A doboz külső méretei: 24,5 x 16 x 2
Az ajándékdobozban található: 4x 50g
1. Tejcsokoládéval és fahéjjal bevont mandula 2. 50g mandula karamellel és tengeri sóval 3. Mandulás tiramisu 4. Mandula kókuszban és fehér csokoládéban

-
Adminisztratív besorolás
-
Összetevők: Tejcsokoládé min. 71% (cukor, kakaóvaj, teljes tejpor, kakaómassza, növényi zsírok (pálmaolaj, dióolaj, mangómagolaj), tejzsír, tejsavópor (tej), laktóz (tej), emulgeálószerek: napraforgó lecitin és E476, aroma), pörköltédes mandulamag 18%, cukor 3%, kakaó szárazanyag tartalom min
-
A termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat
-
Az előállítás országa: Cseh Köztársaság
- Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó
-
Csomagolás: Tervezett doypack tasakok, lezárt és újrazárható. Ennek köszönhetően termékeink hosszú ideig frissek maradnak otthonában is
Valószínűleg ezek a legnagyobb csemege az aukciós termékeink között. A termék elkápráztatja az ízlelőbimbóit, és Önnek kellő akaraterővel kell rendelkeznie ahhoz, hogy abbahagyja. :-)

- Adminisztratív besorolás.
- Összetevők: fehér és tejcsokoládé karamellel 68% (cukor, teljes zsírtartalmú kakaóvaj), E322, karamell, fűszerek, vanillin, édes mandulamag29,7%, glükózszirup, E414, gumiarábikum, E904, só
- A termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat.
- Származási ország
- Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó.
- Csomagolás

Energiaérték: | 2357 kJ/666kcal |
zsírok: | 38,5g, |
ebből telítetlen zsírsavak | 15,2g |
szénhidrátok: | 42,7g |
ebből cukrok: | 40g |
rost: | 10,4g |
fehérje: | 10,5g |
só: | 0,45g |

- Adminisztratív besorolás: Árverésre bocsátott száraz diófélék
- Összetevők: MANDLE 31%, tiramisu feltét 69% (cukor, pálma növényi olaj, SYROW (MILK), rizsliszt, napraforgó lecitin, gumiarábikum, sellak, tiramisu aroma, kakaómassza, kakaóvaj).
- nagybetűvel jelölt allergének
- Származási ország
- Tárolás: Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó.
- Csomagolás
a termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat
energia érték: | 2413kj /579kcal |
zsírok: | 38,3g |
ebből telített zsírsavak: | 14,2g |
szénhidrátok: | 48,5g |
ebből cukrok: | 45,3g |
fehérje: 45,3 g | 8,4g |
só: | 0,2g |
- Adminisztratív besorolás: Árverezett száraz diófélék
- Összetevők: 61% fehér csokoládé (cukor, kakaóvaj, teljes tejpor , laktóz, sovány tejpor, szójalecitin (E322), természetes vaníliaaroma), 24% mandula, 15% deszikkált kókuszdió
- Nyomokban glutént, földimogyorót tartalmazhat
- Származási ország
- Tárolás: Száraz és sötét helyen, 15-18°C hőmérsékleten tárolandó.
- Csomagolás

Energiaérték: | 2384 kJ / 570 kcal |
Zsírok: | 40 g |
ebből telített: | 20,7 g |
Szénhidrátok: | 47,5 g |
ebből cukrok: | 41,3 g |
Fehérje: 41,41 g | 9,1 g |
Rost: | 5,3 g |
Só: | 0,1 g |

A mandulát vizsgálják - EGÉSZSÉG ÉS Táplálkozás
A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandulára" utaló bizonyítékokat találtak, amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza. Nézzük meg együtt, miért érdemes mandulát fogyasztani, és hogyan használhatjuk fel az étrendünkben
Amandula vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, magas az élelmi rost- és zsírtartalma, ami nagyon jótékony hatással van az emberi szervezetre.
A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve, önmagában rágcsálnivalóként, de édes vagy sós ételekhez is adhatjuk.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.
Ez az oka annak is, hogy a mandula a világ legsokoldalúbban felhasználható dióféléje. A mandula vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, magas a rost- és zsírtartalma, ami szívbarát. A mandula előnyei szinte végtelenek! Elég naponta egy marék mandula....
Ebben a cikkben nem szeretnék túlságosan belemenni a részletes orvosi szakkifejezésekbe, de egyszerűbben fogalmazva elmondom, miért is a mandula tényleg TOP 1 a diófélék között.
Nézzük először az egészségügyi előnyök, majd a táplálkozás szempontjából (bár ez a két szempont mindig összefonódik).
Egészségügyi szempontok:
- amandula bizonyítottan csökkenti a rossz koleszterinszintet
- segít megelőzni a vastagbél- és mellrákot
- általánosságban a mandula nagyon jó antioxidáns
- csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát (amit az alacsonyabb szénhidráttartalmú étrend szintén megtesz értünk
- javítja az agy teljesítményét
- stabilizálja a vércukorszintet
- erősíti a csontrendszert és a fogakat (kalcium és foszfor)
Táplálkozási szempontok:
A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve(füstölve, sózva, mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.
- amandula jó energiaforrás (vagyis olyan energia, amely jóllakat, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal, rostokkal stb. lát el)
- amandula csökkenti a vércukorszintet és az élelmiszerek glikémiás indexét
ha a cukorszinted kibillent, az még mindig sóvárgást vált ki belőled, és úgy érzed, hogy az étkezés után egy kis idővel be kell fejezned az ételt, ami ismét kibillenti a glikémiádat, és egy ördögi körbe kerülsz (a szénhidrátos ételek kibillentik a cukorszintedet, minél feldolgozottabbak, annál rosszabb). Ha pl. eszik egy banánt és ad hozzá egy marék mandulát, akkor a banán önmagában nem dobja ki a cukorszintjét (annyira), és ennek a pl. uzsonnának a jóllakást elősegítő hatása elegendő lesz a következő tervezett étkezésig, és nem lesz szüksége arra, hogy időközben befejezze az étkezést, és természetesen ez fokozatos csökkenéshez vezet.
- terhes nők számára is alkalmasak
- a kalciumnak és a magnéziumnak köszönhetően hatással vannak a haj és a körmök erejére és minőségére, valamint a csontrendszer erősítésére, görcsök megelőzésére szolgálhatnak
- jó százalékban tartalmaznak fehérjét, amely makrotápanyag a jól összeállított étrend egyik lényeges eleme, és amely köré a másik kettőt: a zsírokat és a szénhidrátokat állítjuk össze
- természetesen hozzájárulnak a pszichológiai jóléthez (ha a teljes étrend jó minőségű élelmiszerekből áll)
Soha semmi sem csak egy élelmiszerről szól. Globális szemszögből kell nézni a dolgokat, de a mandula semmiképpen sem hiányozhat az étrendből. Természetesen mindig jobb, ha a mandulát természetes formájában választjuk a módosított formával szemben.
Mire válasszuk a mandulát?
Mandula mérete - az egy unciában lévő mandula mennyisége:
Amandulát az alábbiakban az 1 uncia súlyú mandulák száma szerint kategorizáljuk ( 1 uncia =28,3495 gramm)
- 18/20, 20/22, 23/25, 25/27, 27/30, 30/32, 32/34, 34/36, 36/40 - pl. 23-25 1 troy ounce-ban
- pl. a 23/25-ös méret esetében kb. 23-25 mandula van egy unciára
- minél kisebb a szám (18/20), annál nagyobb a mandula és fordítva, minél kisebb a mandula, annál nagyobb a szám (36/40)
- a Cseh Köztársaságban általánosan forgalmazott méretek - mandulák száma unciánként: 23/25, 25/27, 27/30

Hogyan lehet felismerni a jó mandulát?
Kétféle mandula létezik, keserű (amygdali amarum mag) és édes (amygdali dulcis mag). A keserű mandulát nehéz megkülönböztetni az édes mandulától, mivel magasabb a keserű ízért felelős amygdalin-tartalma. A legjobb édes mandula a valenciai, malagai és szicíliai mandula. A legkisebb és legolcsóbb a marokkói mandula. És hogy milyen a jó mandula? Édesnek, keménynek, belül fehérnek vagy krémesnek kell lennie. Íze lágy, édes és mandulaszerű. Ha a mandula sárgás színű, akkor nem biztos, hogy friss, és sárgás íze lehet.
Kaliforniában körülbelül 30 mandulafajtát termesztenek. A nonpareil és a karamell a legnagyobb képviselettel rendelkezik.
Ez a fajta Kaliforniában őshonos. A Nonpareil a kaliforniai termelés mintegy harmadát teszi ki, mivel világszerte nagy a kereslet iránta.
- népszerű és keresett mandulafajta, amely sokféleképpen felhasználható és könnyen blansírozható
- közepesen lapos alakú, sima felületű
- ropogós és diós ízű
- vékony héjjal rendelkeznek, és kézzel könnyen feltörhetők
- világosbarna héjjal és éles formával rendelkezik (a karamell héja sötétebb)
- a mandula keményebb, laposabb, hosszúkás, keményebb héjú.
MANDULA KARMEL
- a mandulának enyhén ráncos a felülete (nem olyan sima, mint a Nonpareil), közepesen keskeny - kerek, hosszú alakú, sötétbarna héjú
- sütéshez és blansírozáshoz használják
- könnyen feldolgozható