Brokkoli - csírázó magok 30g
Kód: 6Termék részletes leírása
A brokkolicsíra értékes tápanyagok forrása a szervezet számára, például A-, C-, B1-, B2-vitamin, PP-vitamin, nyomelemek (kalcium, vas, foszfor, magnézium), enzimek és egyéb elemek. A brokkoliban a legértékesebb a szulforafán - egy rákellenes anyag, amelynek koncentrációja a csírában 200-szor nagyobb, mint magában a brokkoliban. Magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően a brokkoli segít csökkenteni a vérnyomást, megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket és a stroke-ot, valamint serkenti az immun- és idegrendszert. A brokkolicsíra íze fűszeresebb, ideális salátákhoz és szendvicsekhez. a CSIRÓKA ELŐKÉSZÍTÉSE A Biomisce magcsíráztatónak köszönhetően nagyon egyszerű otthon elkészíteni a csírákat. Fontos a Biomisce csíráztató utasításainak betartása is, általában a csírák kb. 3-4 nap alatt fogyaszthatóak. Először öblítse le a magokat szobahőmérsékletű vízben. Ezután tegye át a magokat egy tiszta tálba, és öntse rájuk a felforralt szobahőmérsékletű vizet. Hagyja a magokat néhány órán át "előcsírázni" (max. 10 óra), majd ismét öblítse le, és tegye a Biomiszkába, (vattán vagy egy hagyományos tálban is csíráztathatóak). Ne felejtse el rendszeresen (lehetőleg naponta 2-3 alkalommal) vízzel leöblíteni a csírákat. 3 nap után kezdenek megjelenni az első fogyasztásra alkalmas csírák. A megfelelő csírázáshoz a hőmérséklet (18-22 C fok) és a napfény megfelelő, soha ne tegyük a csíráztató tálcákat közvetlen napfényre!!! A csírák mérete 1 cm-től fogyasztható, a legjobb csírák 4-6 cm-esek. Csírázás után a csírákat hűtőben lehet tárolni, ahol kb. egy hétig elállnak, fogyasztás előtt alaposan öblítsük le a csírákat.
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!