Mindent frissen csomagolunk Önnek. Az ajándékokat kézzel készítjük :) Köszönjük érdeklődését.

Ajándékdoboz ÉDES - Három színű mandula 50g - Veled van a HROU iskolája

Kód: 5631
Nincs értékelés
Márka: Nutworld.cz
Ft1 131 –10 %
Ajándékdoboz ÉDES - Három színű mandula 50g - Veled van a HROU iskolája
Ft1 131 –10 % Ft1 010
Készleten

Kedves kis ajándék, amely bármilyen alkalomra alkalmas. Egy apróság, amit minden nagyobb ok nélkül is adhatsz :) Nem kell születésnap ahhoz, hogy boldoggá tegyen :)

Részletes információ

Termék részletes leírása

Méret 20 x 10,5 cm

mandle tříbarevné

  • Árverésre bocsátott száraz diófélék

  • Összetevők: MANDLEjoghurtban 33,3% (joghurtos ízesítésű feltét min. 74% (cukor,teljesen megszilárdult növényi zsír (pálma,SOY,repceolaj,vajdióolaj),szárított MILK,szárított JOGTURT 2% (MILK,joghurtkultúra),szárított Zabpehely (MILK),savanyúságot szabályozó anyag: citromsav,emulgeálószer: (Tápióka keményítő,cukor,fényezőanyag: sellak,kókuszolaj,savanyúságot szabályozó anyag: citromsav,tartósítószer: szorbinsav)). Származási ország: Cseh Köztársaság

    Cseh Köztársaság MANDLE tejcsokoládéban 33,3% (tejcsokoládé min. 74 %) %(cukor,kakaóvaj,tejpor,kakaómassza,növényi zsírok(pálmaolaj,butternutolaj,sal,illipe,kokum gurgi,mangómagolaj),tejzsír,SZÁRÍTOTT SYROW (MILK),LACTOSE (MILK),emulgeálószerek:e476;aroma),pörkölt mandulamag 19%,fényezőanyag(tápióka keményítő,cukor,fényezőanyag:sellak,kókuszolaj,savanyúságot szabályozó:citromsav,tartósítószer:szorbinsav)).A kakaó szárazanyag-tartalom legalább 25%. A kakaóvajon kívül a csokoládé növényi zsírokat tartalmaz. Származási ország: Cseh Köztársaság

    MANDULA karamellben 33,3% (MANDULA 32%,cukor,zsírtalan pálma növényi zsír,SYROW (MILK),rizsliszt,szentjánoskenyérfa por,fényezőanyag:sellak,gumiarábikum,emulgeálószer:napraforgó lecitin). Származási ország
    Az összetevők között nagy betűkkel feltüntetett allergének.

    Minimális eltarthatósági idő: 06-08 hónap
    Keverék: Cseh Köztársaság

  • A termék nyomokban földimogyorót, más dióféléket, kén-dioxidot vagy szezámot tartalmazhat

  • ALLERGÉNEK: A termék dióféléket, tejet (laktózt) és tejtermékeket, szójababot és szójababtermékeket tartalmaz, valamint gluténtartalmú gabonaféléket és földimogyorómagot tartalmazhat.
  • származási ország: Egyesült Királyság

  • Tárolás: Sötét, hűvös, száraz helyen tárolja
  • Csomagolás: Újrazárható doypack tasak (lezárt és cipzárral ellátott, így az élelmiszer hosszú ideig friss marad, akár otthonában is)

Három szín három ízhez - tejcsokoládés mandula, joghurt, karamell. Nagyszerű finomságok az egész család számára. Falatozzon ésszerűen, lehetőleg minden színből egy darabot. Az aukciós termékek a legjobb minőségű termékek közé tartoznak, amelyeket a piacra szállítunk.

výživové údaje

energia
érték:
2281kj /545kcal
zsírok: 34,7g
ebből telített zsírsavak: 14,6g
szénhidrátok: 50,9g
ebből cukrok: 46,7g
fehérje: 7,8 g 9,3g
só: 0,25g

VĚDĚLI JSTE, ŽE

Mandula a mikroszkóp alatt - EGÉSZSÉG ÉS Táplálkozás

A mandulafa lehetett az egyik első olyan fa, amelyet az ember termesztett. Jordániában a régészek "háziasított mandulára" utaló nyomokat találtak, amelyek körülbelül i. e. 5000-re nyúlnak vissza. Nézzük meg együtt, miért érdemes mandulát fogyasztani, és hogyan használhatjuk fel az étrendünkben

Amandula vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, magas az élelmi rost- és zsírtartalma, ami nagyon jótékony hatással van az emberi szervezetre.

A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve, önmagában rágcsálnivalóként, de édes vagy sós ételekhez is adhatjuk.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.

Ez az oka annak is, hogy a mandula a világ legtáplálóbb dióféléje. A mandula vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, magas az élelmi rost- és zsírtartalma, ami szívbarát. A mandula előnyei szinte végtelenek! Elég naponta egy marék mandula....

Ebben a cikkben nem szeretnék túlságosan belemenni a részletes orvosi szakkifejezésekbe, de egyszerűbben fogalmazva elmondom, miért is a mandula tényleg TOP 1 a diófélék között.

Nézzük először az egészségügyi előnyök, majd a táplálkozás szempontjából (bár ez a két szempont mindig összefonódik).

Egészségügyi szempontok:

  1. amandula bizonyítottan csökkenti a rossz koleszterinszintet
  2. segít megelőzni a vastagbél- és mellrákot
  3. általánosságban a mandula nagyon jó antioxidáns
  4. csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát (amit az alacsonyabb szénhidráttartalmú étrend szintén megtesz értünk
  5. javítja az agy teljesítményét
  6. stabilizálja a vércukorszintet
  7. erősíti a csontrendszert és a fogakat (kalcium és foszfor)

Táplálkozási szempontok:

A mandula sokféleképpen fogyasztható. Fogyaszthatjuk a mandulát nyersen vagy pörkölve(füstölve, sózva, mézben és sóban),
rágcsálnivalóként önmagában vagy édes vagy sós ételekhez adva.
Felhasználhatjuk szeletelve, pelyhesítve, lisztként, olajként, vajként vagy mandulatejként.

  1. amandula jó energiaforrás (vagyis olyan energia, amely jóllakat, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészséges zsírokkal, rostokkal stb. lát el)
  2. amandula csökkenti a vércukorszintet és az élelmiszerek glikémiás indexét

ha a cukorszinted kibillent, az még mindig sóvárgást vált ki belőled, és úgy érzed, hogy az étkezés után egy kis idővel be kell fejezned az ételt, ami megint kibillenti a glikémiádat, és egy ördögi körbe kerülsz (a szénhidrátos ételek kibillentik a cukorszintedet, minél feldolgozottabbak, annál rosszabb). Ha pl. eszik egy banánt és ad hozzá egy marék mandulát, akkor a banán önmagában nem dobja ki a cukorszintjét (annyira), és ennek a pl. uzsonnának a jóllakást elősegítő hatása elegendő lesz a következő tervezett étkezésig, és nem lesz szüksége arra, hogy időközben befejezze az étkezést, és természetesen ez fokozatos csökkenéshez vezet

  1. terhes nők számára is alkalmasak
  2. a kalciumnak és a magnéziumnak köszönhetően hatással vannak a haj és a körmök erejére és minőségére, valamint a csontrendszer erősítésére, görcsök megelőzésére szolgálhatnak
  3. jó százalékban tartalmaznak fehérjét, amely makrotápanyag a jól összeállított étrend egyik lényeges eleme, és amely köré a másik kettőt: a zsírokat és a szénhidrátokat állítjuk össze
  4. természetesen hozzájárulnak a pszichológiai jóléthez (ha a teljes étrend jó minőségű élelmiszerekből áll)

Soha semmi sem csak egy élelmiszerről szól. Globális szemszögből kell nézni a dolgokat, de a mandula semmiképpen sem hiányozhat az étrendből. Természetesen mindig jobb, ha a mandulát természetes formájában választjuk a módosított formával szemben.

Mire válasszuk a mandulát?

Mandula mérete - az egy unciában lévő mandula mennyisége:

Amandulát az alábbiakban az 1 uncia súlyú mandulák száma szerint kategorizáljuk ( 1 uncia =28,3495 gramm)

  • 18/20, 20/22, 23/25, 25/27, 27/30, 30/32, 32/34, 34/36, 36/40 - pl. 23-25 1 troy ounce-ban
  • pl. a 23/25-ös méret esetében kb. 23-25 mandula van egy unciára
  • minél kisebb a szám (18/20), annál nagyobb a mandula és fordítva, minél kisebb a mandula, annál nagyobb a szám (36/40)
  • a Cseh Köztársaságban általánosan forgalmazott méretek - mandulák száma unciánként: 23/25, 25/27, 27/30

velikost mandlí

Hogyan lehet felismerni a jó mandulát?

Kétféle mandula létezik, keserű (amygdali amarum mag) és édes (amygdali dulcis mag). A keserű mandulát nehéz megkülönböztetni az édes mandulától, mivel magasabb a keserű ízért felelős amygdalin-tartalma. A legjobb édes mandula a valenciai, malagai és szicíliai mandula. A legkisebb és legolcsóbb a marokkói mandula. És hogy milyen a jó mandula? Édesnek, keménynek, belül fehérnek vagy krémesnek kell lennie. Íze lágy, édes és mandulaszerű. Ha a mandula sárgás színű, akkor nem biztos, hogy friss, és sárgás íze lehet.

Kaliforniában körülbelül 30 mandulafajtát termesztenek. A nonpareil és a karamell a legnagyobb képviselettel rendelkezik.

NONPAREIL MANDULA

Ez a fajta Kaliforniában őshonos. A Nonpareil a kaliforniai termelés mintegy harmadát teszi ki, mivel világszerte nagy a kereslet iránta.

  • népszerű és keresett mandulafajta, amely sokféleképpen felhasználható és könnyen blansírozható
  • közepesen lapos alakú, sima felületű
  • ropogós és diós ízű
  • vékony héjjal rendelkezik, és kézzel könnyen feltörhető
  • héja világosbarna, formája éles (a karamell héja sötétebb)
  • a mandula keményebb, laposabb, hosszúkás, keményebb héjú

MANDULA KARMEL

  • a mandulának enyhén ráncos a felülete (nem olyan sima, mint a Nonpareil), közepesen keskeny - kerek, hosszú alakú, sötétbarna héjú
  • sütéshez és blansírozáshoz használják
  • könnyen feldolgozható

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Ajándékok
Jótállás: 4 - 8 měsíců
Súly: 0.07 kg
EAN vonalkód: 5631

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés