítése, amely az egész fehér (nem égetett) kesudiómagokra utal
  • A termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat. Allergének félkövér betűvel szedve
  • Származási ország
  • A termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat.
  • Sötét, hűvös, száraz helyentárolandó
  • Csomagolás: Újrazárható PP-csomagolás vagy vákuumcsomagolás PP-csomagolásban (a szállítás során előfordulhat kicsomagolás, de ez nem befolyásolja a minőséget)

A kesudió tápértéke: A kesudió kiváló fehérjeforrás, és tápanyagtartalma miatt népszerű a reformkonyha-rajongók körében. A legjelentősebbek a magnézium, a telítetlen zsírsavak, az ásványi anyagok (vas, cink) és az A-, B1- és E-vitamin.

Hol terem a kesudió: A kesudió akár 12 m magas fákon, az úgynevezett nyugati vesefán nő. Maga a dió egy kemény tokban függ a húsán, amelyet kesudiónak neveznek. A mag kinyerése ebből a gyümölcsből nagyon nehéz, és sok embert foglalkoztat Indiában vagy Vietnamban. Ezek az országok egyben a kesudió legnagyobb termelői is.

A kesudió önmagában is nagyszerű, de különféle desszertek és más édes és sós ételek összetevőjeként, vagy finom kesudiókrém készítéséhez is.

Popis (1)

a diófélék emellett rendkívül táplálóak, és finom diós desszertet is alkotnak belőlük.
érték:
2576kj /615kcal
zsírok: 46,9g
ebből telített zsírsavak: 9,1g
szénhidrátok: 32,6g
ebből cukrok: 5,2g
fehérje: 5,5 g 15,3g
só: <0,03g

VĚDĚLI JSTE, ŽE

Akesudió az egyik legnépszerűbb dióféle Csehországban. Ezért rögtön az elején helyet adtunk nekik.

A kesudió száraz termése a nyugati vesediónak nevezett fán nő. Amit sokan nem tudnak, hogy ezek valójában a fán növő kesudió almák magjai, amelyek mindegyikében egy-egy ehető mag található, és ez a mikesudiónk

ledvinovník západní - kešu ořechy

Ismétlem , akesudióegészségügyi előnyeihez nem fér kétség. Azonban, mint a korábbi cikkekben, itt sem az a célom, hogy egyes tanulmányokat, tudományos neveket stb. soroljak fel, hanem az, hogy röviden elmondjam, hogyan járul hozzá a kesudió az egészségünkhöz, hogyan illesszük be az étrendünkbe, és néhány általános információt a tetejéről.

EGÉSZSÉGÜGYI TÉNYEZŐK

  1. A kesudió több vasat tartalmaz, mint más diófélék.
  2. Jó minőségű zsírokat tartalmaznak, amelyek segítenek a jó koleszterinszint emelésében.
  3. Nagyon jó mennyiségű oldható rostot tartalmaznak
  4. A kesudió magnézium-, cink-, réz-, foszfor- és vasforrás. B-vitaminokat, E-vitamint és K-vitamint tartalmaznak.
  5. A legtöbb dióféléhez hasonlóan a kesudió is fontos antioxidáns

És még sok más előnye is van, amelyekről aSZERZŐDÉS bevezető cikkében olvashat.

Íme egy előnézeti kép a kesudió tápértékéről 100 grammonként, ami önmagáért beszél.

nutriční hodnoty kešu ořechů 100g

A diófélék érdekessége aszénhidráttartalmuk, amely többszöröse a többi dióféléhez képest. Ezért az alacsonyabb cukorbevitelen alapuló étrendek esetében akesudiót kisebb mértékben kell fogyasztani, vagy csak más diófélékkel kiegészítve.

TÁPLÁLKOZÁSI SZEMPONTOK

Akesudió sokféleképpen fogyasztható . Fogyasztható nyersen vagy pörkölve (füstölve, sózva,...), önmagában rágcsálnivalóként, vagy édes vagy sós ételekhez adva. Használhatjuk daráltan, pelyhesítve, lisztként és még sok minden mást is

A kesudió jó energiaforrás (vagyis olyan energia, amely jóllakat, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal, rostokkal stb. lát el)

  1. a kesudió csökkenti a vércukorszintet és az ételek glikémiás indexét. bár, mint említettük, nagyobb mennyiségű szénhidrátot tartalmaz, mint más diófélék, zsírjainak köszönhetően jobban stabilizálja a szintet.

"Ha a cukorszinted nincs rendben, az még mindig sóvárgást vált ki belőled, és úgy érzed, hogy az ételt még egy kis idővel az elfogyasztása után is be kell fejezned, ami ismét felborítja a glikémiádat, és egy ördögi körbe kerülsz (a szénhidrátos ételek felborítják a szintedet, minél feldolgozottabbak, annál rosszabb). Ha pl. eszel egy banánt és adsz hozzá egy marék kesudiót, akkor a banán önmagában nem dobja meg a cukorszintedet (annyira), és ennek a pl. uzsonnának a jóllakató hatása elegendő lesz a következő tervezett étkezésig, és nem lesz szükséged arra, hogy időközben befejezd, és ez természetesen fokozatos csökkenéshez vezet.

  1. terhes nők számára is alkalmasak
  2. a kalciumnak és a magnéziumnak köszönhetően hatással vannak a haj és a körmök erejére és minőségére, valamint a csontrendszer erősítésére, és görcsök megelőzésére is szolgálhatnak
  3. jó százalékban tartalmaznak fehérjét, amely makrotápanyag a jól összeállított étrend egyik lényeges eleme, és amely köré a másik kettőt: a zsírokat és a szénhidrátokat állítjuk össze
  4. természetesen hozzájárulnak a pszichológiai jóléthez (ha a teljes étrend jó minőségű élelmiszerekből áll)

Soha semmi sem csak egy élelmiszerről szól. Globális szemszögből kell nézni a dolgokat, de a mandula semmiképpen sem hiányozhat az étrendből. Természetesen mindig jobb, ha a mandulát természetes formájában választjuk a módosított formával szemben.

MILYEN LEGYEN A KESUDIÓ?

Az egészséges és hibátlan diónak világos, krémes színűnek kell lennie, repedések, penész, hibák vagy dohos szag nélkül.

A KESUDIÓ MÉRETE ÉS FELDOLGOZÁSI TÍPUSA

Többféle kesudió létezik, és méret szerint osztályozzák őket - minél nagyobb a dió, annál magasabb az ára, és fordítva, minél félméretűbb a dió, annál alacsonyabb az ára.

VELIKOSTI KEŠU

TÁROLÁS

A kesudiót hűvös, sötét helyen kell tárolni. Ideális esetben olyan edényben kell tárolni, ahol nem jut oxigénhez, vagy jól záródó zacskókban. Ha ezt betartjuk, a dió 5-6 hónapig eltartható.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Válogatott finomságok belső bulikhoz
Jótállás: 8 - 10 měsíců
Súly: 0.05 kg

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés