Arany JUMBO mazsola - GASTRO csomag 10Kg
Kód: 8313Kapcsolódó termékek
Termék részletes leírása
Egyedi szárított gyümölcsfajták
Összetevők: mazsola, növényi olajok (napraforgó és pálma különböző arányban), kénsavas kénsav
Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandóMinimális eltarthatósági idő: 5-6 hónap .
Származási ország: Egyesült Királyság, Cseh Köztársaság
Nagy betűkkel jelölt allergének.
A termék magokat, nyomokban földimogyorót, egyéb dióféléket, glutént, kén-dioxidot és szezámot tartalmazhat
energia érték: |
1264kj/ 302kcal |
zsírok: | 0,5g |
ebből telített zsírsavak: | 0,1g |
szénhidrátok: | 79,2g |
ebből cukrok: | 59,2g |
fehérje: 1,5 g fehérje: | 3,4g |
só: | <0,01g |
100g mazsola körülbelül 70g szénhidrátot tartalmaz. Az összes szénhidrátból a cukrok nagy részét főként a fruktóz és a glükóz teszi ki. A szőlő és a mazsola más gyümölcsökhöz képest nagyobb arányban tartalmaz glükózt, ezért a mazsola glikémiás indexe magasabb - eléri a 65-ös átlagos GI-értéket. Ez azt jelenti, hogy fogyasztásuk után a vércukorszint meglehetősen gyorsan emelkedik.
A mazsola oldható és oldhatatlan rostokat is tartalmaz, ami jótékonyan hat az emésztőrendszerre és a gyakori civilizációs betegségek megelőzésére.
Ezenkívül a mazsola vasat tartalmaz, ami jót tesz a megfelelő izomműködésnek és a vér mozgásának. Bórt, amelynek hatása a csontok szilárdságával kapcsolatos.
A mazsolát leggyakrabban édes ételek (zabkása, gabonapehely, pehely, puding), sütemények (sütemények, torták) kiegészítőjeként használják. Müzliben, gabonakeverékekben, müzliszeletekben, müzliszeletekben is megtalálható. Kellemes ízüket mártások készítésénél, ritkán halak és húsok készítésénél használják. A mazsola kiváló édes italokban és alkoholos likőrökben.
A mazsolát felhasználás előtt célszerű 1-2 órára vízbe áztatni. A duzzadás felhígítja a cukor- és az összes energiatartalmat. A mazsola kiváló alternatív természetes édesítőszer.
Érdekesség: a mazsola fogyasztása megakadályozza a fogkő kialakulását.
A mazsola túlzott kiszáradásának megelőzése érdekében előnyös, ha légmentesen záródó edényben tároljuk, és alacsonyabb hőmérsékleten tároljuk. Amikor a mazsola idősebb, a benne lévő cukrok kikristályosodnak. A kristályosodás azonban nem változtatja meg a mazsolák tápértékét. A kristályok feloldhatók, ha a mazsolát bármilyen folyadékba (forró víz, tej, alkohol, gyümölcslé) merítjük.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Mazsola GASTRO |
---|---|
Jótállás: | 8 - 10 měsíců |
Súly: | 10 kg |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!